Copy

Reis idee

Je reis start hier! Magazine met reistips, bezienswaardigheden en weetjes!

Beste <<Voornaam>>,
 
Ook deze week valt er opnieuw interessant reisnieuws te beleven! Wij geven je graag een overzicht van de afgelopen week.

Koen & Fons
Faccebook
Instagram
Twitter
Pinterest
RSS
Website
Email

Naar de Provence met de Thalys trein!
Met de trein naar Aix-en-Provence, "eco-friendly" reizen en genieten van de zon!

Ook al aan het dromen van een zonnige zomer? Dan hebben we goed nieuws! Deze zomer brengt de Thalys Zon je opnieuw op volle snelheid naar het zuiden van Frankrijk. De rode treinen rijden iedere zaterdag tussen 27 juni en 29 augustus naar Valence, Marseille, Avignon, Aix-en-Provence en natuurlijk Bordeaux, de nieuwe bestemming die vorig jaar werd ingehuldigd. De eerste tickets zijn vanaf morgen, 6 februari, te koop. 
Lees verder...Op expeditie in Scheldeland

Al ooit met een alpaca langs de Schelde gewandeld? Rubens in ‘mixed reality’ bewonderd? Een biertje gedronken in een kerkcafé? Of een magisch trollenbos doorkruist? Trek net zoals zes enthousiaste reisbloggers op expeditie naar Scheldeland en laat je verrassen. Het nieuwe vakantieboek bundelt alles wat Scheldeland zo mooi en bijzonder maakt. De talloze bezoektips en twaalf fiets- en wandellussen zetten je meteen op weg.
Lees verder...Meer dan 2000 fietsen voor Roompot Vakanties
Paul Vreeburg van Koninklijke Gazelle (links) en Niko Vanderschelden van Roompot (rechts)

Op alle Roompot Vakantieparken staan vanaf komend seizoen duizenden Gazelle stadsfietsen en e-bikes klaar voor de verhuur aan gasten. In totaal levert Gazelle 2.300 fietsen aan Roompot, die ze in eigen beheer opneemt, waarbij FietsNed de service verleent. Roompot vervangt hiermee een groot deel van het bestaande fietsenpark en breidt het aanbod uit met maar liefst 1.000 fietsen.
Lees verder...Wijnfestival voor profs Air Provence

Dit voorjaar, op 6 en 7 april, vindt de eerste editie van AIR PROVENCE, hét nieuwe wijnevenement in het hart van de Côtes de Provence, plaats. Het evenement wordt georganiseerd door de Provence Wine Council (CIVP). Tijdens de tweedaagse beurs komen meer dan 100 producenten en wijnhandelaars samen om met meer dan 1.000 verschillende wijnen de diversiteit van de Côtes de Provence te laten zien. Dit is de unieke kans voor lokale en internationale wijnexperts en handelsprofessionals om de wijnen te komen proeven op de plek waar ze gemaakt worden en compleet ondergedompeld te worden in het echte Côtes de Provence- gevoel.
Lees verder...Nederlandstalige reisgids over Dresden en Leipzig
Dresden is in trek als nieuwe toeristische bestemming | CC0

De eerste Nederlandstalige reisgids over Dresden, Leipzig en omgeving is verschenen. De gids speelt in op de groeiende belangstelling voor deze bestemming. Auteur Eric Strijbos en fotograaf Bonnie Posner verbleven enige maanden in Saksen. Hun ervaringen resulteerden in een Dominicusgids van 150 bladzijden vol reistips en kleurenfoto´s. De hoofdstad Dresden (Florence aan de Elbe) en Leipzig worden uitgebreid belicht. Ook worden tips in de omgeving meegenomen, waaronder de porseleinstad Meissen, de Sorbische stad Bautzen, het horlogestadje Glashütte, speelgoedstad Seiffen, kasteelstad Colditz en de zilverstad Freiberg.
Lees verder...Jan Van Eyck verwelkomt toeristen uit hele wereld in Gent
Het bekende Lam Gods van Jan Van Eyck | CC0

In 2020 viert Gent haar grootste Vlaamse meester Jan Van Eyck. Zowat de helft van zijn werk reist af naar Gent voor een unieke tentoonstelling in het MSK. Vele duizenden toeristen van over de hele wereld zullen om die reden volgen. Om hen zo goed mogelijk te ontvangen, stoomt Toerisme Oost-Vlaanderen Gentse horeca-uitbaters klaar voor een kwalitatief onthaal. 45 ondernemers ontvingen de officiële erkenning van OMG!VIP, of Van Eyck Infopunt.
Lees verder...Zestig jaar wijnroute in de Elzas
De wijngaarden langsheen Riquewihr | (c) Koen Goossens

De Elzas is en blijft een fijne Franse vakantiebestemming. Het is een paradijselijke streek waar je terecht kunt voor schilderachtige dorpen, mooie streekproducten, toprestaurants en uiteraard: voor de unieke wijnen. Bovendien heeft de regio na Perpignan de meeste zonne-uren van Frankrijk. Verken deze streek langsheen de Route des vins d' Alsace, een unieke route door de Elzas!
Lees verder...10 zonzekere vakantiebestemmingen
Een zonzekere vakantiebestemming zorgt voor extra plezier!

Voor de grootste kans op zon, reis je af naar Egypte en voor de warmste temperaturen is het aan te raden naar Dubai te gaan. Een aantal populaire vakantiebestemmingen, zoals Phuket in Thailand en de Seychellen, staan in de top tien van vakantiebestemmingen waar de meeste regen valt op aarde. Dit blijkt uit onderzoek van Expedia, lokaal en wereldwijd expert op het gebied van reizen, waarbij bijna 250 vakantiebestemmingen met elkaar werden vergeleken.
Lees verder...Paalkamperen in de Vlaamse Ardennen
Schitterend uitzicht vanuit je tentje! | (c) bivakzone.be

In de Vlaamse Ardennen kan je tegenwoordig je tentje opslaan middenin een natuur- of bosgebied en daar zijn ze bij de regiocoördinatie Toerisme Vlaamse Ardennen blij om. Deze regio die zich al enkele jaren verkoopt als 'Vlaanderens Mooiste landschap', is met haar vele hellingen en kasseistroken maar ook vele groengebieden, een ideale bestemming voor een avontuurlijke vakantie in het groen. 
Lees verder...Gent verwelkomt toeristen met €150 boete
Gent verwelkomt citytrippers met €150 boete

De tijd dat je met een auto, een verzekering en een rijbewijs op zak, overal kon rijden waar er een weg lag, is enkel nog een herinnering aan een eenvoudig verleden. Op dat vlak gaan we nu terug naar de middeleeuwen waarbij je voor elke stad een tolpoort kan vinden, wie genoeg betaalt mag erin, wie niet genoeg wil of kan betalen niet. Waar er in de middeleeuwen  nog een tollenaar zat moet je het vandaag stellen met de ANPR, en die zegt niets, die schrijft alleen maar... een boete van €150. Vooral buitenlandse bestuurders die de regels niet kennen zijn de dupe.
Lees verder...


Instagram
Facebook
Twitter
Pinterest
RSS
Website
Email
Copyright © 2020 Reisidee.be, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp