Copy

Reis idee

Je reis start hier! Magazine met reistips, bezienswaardigheden en weetjes!

Beste <<Voornaam>>,
 
Ook deze week valt er opnieuw interessant reisnieuws te beleven! Wij geven je graag een overzicht van de afgelopen week.

Koen & Fons
Faccebook
Instagram
Twitter
Pinterest
RSS
Website
Email

6 X Zwitserland bij je thuis

Haal de Zwitserse smaken in huis

Ga je voor een heerlijk paasontbijt of een uitgebreid paasmenu? Geef Pasen een Zwitsers tintje dankzij de traditionele Zwitserse Paastaart! De taart is gemaakt van rijstepap en is een ware lekkernij voor groot en klein. Bovendien is het versieren van de taart een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen. Het recept is relatief eenvoudig en de bereidingstijd bedraagt een klein uur. Geen zin in Paastaart? Op MySwitzerland.com vind je maar liefst 39 Zwitserse recepten.

Spring op een Zwitserse trein zonder uit je zetel te komen

De Grand Train Tour of Switzerland is een 1280 kilometer lange treinrondreis door Zwitserland en voert langs 11 grote meren, 5 Unesco-werelderfgoedlocaties, diverse andere bezienswaardigheden en landschappelijke hoogtepunten. Wie hier ook even van wil genieten vanuit de woonkamer, doet de Virtual Grand Train Tour of Switzerland of downloadt de gratis Grand Train Tour of Switzerland app.

Geniet van Zwitserse bergpanorama's

Een bezoek aan een Zwitserse bergtop zit er momenteel helaas niet in. Of toch wel? Ook vanuit huis kun je de indrukwekkende vergezichten van de Alpen bewonderen. Via panorama.myswitzerland.com reis je in een paar muisklikken naar bekende Zwitserse toppen als Jungfraujoch, Rigi, Mont Fort en Eggishorn, om te genieten van het spectaculaire 360°-panorama.

Plan een virtueel museumbezoek

Breng een virtueel museumbezoek aan enkele toonaangevende musea in Zwitserland zoals het Kunsthaus Zürich, het Olympisch museum in Lausanne en Fondation Beyeler in Basel dankzij Google Arts & Culture. Of neem een kijkje in de collecties van minder bekende musea.

Maak een Zwitsers kunstwerkje

Een schitterende bezigheid om een stukje Zwitserland in huis te halen en tegelijk de Coronaverveling tegen te gaan, is papierknipkunst. In het Duits spreekt men van Scherenschnitt, in het Frans van découpage du papier. Corinne Karnstadt uit Pays-d'Enhaut blies nieuw leven in deze traditie. Met behulp van schaar en cutter en met veel precisie en geduld knipt en snijdt ze silhouetten uit zwart of kleurrijk papier. Het dorps- en bergleven vormen het centrale thema van haar kunstwerkjes. Heel origineel zijn haar lampen en handtassen versierd met papierknipkunst. Benieuwd hoe het werkt? Raadpleeg Corinne's website en instagramaccount @corinne_karnstadt.

Volg Zwitserland Toerisme op social media

Helaas is het momenteel niet mogelijk om op vakantie te gaan. Maar in de tussentijd is het natuurlijk wel toegestaan om te dromen, inspiratie op te doen en plannen te maken voor een volgende vakantie in Zwitserland. Daarom blijft Zwitserland Toerisme mooie foto's, inspirerende video's en leuke verhalen delen met zijn volgers op social media, via Facebook, Twitter, YouTube, Instagram en TikTok.

TUI annuleert alle vliegreizen met vertrek tot einde april


Om meer duidelijkheid te creëren voor haar klanten, heeft TUI besloten alle geboekte vliegreizen met een afreisdatum tot en met 30 april 2020, te annuleren.
Vanuit diverse bestemmingen is ook al aangegeven dat hotels voorlopig niet of pas later opengaan.
Voor de annulering van een vliegreis (zowel een pakketreis als een vliegticket) wordt aan de klant een voucher uitgereikt.
Tegelijk blijven ook de versoepelde voorwaarden van de omruilgarantie bij pakketreizen van kracht. Concreet betekent dit dat de reiziger t.e.m. 31 mei eenmalig zijn vakantie kosteloos mag omboeken, zelfs tot één dag voor vertrek.
Alle details hierover zijn terug te vinden op de FAQ pagina https://www.tui.be/nl/coronavirus.

Alle reizigers van touroperator TUI ten laatste zondag weer thuis

De operatie waarbij touroperator TUI haar klanten vanuit hun bestemming met speciaal ingelegde vluchten naar België terugvliegt, verloopt vlot. Hierdoor zijn op een aantal bestemmingen al alle pakketreizigers vertrokken en worden op andere bestemmingen de laatste vluchten uitgevoerd. Tegen ten laatste zondag zal de touroperator al haar pakketreizigers terug naar België hebben overgevlogen.Instagram
Facebook
Twitter
Pinterest
RSS
Website
Email
Copyright © 2020 Reisidee.be, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp