Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 22/2018
Aiheita 15.11.2018
 
 • Kansainvälinen hanke tuottaa työkaluja yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä kiinnostuneille - haluaako kyläsi mukaan?
 • Hyönteistä kerrakseen!
 • Eteläpohjalainen ruokaprovinssi etenee
 • Julkisen taiteen seminaari Seinäjoella 3.12.
 • Muuta mainittavaa
  • Kesäyliopiston talvista tarjontaa
  • Seinäjoen yliopistokeskus on naamakirjassa
  • Yliopistojen ilmaisia verkkokursseja ympäri maailmaa

Mitä hyvää sanottavaa keksisi marraskuusta? No, jos pimeästä tykkää...

Kansainvälinen hanke tuottaa työkaluja yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä kiinnostuneille

Sopisiko yhteiskunnallinen yrittäjyys tavaksi tuottaa palveluja maaseudulle? Monessa maassa tätä pidetään kiinnostavana vaihtoehtona. Yhteiskunnallisella yrittäjyydellä tarkoitetaan jonkin yhteiskunnallisen, sosiaalisen tai ekologisen tavoitteen saavuttamiseksi perustettua yritystoimintaa, jonka voitosta suurin osa suunnataan valitun tavoitteen hyväksi. Vaikka yhteiskunnallisen yrityksen perustamisesta ja kehittämisestä on jo olemassa oppimateriaalia, ei niissä useinkaan ole huomioitu maaseudun erityispiirteitä, jotka vaikuttavat olennaisesti yrityksen toimintaan.
 
Huomio maaseudun erityisiin tarpeisiin
 
ViSEnet-hankkeen tavoitteena on tuottaa opintomateriaaleja yhteiskunnallisen yrittäjyyden kehittämisen tueksi erityisesti maaseudulla.  Materiaalipaketti koostuu kolmesta opintokokonaisuudesta, joista ensimmäinen käsittelee paikallisen yhteisön aktivointia ja osallistumista maaseudulla, toinen kumppanuuksia ja verkostoja sekä niissä toimimista. Kolmas kokonaisuus keskittyy yrittäjyyteen sekä yhteiskunnallisen yrityksen perustamiseen ja yhteiskunnallisen yritystoiminnan sosiaalisiin vaikutuksiin. Opintomateriaalin laadinnassa hyödynnetään hankepartnereiden monipuolista yhteiskunnallisen yrittäjyyden asiantuntemusta.
 
Hankkeen opintokokonaisuuksissa laadittu opintomateriaali testataan jokaisesta hankkeeseen osallistuvasta maasta valitulla pilottialueella. Palautteen mukaan opintomateriaalia parannetaan ja kehitetään edelleen vastaamaan paremmin ja konkreettisemmin maaseudun tarpeisiin ja erityispiirteisiin. Suomessa hankkeen kohderyhmänä ovat kyläyhteisöt, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnallisen yrittäjyyden edistämisestä alueellaan.
 
Työkaluja vapaasti saataville
 
Opintomateriaali ladataan verkkoon wikiversity-alustalle vapaasti kaikkien saataville ja omaan käyttöön muokattavaksi. Opintomateriaalin lisäksi hankkeessa perustetaan yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä kiinnostuneiden kansainvälinen verkosto sekä laaditaan yhteiskunnallisen yrittäjyyden hyvien käytänteiden opas. Hankkeen tuloksena maaseudun asukkailla on enemmän konkreettisia työkaluja ja keinoja palveluiden ja elinvoiman ylläpitämiseen sekä vertaistukea toiminnan kehittämiseen tulevaisuudessa.
 
Hankkeen koordinaattorina on Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja partnereita ovat Viro (Estonian University of Life Sciences), Romania (The Bucharest University of Economic Studies), Saksa (Nurtingen-Geislingen University) sekä Skotlanti (Inspiralba, yhteiskunnallinen yritys).
 
Kiinnostaako lähteä mukaan?
 
Jos kylääsi kiinnostaa lähteä mukaan hankkeeseen, ota yhteyttä Katjaan, Merjaan tai Anneen ja kysele lisää!


Lisätietoja
Katja Rinne-Koski, katja.rinne-koski@helsinki.fi
Merja Lähdesmäki, merja.lahdesmaki@helsinki.fi
Anne Matilanen, anne.matilainen@helsinki.fi

Village Social Enterprise: learning material, guidance and networking (ViSEnet) saa rahoituksensa ohjelmasta Erasmus+ aikuiskoulutukselle, KA2 Strategiset kumppanuushankkeet. Hankkeen toteutusaika on 12/2018–5/2021.

Hyönteistä kerrakseen!


Hyönteiskasvatuksen edistäminen Etelä-Pohjanmaalla (ENTOLAB) järjestää 4.12.2018 seminaarin teemalla Hyönteisalan markkinat ja kuluttajat. Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet.

Samana iltapäivänä alkaa kaksipäiväinen (4.-5.12.), pohjoismainen seminaari Nordic Seminar on Insects for Food, Feed and Circular economy. Lisätietoja

Eikä tässä vielä kaikki. Ruralia-instituutti on julkaisut englanninkielisen oppaan, jonka aiheena on puhdas ja helppohoitoinen sirkkakasvatus.  Julkaisu löytyy tästä linkistä.

Eteläpohjalainen ruokaprovinssi etenee

AB Seinäjoki loppuu hankkeena, mutta eteläpohjalaisen ruoka-alan innovaatioyhteisön kehittäminen jatkuu. Niin päättivät Seinäjoen yliopistokeskus, Luonnonvarakeskus, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Into Seinäjoki Oy ja Foodwest Oy allekirjoittaessaan yhteistyösopimuksen 12.11.2018. Keskeisenä tavoitteena on vakiinnuttaa innovaatioyhteisön toiminta ja kehitystyö sekä tavoitella alueen osaamiselle entistä parempaa näkyvyyttä kansallisesti ja kansainvälisesti. 
 
Kuulutko sinä jo Ruokaprovinssiverkostoon? Käy liittymässä ryhmään naamakirjassa. 

Julkisen taiteen seminaari 3.12. SeinäjoellaSeinäjoen kaupunginkirjaston Jaaksi-Salissa 3. joulukuuta 2018 klo 14–17 järjestettävässä seminaarissa kuullaan tilannekatsaus, käydään tiivistetysti läpi julkisen taiteen perusasiat ja kuullaan mielenkiintoisia esimerkkejä Seinäjoelta, Oulusta ja Jyväskylästä. Rakennusalan ammattilaisten puheenvuoroissa kuullaan kokemuksia ja ideoita taiteen roolista rakennushankkeissa. Seminaarissa alustavat Sanna Karimäki-Nuutinen, Tarja Kekäläinen ja Kirsi Pitkänen. Kommenttipuheenvuorot tuovat Miikka Voipio ja Petri Pihlajaniemi.

Lisätietoja

 

Muuta mainittavaa
Kesäyliopiston talvista tarjontaa

 


 

Seinäjoen yliopistokeskus on naamakirjassa

Yliopistojen ilmaisia verkkokursseja ympäri maailmaa  
Videoita Seinäjoen yliopistokeskuksesta

Katso  yliopistokeskuksen videoita täältä.
 
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp