Copy
Stichting WINS Nieuwsbrief december 2016
View this email in your browser

Bedankt voor alle steun in 2016!

De feestdagen staan al weer voor de deur en wat is het jaar voorbij gevlogen! Gelukkig heeft Stichting WINS (Weeskinderen Indonesië naar School) ook in 2016 veel steun gekregen. We hebben weer veel kinderen de middelbare school zien afronden en in een aantal gevallen een vervolgstudie zien starten aan de universiteit. Wij voelen ons gesteund door donoren, sponsoren en vrijwilligers die door hun bijdragen het voortbestaan van de WINS doelstelling (zoveel mogelijk kansarme kinderen in Indonesië de kans geven om naar school te kunnen gaan) mogelijk te blijven maken. Hartelijk bedankt voor al uw steun! Wij wensen u allen hele fijne feestdagen toe! 

We hebben een nieuw mailadres: info@wins.foundation  
(info@stichtingwins en info@winsfoundation worden niet meer gebruikt)
Aardbeving in Atjeh Indonesië is op 7 december jl. getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter ca. 100 km ten oosten van Banda Atjeh, de hoofdstad van de provincie. Wij staan stil bij de vele slachtoffers en zijn dankbaar dat de kinderen van de Learning Centers in Atjeh van Chance Int. i.s.m. met WINS ongedeerd zijn.  
Met het WINS programma gaan de kinderen dankzij hun sponsor naar de reguliere school en volgen zij daarnaast dagelijks aanvullende lessen op één van onze WINS Learning Centers van vrijwilligers vanuit de hele wereld. We brengen de kinderen zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid bij om zelfredzaam te worden. De additionele lessen bestaan o.a. uit: 
- Engels- en computerles
- Cultuur (dans en muziek)
- Seksuele voorlichting
- Vaardigheden o.a. communiceren
- Toekomstgericht denken/plannen
- Milieu, afvalmanagement, hygiëne
Elk WINS Learning Center dient op termijn zelfredzaam  te  zijn  en  in  staat  te zijn de eigen dagelijkse operationele kosten zelf te kunnen dekken. Er komt tenslotte een moment, dat ze het helemaal ‘’zelf’’ moeten doen.
Doneer aan Stichting WINS
Yayasan Widya Sari 8 jaar In mei 2016 vierde Yayasan Widya Sari in Tianyar (Bali) haar achtste verjaardag. Ze doen het zo ontzettend goed en hebben in de tussentijd vele kinderen geholpen om naar school te kunnen gaan en hun dromen waar te maken middels het WINS childsponsoring pogramma. 
Yayasan Seraya Bundar 7 jaar En in juni 2016 vierde Yayasan Seraya Bundar in Seraya (Bali) haar zevende verjaardag. We zijn erg trots op wat ze allemaal bereikt hebben in de afgelopen jaren en kijken uit naar de komende jaren en het voortzetten van de samenwerking met Stichting Bali Bundar.
In de spotlight:
Learning Center Eka Chita Pradnyan in Samsaman (Bali)


Elke nieuwsbrief zetten we graag één van de Learning Centers in de spotlight. In deze editie vertellen we u meer over Eka Chita Pradnyan in Samsaman. Opgericht op 9 februari 2009 onder de naam Yayasan Belajar Masa Depan en gelegen in het dorpje Angkah in het district Tabanan. Initiatiefneemster is Trudy van der Maden, voorzitter van Stichting Indonesië 2007. De lokale coördinator is ibu Ketut Sunarmi. 

Medio 2009 besloten Indonesie 2007 en WINS samen te werken. Indonesië 2007 draagt zorg voor de infrastructuur zoals ingerichte klaslokalen en WINS draagt zorg voor implementatie het childsponsor programma en het sturen van vrijwilligers (wat inmiddels wordt gedaan door VIP-International. Inmiddels is de school verplaatst naar Samsaman Kaja en draagt het de naam Yayasan Eka Chita Pradnyan, wat betekent "denken aan de toekomst".
De kinderen
Momenteel komen ca. 70 kinderen dagelijks naar het Learning Center, waarvan 40 reeds een sponsor gevonden. Dit geeft de kinderen de kans om regulier onderwijs te volgen en geeft dit uitzicht op een betere toekomst. 
Childsponsor Programma
De kinderen komen na reguliere school naar het Learning Center, alwaar zij additionele lessen krijgen. Op zaterdag leren de kinderen de originele Balinese dans van een ervaren, lokale danseres die alle dansen goed kan overbrengen op de kinderen. Met onze activiteiten en scholing hopen wij de kinderen een kans te geven op een betere toekomst en mogelijkheden om door te kunnen leren.
Vrijwilligers
Educatie blijft één van de beste manieren om een betere toekomst te creëren
, alsook zelfstandigheid en verantwoordelijkheid voor je eigen leven bij te brengen. We zijn dan ook dankbaar dat praktisch het hele jaar door vrijwilligers uit de hele wereld komen om extra lessen te geven om kennis te delen en ‘’self-empowerment’’ te bevorderen. 
Ontwikkelingen in Samsaman
In ons WINS programma  dient  elk Learning Center op termijn zelfredzaam  te  zijn  en  in  staat  te zijn de eigen dagelijkse operationele kosten zelf te kunnen dekken. Er komt tenslotte een moment, dat ze het helemaal ‘’zelf’’ moeten doen. Het streven is dat Samsaman in het najaar 2017 zelfstandig te opereren.
Om zeker te stellen dat het learning center inkomsten genereert, wordt op dit moment een eigen gastenverblijf gebouwd op hetzelfde terrein van de school.  Dit is bedoeld om de vrijwilligers en gasten een prettig onderkomen te kunnen bieden tegen een geringe vergoeding. Uiteraard zijn we ook hier weer mede afhankelijk van donaties. Trudy van der Maden is hard bezig om fondsen te werven voor dit project door allerlei activiteiten te organiseren. Wij hopen dat u ook een bijdrage wilt leven aan dit mooie project. Het streven is om het gastenverblijf te kunnen realiseren in het najaar van 2016. 
De omgeving
De school ligt op Bali in Desa Angkah, ongeveer 80 km ten noordwesten van Denpasar op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel en bestaat uit 7 kampongs (dorpjes)  t.w. Angkah Munduk, Angkah Gede, Angkah Pondok, Angkah Tegeh, Margeteluh, Samsaman Kaja en Samsaman Kelod. Het gebied is erg droog, er is beperkte landbouw zoals: kokos, cacao, koffie, kruidnagel, diverse soorten fruit zoals bananen, mangistan, durian, rambutan enz. 
Omdat het gebied erg heuvelachtig is, is het vaak moeilijk begaanbaar met de auto. Tegenwoordig zijn er diverse verharde paden aangelegd d.m.v. betontegels. Er is weinig werk in de kampongs en de mensen die niet in de kampong werken moeten ver buiten de kampong werk zoeken. Jongeren vertrekken vaak naar de grotere steden om te leren en te werken. Velen van die jongeren trekken later terug naar de kampong omdat zij dan voor hun ouders moeten zorgen.
Adinda Vaasen uit Nederland heeft een aantal weken vrijwilligerswerk gedaan in Samsaman. In de video is te zien hoe ze de kinderen op speelse wijze Engels leert, middels het Complimenten spel. De kinderen hebben genoten van zowel dit spel als de andere lessen van Adinda.
Ik wil ook vrijwilligerswerk doen
Kleine meisjes worden groot Dit is Yanami (Wayan Budiasih). Yanami is een intelligente, lieve, bescheiden en hard werkende jongedame van 18 jaar. Ze komt al sinds 2005 naar het Learning Center Yayasan Widya Guna in Bedulu (Bali). Ze was het buurmeisje van Ketut Sadia en Nyoman, de oprichters en het management team van het Learning Centers. In 2007 kreeg ze een sponsor Pamela uit Canada (foto links), die tijdens haar vakantie langs het Learning Center liep en meteen haar hulp aan Yanami wilde aanbieden. Pamela heeft Yanami gedurende haar basis- en middelbare school gesponsord. Yanami heeft in juli jl. haar middelbare school succesvol afgerond (foto rechts) en ze heeft besloten te gaan studeren aan de Mahasaraswati University in Denpasar, waar de komende vier jaar Management gaat studeren. Ze vond het ontzettend spannend om te beginnen, maar tijdens de introductieweek heeft ze meteen al vrienden gemaakt en zit ze nu helemaal op haar plek.  We zijn erg heel trots op Yanami!
DUVELLOOP 2016 Op 5 juni 2016 vond voor de zesde maal de 6 km Duvelloop in Haarlem plaats bij het Wapen van Bloemendaal, georganiseerd door loyale WINS sponsors Jan en Bea van de Pol en hun vrienden Michel Castenmiller en Clemens Robers. In de afgelopen jaren hebben zij reeds € 5.000,- geworven met dit evenement. Dit jaar is daar € 735,- bijgekomen en gaat naar het gastenverblijf in Samsaman dat momenteel gebouwd wordt. 

Uiteraard hebben we nog vele andere donaties mogen ontvangen waar we ontzettend dankbaar voor zijn! Wil je graag met jouw evenement en/of donatie voor Stichting WINS in de volgende nieuwsbrief, stuur dan je foto's naar info@wins.foundation
WINS NL bestuur neemt afscheid van Joop Siemers
Na 5 jaar trouwe en waardevolle dienst als Algemeen Bestuurslid bij Stichting WINS nemen wij afscheid van Joop Siemers. Joop zet zit voor tal andere stichtingen en goede doelen in en streeft ernaar zoveel mogelijk organisaties voor een aantal jaren te ondersteunen. Joop heeft het WINS bestuur voorzien van waardevolle inzichten en adviezen. Wij danken Joop voor zijn bijzondere inzet en bijdragen. 
Ni Ketut Rista Julia Putri (8)
Komt uit Tianyar
Houdt van lezen, zwemmen en fietsen. Helpt u haar droom om lerares te worden te verwezenlijken? 
Met € 25,- p.m. kan zij naar school
Ik wil dit kind sponsoren
I Wayan Adi Pratama (12)
Komt uit Seraya
Wil politieagent worden en is gek op voetballen. Zijn ouders zijn farmers en verdienen te weinig om school te betalen.
Met € 25,- p.m. kan hij naar school
Ik wil dit kind sponsoren
Krisna (8)
Komt uit Bedulu
Deze knuffelkont heeft een vertraagd reactief vermogen en heeft gerichte hulp nodig. Wij zoeken co-sponsors die €25,- p.m. willen bijdragen.
Ik wil dit kind sponsoren
Eenmalige donatie doen
Copyright © 2016 Stichting WINS, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@wins.foundation

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting WINS · Hockerkade 2 · Heemstede, NH 2104 AW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp