Copy
Avaa uutiskirje selaimessa
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 7/2023

Aiheita 16.3.2023

 • Tervetuloa seminaariin Korkeakoulutuksella ja tutkimuksella lisäarvoa Etelä-Pohjanmaan kehitykseen
 • Avoin työpaikka koulutuskoordinaattorille 13.4.
 • Lähiruoan mahdollisuudet julkisissa hankinnoissa, tapaamiset Alavudella ja Kurikassa
 • Hän kuuli jäävänsä eläkkeelle lähiaikoina
 • Voiko tekstiilijätettä kierrättää järkevästi?
 • Eteläpohjalaiset juuresi -tapahtuma 25.3.
 • Muuta mainittavaa
  • Aina on hyvä hetki opiskella
  • Panu Savolaisen keikka 29.3.
  • Kulttuurinen musiikintutkimus ajassa -luennot jatkuvat

Tarkasti liukkaalla (varsinkin ilman luistimia) ettei mene lonkat vaihtoon!

Korkeakoulutuksella ja tutkimuksella lisäarvoa Etelä-Pohjanmaan kehitykseen 13.4.

Vaasan yliopistosäätiön ja Vaasan yliopistoseuran sekä Seinäjoen, Vaasan ja Kokkolan yhteistyö maakuntien osaamisen vahvistamiseksi ja korkeakoulutuksen tarjonnan kehittämiseksi saa jatkoa:  Korkeakoulutuksella ja tutkimuksella lisäarvoa Etelä-Pohjanmaan kehitykseen -seminaari järjestetään 13. huhtikuuta 2023 klo 12:30-15:00  Framissa (Frami F, F128) Seinäjoella. Tule mukaan kuuntelemaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan!

Mukana tapahtumassa ovat toimitusjohtaja Mari Kiviniemi Kaupan liitosta, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä, Etelä-Pohjanmaan maakuntajohtaja Heli Seppelvirta, Vaasan yliopiston uusi rehtori Minna Martikainen, Ilkka-Pohjalaisen päätoimittaja Markku Mantila, Epec Oy:n  toimitusjohtaja Jyrki Kylä-Kaila, Seinäjoen yliopistokeskuksen johtaja Juha Alarinta ja SeAMKin rehtori Jaakko Hallila.

Seminaariin on vapaa pääsy, mutta sitä edeltävän kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumaan 11.4. mennessä.
 

Ohjelma ja lisätietoja

Sinustako koulutuskoordinaattori Seinäjoelle?

Vaasan yliopistossa on avoinna koulutuskoordinaattorin paikka. Päätehtävänä on auttaa käynnistämään Vaasan yliopiston uusi strategisen projektijohtamisen kansainvälinen DI-ohjelma, Master's Programme in Strategic Project Management, Seinäjoella elo-syyskuussa 2023.

Lisätietoja
Seinäjoen yliopistokeskuksessa on käynnistymässä syksyllä 2023 kolmen alan maisteriopintoja:
 
• Strategic Project Management on Vaasan yliopiston uusi kansainvälinen DI-ohjelma, joka kouluttaa asiantuntijoita suunnittelemaan, hallitsemaan ja toteuttamaan tekniikan projekteja. Opetus tapahtuu Seinäjoella ja opetuskielenä on englanti. Ohjelma johtaa diplomi-insinöörin tutkintoon. Vuoden 2023 haku on jo päättynyt. Syksyllä ohjelmassa on aloittamassa 35 opiskelijaa.
 
• Kestävän ruokaliiketoiminnan opintokokonaisuus tarjoaa työkaluja ja näkökulmia innovatiiviseen ruoka-alan liiketoiminnan kestävään uudistamiseen. Opintokokonaisuuteen voi hakeutua sekä Helsingin että Vaasan yliopiston kautta. Vaasan yliopistossa opintokokonaisuus kuuluu kauppatieteiden maisteriopintojen vapaavalintaisiin opintoihin. Helsingin yliopistossa opinnot löytyvät Elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelman opintotarjonnasta.
 
• Tietotekniikan alalta on valittavissa kaksi Tampereen yliopiston tarjoamaa vaihtoehtoa: Tietotekniikan DI-ohjelma ja tietojenkäsittelyopin maisteriohjelma. Opinnot yhdistävät lähiopetusta, etäopetusta ja itsenäistä opiskelua ja ne järjestetään Seinäjoen, Porin ja Tampereen kampusten yhteistyönä. Opinnot antavat valmiuden kehittää ohjelmistotuotantoprosesseja sekä suunnitella ja toteuttaa laajoja tietojärjestelmiä.
 
Korkeakoulujen kevään 2023 toisen yhteyshaun hakuaika alkoi 15.3. ja päättyy 30.3. Haku tehdään sähköisesti Opintopolussa.

 
MIltä sinusta tuntuisi kuulla kahvipäydässä, että tässä vietetään viimeistä työpäivääsi? Kehitysvammaiselle ikääntyvälle saattaa niin käydä.  Tästä kirjoittaa Sirpa Granö.
 


Voiko tekstiilijätettä kierrättää järkevästi?

Onko mahdollista kehittää tekstiilijätteen tiedonkeruujärjestelmä, jossa käytetään joustavia, edullisia ja avoimen lähdekoodin työkaluja? Tutkijat testasivat tällaisten työkalujen elinkelpoisuutta ja luotettavuutta käytännössä. Tutkimus osoittaa, kuinka tekstiilijätteen keräyksen älykkäät roskakoriratkaisut voidaan yhdistää dynaamiseen reitin optimointijärjestelmään järjestelmän yleisen suorituskyvyn parantamiseksi.

Kehitetyt Arduino-pohjaiset edulliset anturit keräsivät todellista dataa Suomen ulko-olosuhteista yli kahdentoista kuukauden ajan. Älykkään jätteenkeräysjärjestelmän toimivuutta täydennettiin tapaustutkimuksella, jossa arvioitiin käytöstä poistettujen tekstiilien tavanomaisen ja dynaamisen järjestelmän keräyskustannuksia. Tämän tutkimuksen tulokset osoittavat, kuinka anturilla tehostettu dynaaminen keräysjärjestelmä alensi kustannuksia 7.4% verrattuna perinteiseen. Tutkimus osoitti, että kehitetty menetelmä on tehokas sekä ajankäytön että hiilidioksidipäästöjen vähentämisen kannalta.

Tutkimuksessa oli mukana kaksi nykyistä ja yksi entinen Epanet-professori tutkijoineen. Kuva on lainattu julkaisusta.
 

Antti Martikkala, Bening Mayanti, Petri Helo, Andrei Lobov & Iñigo Flores Ituarte (2023). Smart textile waste collection system – Dynamic route optimization with IoT.

Tapahtuma sukututkijoille

Lisätietoja matti.maki (a) epky.fi

Muuta mainittavaa

Aina on hyvä hetki opiskella

Tai suunnitella opiskelua. Tai haaveilla opiskelusta. Virikkeitä saa kesäyliopiston tarjonnasta.

Panu Savolaisen keikka 29.3.

Kalevan navetassa tapahtuu. Lisätietoja
 

Kulttuurinen musiikintutkimus ajassa

Vielä on kolme luentoa jäljellä 20.3., 18.4. ja 8.5.
 
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys
Lisätietoja Seinäjoen yliopistokeskuksesta ja Epanet-verkostosta

Epanetin Twitter-tili @Epanetverkosto.

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.


Voit  perua uutiskirjeen tilauksen joko linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa@epky.fi.