Copy

Goedkoop op reis

Haal méér uit je vakantie!

Beste <<Voornaam>>,
 
Ook deze week valt er opnieuw interessant reisnieuws te beleven! Wij geven je graag een overzicht van de afgelopen week.

Koen & Fons

Estland laat zich ontdekken
Tallin, de hoofdstad van Estland | CC0

Van de Baltische staten is Estland het meest Europees. Binnen de muren van de prachtig opgeknapte hoofdstad Tallinn heerst de sfeer van een oude Hanzestad. Rust en natuur vind je op het platteland en op de vele eilanden. Sint-Petersburg en Helsinki, twee interessante steden, liggen om de hoek. En toch nog steeds onontdekt!? Dat kán niet waar zijn.
Lees verder...Wellnessvakanties zijn hot
Korte wellnessvakanties in de lift

Mensen gaan in de toekomst vaker en korter op vakantie is de voorspelling. Het vakantiegedrag wordt daarentegen steeds gevarieerder. Vanwege de vergrijzing neemt de populariteit van kampeervakanties zelfs af. Senioren kiezen steeds vaker voor reisjes waarin een bepaalde activiteit centraal staat. Wandelen, fietsen, culinair en cultuur zijn het populairst, maar wellness is één van de snelst groeiende branches.
Lees verder...Culinair genieten in Jordanië


Bij Jordanië wordt al snel gedacht aan haar natuurlijke schatten: de Dode Zee en de Wadi Rum woestijn, aan het adembenemende Petra en de gastvrijheid van de mensen. Maar vergeet zeker niet het Jordaans tafelen! Jordanië heeft een diepgewortelde en belangrijke eetcultuur, waar het land bekend om staat. 

Lees verder...Logis Hotels Hoge Venen voeren charme-actie
Fietsen langs de Vennbahn

De 24 in Wallonië en in de Hoge Venen gesitueerde van het dertigtal hotels in de Belgische keten van Logis Hotels gaan nog nauwer samenwerken dan in het verleden al het geval was. 
Lees verder...Trek je sneeuwschoenen aan in Serfaus-Fiss-Ladis

Sneeuwschoenwandelen wint enorm aan populariteit. Het is een pittige sport, maar je inspanningen worden veelvuldig beloond met mooie uitzichten over ongerepte sneeuwlandschappen. Met sneeuwschoenen kom je op de mooiste, idyllische plekjes die je met ski’s of gewone wandelschoenen niet kunt bereiken.Lees verder...Dans met de dwergen op La Palma

Geen eiland met zoveel folklore, legendes en ‘fiestas’ als het Canarische eiland, La Palma. De ‘Bajada de la Virgin de las Nieves’, de processie van de ‘Maagd van de sneeuw’, die slechts om de 5 jaar plaatsvindt, spant de kroon. Van 28 juni tot 5 augustus 2020 kan je in de hoofdstad Santa Cruz de La Palma genieten van culturele festiviteiten, grandioze dansspektakels en indrukwekkende performances. Van over heel de wereld komen mensen om dit uniek spektakel te aanschouwen.
Lees verder...Authentiek Cuba is reisbestemming voor iedereen
De typische oldtimers in Havanna | CC0
Een strandvakantie in het exotische Cuba, met zijn azuurblauwe Caribische Zee en zijn schitterende palmenstranden, is een onvergetelijke ervaring. Maar Cuba is veel meer dan zon en strand. Cuba is in alles op en top authentiek en daarom is het ook een reisbestemming voor iedereen.
Lees verder...1000 Plekken in België die je gezien moet hebben


In de wereldvermaarde boekenserie ‘1000 places to see before you die’ publiceert uitgeverij Lannoo het boek ‘1000 ¨Plekken in België die je echt gezien moet hebben.’ De auteurs van het boek beschrijven 1000 bijzondere plekken in evenveel sprekende columns. Een overzicht van monumenten, parken, cafés, musea, pleinen, bedevaartsoorden, winkels, hotels, kerken, molens, dorpen en begijnhoven die je in België ooit eens moet hebben gezien.
Lees verder...Wat is het beste skigebied ter wereld?

Wat is de beste skipiste? Deze vraag houdt veel wintersporters bezig, want is je wintersportbestemming wel de moeite waard? Is er genoeg sneeuw? Is de piste uitdagend genoeg? Daarom verkiest skiresort.de elk jaar de beste skigebieden voor jouw vakantie!
Lees verder...Gratis kaarten voor GPS

Goede wandelkaarten zijn ook gratis te vinden | (c) Markus Spiske

Kan je de kaarten in je GPS toestel gratis updaten? Een veelgestelde vraag. Het antwoord is niet zo gemakkelijk. Er zijn gratis kaart updates voor Tomtom en Garmin beschikbaar, deze gratis kaarten voor je Tomtom of Garmin GPS worden gemaakt door de OSM gemeenschap. OSM Staat voor Open Street Map, een groep van vrijwilligers die erin slaagt zelf super kwalitatieve kaarten te maken.
Lees verder...


Copyright © 2019 Reisidee.be, All rights reserved.