Copy
Klik hier om de mail in uw browser te openen
Persbericht 


SOLID·ARS zal op het web weerklinken


Door de huidige context en de maatregelen die de overheid heeft genomen om het virus in te dijken, komt het festival Solid·Ars in zijn oorspronkelijke vorm op de helling te staan. Maar Ars Musica buigt niet, blijft solidair en zal - gratis - een twintigtal concerten achter gesloten deuren online uitzenden tussen 6 en 27 november.

Naar aanleiding van de beslissingen van de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is Ars Musica verplicht om de editie "Solid·Ars" te wijzigen. De biënnale voor hedendaagse muziek biedt Solid·Ars nu digitaal aan door de concerten online uit te zenden. 

Ondanks het feit dat sommige concerten worden uitgesteld tot volgend seizoen, verheugt het festival zich erop een groot deel van de evenementen te kunnen behouden dankzij de medewerking van al de partners, componisten, musici en concertzalen (BOZAR, Botanique, La Balsamine, Théâtre des Martyrs, Théâtre Poème, les Halles de Schaerbeek...).

In totaal zullen meer dan 20 van de geplande concerten te beleven zijn via radio-, video- of audiostreaming en al dan niet live worden uitgezonden. Momenteel kunnen we onder meer al aankondigen dat de evenementen van 6 november (Openingsconcert: Feldman, Rothko Chapel), 7 november (Stemmen uit het Noorden) en 8 november (The Book of Lost Songs) erbij zijn. Hetzelfde geldt voor het grote slotconcert op 27 november, een veelzijdige avond in drie delen. 

Alle mogelijkheden om Solid·Ars gratis te beleven worden binnenkort via de website gecommuniceerd. Als u al tickets had gekocht, neem dan contact op met de zaal in kwestie. U kunt ook contact opnemen met het Ars Musica team via tickets@arsmusica.be.

PERSKIT

MUZIKALITEIT EN SOLIDARITEIT
MET ELKAAR LATEN RIJMEN

Een stop van meer dan zes maanden voor de kunstenaars is een zeer zware slag," legt Bruno Letort, directeur van Ars Musica, uit. "Wij willen ons dan ook solidair opstellen en de subsidies die we ontvangen doorgeven aan muzikanten die ze nodig hebben. Natuurlijk is dit niet wat hun seizoen zal redden, maar we willen een steentje bijdragen aan dit bouwwerk van solidariteit".

Een festival om musici de kans te geven op te treden en gehoord te worden. “De rode draad blijft de creatie, dat is nu eenmaal het DNA van ons festival. Per concert hebben we er dan ook een voorzien, en onze belangrijkste partners blijven de componisten. We zijn afgestapt van het thema van de stem en hebben ervoor gekozen een veel flexibeler creatief pad te volgen dit jaar. Hierdoor kunnen de artiesten zelf kiezen waar ze de focus op willen leggen”. Het festival van 6 tot 27 november betreedt terra incognita geanimeerd door solo-artiesten, duetten, kwartetten, kwintetten, ensembles of volledige orkesten. 
 

Tania Giannouli © Yiannis Soulis
NAAR DE WEBSITE
Perscontact
Contacteer ons voor meer informatie of interviews
Sarah Vermeulen / Serenai / +32 474 85 36 37 / sarah-claire@serenai.eu
Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2020 Serenai, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.