Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 13/2019Aiheita 23.5.2019
 • Tervetuloa korkeakoulufoorumiin 12.6.
 • Kirsi Rytkösen väitöskirja tarkastetaan Seinäjoella 8.6.
 • Maaseutu yritysimagossa
 • Rohkeasti julkisiin hankintoihin!
 • Maaseutututkijatapaaminen kutsuu Ähtäriin elokuussa
 • Seinäjoen yliopistokeskuksen lehti valmiina luettavaksi
 • Antti-Ville Kärjän kolumneja Ilkassa
 • Muuta mainittavaa
  • Alhainen kansalaispätevyys heikentää poliitista luottamusta
  • Ninalta terveisiä nyksille, eksille ja tuleville
  • Asko Ellman ja Kari Koskinen kertovat, mikä on digitaalinen kaksonen
 
Voi, voi voikukkaa, luontoäidin kultatukkaa. Huutaa kuoro: "Rikkaruoho!"

Tervetuloa korkeakoulufoorumiin 12.6.
 

Etelä-Pohjanmaan korkeakoulufoorumi järjestetään keskiviikkona 12.6. kello 13–15.30 Framin B-osan auditorio 1:ssä.  Ohjelmassa mm. professorien Annika Tidström ja Marko Seppänen esitykset sekä innovaatiokilpailun palkintojenjako.

Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä. Ilmoittautumiset pyydämme 5.6. mennessä.

Kirsi Rytkösen väitöskirja tarkastetaan Seinäjoella 8.6.
 

Palveleva johtajuus varhaiskasvatuksessa on kasvatustieteen alan toimintatutkimus, jonka tavoitteena on selvittää palvelevan johtajuuden toteutumista ja kehittymisprosessia kunnallisen varhaiskasvatuksen organisaatiossa. Tutkimus on työelämälähtöinen. Siinä korostuu teorian ja käytännön liittouma.

Kirsi Rytkösen väitöstutkimuksen tulokset osoittavat, että varhaiskasvatuksessa esiintyi palvelevaa johtajuutta. Eniten korostuivat johtajan kyky voimaannuttaa ja vastuuttaa työntekijöitä sekä osoittaa varhaiskasvatuksen perustehtävästä nousevan vision mukaista suuntaa. Rytkönen havaitsi tutkimuksessaan, että varhaiskasvatuksessa korostui ihmisten johtamisen kulttuuri sekä työyhteisön päivittäiset asiat, kuten suunnittelu ja organisointi. Pedagoginen johtajuus näyttäytyi vahvimmin päiväkodeissa. Poliittiset päättäjät puolestaan tähdensivät tuloksellisuutta ja taloudellisuutta.  


Seinäjoella asuva Rytkönen on kotoisin Lappajärveltä. Hän on työskennellyt muun muassa Lapuan kaupungin varhaiskasvatuspäällikkönä sekä kouluttajana. Nykyisin hän toimii Kokkolan kaupungin henkilöstön kehittämispäällikkönä.

Sosionomi (YAMK) Kirsi Rytkösen kasvatustieteiden alaan kuuluva väitöskirja Palveleva johtajuus varhaiskasvatuksessa tarkistetaan 8.6.2019 klo 12.00 Seinäjoen yliopistokeskuksessa, Frami B-talon auditoriossa 2, Kampusranta 9 B Seinäjoki. Vastaväittäjänä on professori Lasse Lipponen. Kustoksena toimii professori emerita Eeva Hujala.

Lisätietoja Kirsi Rytkönen  kirsituulia.rytkonen (a) gmail.com Väitöskirja löytyy täältä.

 

Maaseutu yritysimagossa

Imago ja visuaalisuus koetaan nykyisin äärimmäisen tärkeinä alueiden, kaupunkien ja kuntien elinvoimaisuuden edistämisessä sekä yhtä lailla yritysten kilpailukyvyn ja menestyksen osana.
Klas Lundströmin, Tuomas Honkaniemen ja Olli-Pekka Viinamäen artikkelin tavoite on tuottaa uusia näkemyksiä maaseudun imagokeskusteluun ja avata uusia mahdollisuuksia maaseutumaisten kuntien, yhdistysten ja maaseudun yritysten imagotyölle. Artikkelissa analysoidaan Kyrö Distilleryn internet-sivujen valokuvia visuaalisella tutkimusmenetelmällä. Analyysi kohdistuu erityisesti siihen, millaisena paikkana maaseutu näkyy paikkaorientoituneen yrityksen visuaalisessa imagossa ja mitä elementtejä tähän imagoon sisältyy.

Klas Lundström, Tuomas Honkaniemi & Olli-Pekka Viinamäki: Maaseutu yritysimagossa. Visuaalisuudesta uutta potkua maaseudulle. Maaseudun uusi aika 1/2019

Lue koko artikkeli täältä.
Kuva on kopioitu artikkelista.

Rohkeasti julkisiin hankintoihin!

Maaseudun toimijoiden hankintaosaaminen vahvaksi (MAHVA) -hanke järjestää keskiviikkona 12.6.2019 kello 10.00 webinaarin julkisista hankinnoista. Rohkeasti julkisiin hankintoihin- johdatus hankintojen ja Hilman maailmaan -webinaari on tiivis johdatus hankintojen maailmaan, käsittelyssä myös pienhankinnat. Ilmoittaudu mukaan!Maaseutututkijatapaaminen kutsuu Ähtäriin elokuussa


Tämän vuoden Maaseutututkijatapaaminen järjestetään ihan tässä lähellä, Ähtärissä, 22.-23.8.2019 teemalla Kohteena maaseutu. Tapaamiseen osallistuu vuosittain noin 100 maaseudun tutkijaa, kehittäjää ja muita asiaan liittyviä tahoja. Tänä vuonna MUA -yhdistys täyttää 20 vuotta ja sitäkin siis tapaamisen yhteydessä juhlistetaan.
 
Kohteena maaseutu -teema antaa mahdollisuuden lähestyä asiaa monesta näkökulmasta. Kutsuesitelmät liittyvät yhteisölliseen paikalliskehittämiseen (Noreen O’Mahony, The GESERA Institute for Action Research) sekä maaseutuun ja kestävään matkailuun (Jarkko Saarinen, Oulun yliopisto). Lisäksi ohjelmassa on toki muitakin puheenvuoroja.
 
Tapaamisen yhteydessä järjestetään työryhmiä, joihin haetaan parhaillaan esityksiä avoimen abstraktihaun kautta (avoinna 31.5. asti). Muutamia työryhmäideoita esitellään nettisivuilla, mutta myös muita luodaan saatujen esitysten pohjalta. Työryhmiin toivotaan sekä tutkija- että kehittäjäpuheenvuoroja, koska tapaamisen yhtenä tavoitteena on mahdollistaa ja edistää tutkijoiden ja kehittäjien välistä vuoropuhelua.
 
Ohjeet abstraktin jättöön, ohjelma, ilmoittautumisohjeet ja muuta tietoa tapaamisesta löytyy täältä
 
Tervetuloa!
 
Tapaamisen järjestää Maaseudun uusi aika -yhdistys yhteistyössä the European Rural Parliament (ROAD project – Rural Opinions, Advocacy and Development (ROAD)). Lisäksi yhteistyökumppaneina ovat Ähtärin kaupunki, Etelä-Pohjanmaan liitto ja Maaseutuverkostopalvelut (maaseutu.fi). Tapaamista tukee Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahasto.

Jutun kuva Ähtärin kaupungin sivuilta.

  

Seinäjoen yliopistokeskuksen lehti valmiina luettavaksi 

Keräsimme taas juttuja ihmisistä ja asioista Seinäjoen yliopistokeskuksessa ja Epanet-verkostosta. Käy selaamassa. Lehti (pdf) aukeaa tästä.

Voit myös tilata lehden maksuttoman paperiversion kotiin tai konttoriin.

Antti-Ville Kärjän kolumneja Ilkassa

Kulttuurisen musiikintutkimuksen
Epanet-professori aloitti Ilkka-lehden kolumnistina.

Muuta mainittavaa
Alhainen kansalaispätevyys heikentää poliittista luottamusta


 
Nyksille, eksille ja tuleville

 
Mikä on digitaalinen kaksonen?
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp