Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 14/2018Aiheita 27.8.2018
 • Uusia tuotteita esillä Ruokamessuilla
 • KAMPUS-SOTE yhdistää toimijoita
 • Puhetta puurakentamisesta: Liike, toiminta, malli
 • Kaipaatko puhtia jatko-opintoihisi?
 • Kasvuyrityksen johtamisen maisteriohjelman haku 5.-19.9.
 • TTY aakkosti proffansa esitteeseen
 • Siba järjestää kivaa
 • Kesän satoa: Julkaisuja ja linkkejä monelta eri tutkimusalalta
 • Muuta mainittavaa
  • Ruralia-instituutti esittelee toimitaansa videoilla
  • Pöhinää TTY:llä
  • Etelä-Pohjanmaan kesäyliopistolla maittava koulutuskattaus
"Mikään ei voita noita elokuun öitä" Tosin niitä ei ole tänä vuonna jäljellä enää kovin monta.

Uusia tuotteita esillä Ruokamessuilla

Turun yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusryhmä on vahvasti esillä Kauhajoen Ruokamessuilla. Paikalla ovat Blue Products ja Food Bait, jotka esittelevät yhteisellä osastollaan (ohjelmateltta, osastot 90 ja 95) usean pohjalaisen yrityksen tuotteita. Tervetuloa tutustumaan!

Hankkeet ovat tehneet yhteisen yritysesitteen.

Tutkimusryhmän johtaja, professori Anu Hopia puhuu ruokamessuseminaarissa ruuasta moniaistisena kokemuksena.

Ruokamessut Kauhajoella 31.8.-2.9.

KAMPUS-SOTE yhdistää toimijoita

Kolmen maakunnan KAMPUS-SOTE – Kampusperustaista osaamisen kehittämistä sote-palveluissa -hanke alkoi  1.8.2018. Hankkeen tavoitteena on luoda sosiaali- ja terveysalan uudistusta koskien uusi tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioekosysteemi. Hanke saattaa yhteen sote-alan toimijat sekä tutkimus- ja koulutusorganisaatioiden asiantuntijoita luoden kanavan tiedon välittämiselle, verkostoitumiselle ja palveluinnovaatioiden synnyn edistämiselle. Etelä-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Satakunnan yhteishanke on kaksivuotinen. Projektiasiantuntija Etelä-Pohjanmaan alueella on aloittanut TtM Johanna Hämeenniemi. Hänen työnantajansa on Tampereen yliopisto. Johannan työhuone on Seinäjoen yliopistokeskuksen tiloissa.

Etelä-Pohjanmaalla rahoitus tulee Pirkanmaan liitosta EAKR-ohjelmasta, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriltä, Seinäjoen kaupungilta ja Seinäjoen yliopistokeskukselta.
 
Lisätietoja Johanna Hämeenniemi johanna.hameenniemi (a) uta.fi

Puhetta puurakentamisesta: Liike, toiminta, malli

Puurakentamisen bisnesympäristön liikehdinnöissä menestyksekkään toiminnan perusta ovat onnistuneet strategiamallit
 
"Puurakentamisen kilpailukykyyn vaikuttavat sääntelyn ja standardien kaltaiset institutionaaliset rakenteet. Kilpailukykyyn vaikuttaa myös se, kuinka paljon teollista puurakentamista harjoittavia yrityksiä on ylipäätään markkinoilla. Kun samankaltaisia yrityksiä on sektorilla riittävästi, muuttavat ne erityisesti pitkällä aikavälillä institutionaalisia rakenteita. Puutuoteteollisuuden alasta riippumatta toimintaympäristön olosuhteet tai toimialan rakenteet vaikuttavat kuitenkin vain osin yksittäisten yritysten liiketoimintamenestykseen. Olennaisia menestyksen aikaansaamisessa ovat yritysten tekemät strategiset valinnat, joita ne liiketoimintamalleissaan toteuttavat toimintaympäristön asettamien mahdollisuuksien ja rajoitteiden rajoissa."

Lue lisää professori Katja Lähtisen blogista, josta löytyy linkkejä useisiin alan tutkimuksiin.
Kaipaatko puhtia jatko-opintoihisi?

Teetkö tai suunnitteletko jatko-opintoja? Haluaisitko siihen lajitovereidesi tukea?Selvitämme, haluavatko Etelä-Pohjanmaalla jatko-opintojaan tekevät tai niiden aloitamista suunnittelevat tavata toisiaan, ja onko tarvetta esimerkiksi metodiopinnoille. Käy vastaamassa kyselyymme ja vaikuta. Mikäli kiinnostusta löytyy, järjestämme tapaamisen, jossa ideoidaan lisää.

Järjestämme jo nyt Seinäjoen yliopistokeskuksen Tutkijahotellissa erilaisia menetelmäkursseja ja mahdollisuuksia omien tutkimusaiheiden esittelyyn. Seinäjoella toimii tällä hetkellä useiden yliopistojen tutkimusryhmiä.

Lisätietoja Matti Mäki matti.maki (a) epky.fi, 040 745 7700

Linkki kyselyyn.

Kasvuyrityksen johtamisen maisteriohjelman haku 5. - 19.9.


Kasvuyrityksen johtamisen maisteriopinnot antavat valmiudet toimia erikokoisissa kehittyvissä yrityksissä. Lähtökohtana on vastuullisen yritystoiminnan johtaminen ja kehittäminen.

Haku ohjelmaan syksyn yhteishaussa 5.-19.9.2018.

 Maisteriopintojen ydin muodostuu seuraavista aihepiireistä

Liiketoiminnan kasvu ja kehittäminen (myös startup) sekä yritysten välisten suhteiden johtaminen
Henkilöstön johtaminen ja kehittäminen
Vastuullisuus

Opetuksen toteutuksessa otetaan huomioon erityisesti työelämässä olevien aikuisopiskelijoiden tarpeet. Digitaalisen oppimisympäristön tehokas hyödyntäminen ja intensiivijaksoina järjestettävä lähiopetus mahdollistavat joustavat opintojärjestelyt. Lähijaksot tukevat tiedon prosessointia, soveltamista ja opiskelijoiden keskinäistä vertaisoppimista. Lähijaksot järjestetään Seinäjoella pääosin perjantaisin ja lauantaisin.

 Lisätietoja

TTY aakkosti proffansa esitteeseen


Tampereen teknillisen yliopiston sivuilla on tarjolla esite, jossa talon proffat on laitettu aakkosjärjestykseen. Käy tarkistamassa, löytyykö tuttuja.

Siba järjestää kivaa


Taideyliopiston Sibelius-Akatemia järjestää Etelä-Pohjanmaalla vaikka mitä kivaa syksyn mittaan. Tutustu tarjontaan täällä.

Julkaisuja ja linkkejä monelta eri tutkimusalalta

Kesän satoa koottuna yhteen pötköön.

Tutkimus astmasta: Seinäjoki Adult Asthma Study (SAAS) uusin työ on julkaistu. Tutkimusryhmän tietojen mukaan kyseessä on maailman ensimmäinen tutkimus, joka luotettavasti arvioi vaikean astman osuutta aikuisena astmaan sairastuneiden joukossa, sekä uusista anti-IL-5-lääkkeistä potentiaalisesti hyötyvien potilaiden osuutta  aikuisena astmaan sairastuvien joukossa. Pinja Ilmarinen, Leena E. Tuomisto, Onni Niemelä and Hannu Kankaanranta (2018). Prevalence of Patients Eligible for Anti-IL-5 Treatment in a Cohort of Adult-Onset Asthma.

Terrori-isku tiedontarpeiden virittäjänä: Haasio, A., Mattila, M., Ojaranta, A., & Kannasto, E. (2018). Terrori-isku tiedontarpeiden virittäjänä: Turun puukotusten aiheuttamat tiedontarpeet. Informaatiotutkimus, 37(2). https://doi.org/10.23978/inf.71157

Kannanotto uutisiin Ruotsista: Markku Mattila YLE:n sivuilla otsikolla Ruotsidemokraatit "paljastavat" sosiaalidemokraattien natsimenneisyyden kahden tunnin ohjelmassa – Historioitsija: Puolitotuuksia sisältävää propagandaa

 Kirja-arvio: Markku Mattilan tekemä kirja-arvio
David H. Kaplanin kirjasta Navigatin Ethnicity: Segregation, Placemaking, and Difference (Rowman and Littlefield, 2018). Arvio on julkaistu Space & Polity -lehdessä.

Masennustalkoiden julkaisu: Masennustalkoot II-hankkeen kärkityö on julkaistu. Kaisa E. Luoto, Lars H. Lindholm, Vesa Paavonen, Antti Koivukangas, Antero Lassila, Esa Leinonen and Olli Kampman (2018). Behavioral activation versus treatment as usual in naturalistic sample of psychiatric patients with depressive symptoms: a benchmark controlled trial.

Affärsmagasinet Forum Annika Tidström: Tillväxtföretag? Från vilja till förverkligande. Affärsmagasinet Forum Nr 7/2018, s. 25. Artikkeli ei ole saatavilla netissä, aikaisempia juttuja kylläkin. Esimerkiksi tämä. Ja lehti on muuten tutustumisen arvoinen.

Suomi matkailumaana japanilaisten silmin Anne Matilainen ja Saana Santalahti. Finland as a tourist destination through the eyes of the Japanese – an interview study on Japanese people living in Finland.

Muuta mainittavaa
Ruralia-instituutti esittelee toimintaansa videoilla.

 


 

Pöhinää TTY:llä

Etelä-Pohjanmaan kesäyliopistolla maittava koulutuskattaus
Videoita Seinäjoen yliopistokeskuksesta

Katso  yliopistokeskuksen videoita täältä.
 
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp