Copy

Goedkoop op reis

Haal méér uit je vakantie!

Beste <<Voornaam>>,
 
Ook deze week valt er opnieuw interessant reisnieuws te beleven! Wij geven je graag een overzicht van de afgelopen week.

Koen & Fons

De mooiste kerstmarkten van Frankrijk

In de aanloop van de eindejaarfeesten rijzen kerstmarkten in alle grote Europese steden als paddenstoelen uit de grond. Heidens van oorsprong, later christelijk geïnspireerd, is kerstmis momenteel uitgegroeid tot een evenement dat religieuze en communautaire grenzen overschrijdt. Het is vandaag een gezellig feest dat in gezinsverband wordt gevierd. Wij hebben voor u enkele kerstmarkten geselecteerd in Frankrijk die u dit jaar niet mag missen. 
Lees verder...30 jaar van de muur
East Side Gallery, Berlijn | (c) visitBerlin (Philip Koschel)

Op 9 november 1989 ging de grens tussen Oost- en West-Duitsland open, later werden de beide Duitslanden herenigd. Hierdoor konden de voormalige DDR-burgers de wereld ontdekken en werd de schitterende natuur en de veelzijdige cultuur in de oostelijke deelstaten voor iedereen gemakkelijk toegankelijk. 
Lees verder...Er even tussenuit in Duitsland

Wil je er in de grijze novembermaand nog even tussenuit? Als je er snel bij bent, kun je nu nog genieten van de kleurrijke bossen. Duitsland is een en al kleur! Denk maar aan de diepblauwe meren, de bonte herfstbladeren en de vrolijk gekleurde kerstmarkten.
Lees verder...Roompot opent nieuw luxeresort in Zeeuwse Haamstede

Roompot Group is in volle expansie. Na de aankondiging dat het vakantiepark VeerseKreek aan het Veerse Meer in 2021 zal openen, bevestigt de organisatie concrete plannen te hebben voor een luxeresort in het Zeeuwse Haamstede. Ook dit project is een realisatie met ontwikkelaar Leisure2B.
Lees verder...Nieuw cruiseschip Grandiosa neemt meer dan 6.000 passagiers mee

Cruisemaatschappij MSC nam haar negentiende cruiseschip, de MSC Grandiosa, in gebruik. Het nieuwe schip is het vlaggenschip van de vloot en vaart de eerstvolgende maanden in het Middellandse zeegebied. Aanleghavens zijn daar Rome, Palermo, Valletta, Barcelona en Marseille.
Lees verder...Middeleeuwse kersttradities in München
Bezoek de 5 kerstmarkten van Munchen | (c) Lukas Barth

Beleef middeleeuwse kersttradities op de Christkindlmarkt in München. Glinsterend tegen de romantische achtergrond van het neo-gotische stadhuis, zullen er tussen 25 november en 22 december ruim 3.000 lichtjes branden op de Marienplatz in München. Niet alleen is de Christkindlmarkt de populairste, het is ook de oudste kerstmarkt van de stad.
Lees verder...Geen ijssculpturen meer in Brugge
Het bekende ijssculpturenfestival in Brugge | (c) Koen Goossens

Vanaf december 2019 is het over en uit voor het bekende Ijssculpturenfestival in Brugge, er komt geen editie in de kerstperiode 2019-2020. Hoewel dit ijssculpturenfestival al jaar en dag een trekpleister was van de stad. De reden hiervoor is dat de stad Brugge de organisatie van het festival geen vergunning meer kan geven, omdat de activiteiten volgens de stad te energieverslindend zijn.
Lees verder...Gastronomie en kerstsfeer in Duinkerke en regio
Een gezellige kerstveer in Duinkerke | (c) Ville de Dunkerque

Voor een stukje onvervalste kerst- en wintersfeer reis je de komende weken naar Duinkerke. Deze gezellige Franse stad ligt net over de grens en verrast elke bezoeker met zijn rijke gastronomie en zijn talrijke evenementen naar aanleiding van Kerst en Eindejaar.
Lees verder...Monschau, de Eifel op zijn best
Monschau, erg dichtbij en verassend mooi! | CC0

Diep in het Eifelgebergte, net over de Duitse grens ligt Monschau, een klein bergdorpje, verscholen in een dal langsheen de Ruhr. Dit gezellige en bruisende dorpje staat bekend om zijn creatieve inwoners. Glasblazers, houtbewerkers, keramiek, je kan het allemaal vinden in dit kleine bergdorpje. Bovendien kan je er ook in de omgeving rustig wandelen en genieten van het adembenemende uitzicht. Monschau is dus perfect voor een weekendje weg of een daguitstap.
Lees verder...


Copyright © 2019 Reisidee.be, All rights reserved.