Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 23/2020
Aiheita 19.11.2020
 • Merkityksellistä työtä osaamisen ja tutkimuksen kehittämiseksi
 • Puheenvuoroja Epanetista
 • Tietoprovinssissa on tekniikan vuoro 25.11.
 • Wanted: Ruralia etsii pilottikyliä
 • Pitääkö sote-johtajien työhyvinvoinnista puhua?
 • Digitalisaatio jatkaa voittokulkuaan
 • Covid-19 ja muuttoliike 27.11.
 • Pelaamallako oman talouden osaajaksi ja kierrätystaituriksi?
 • Kuvia kampukselta
 • Muuta mainittavaa
  • Kesäyliopiston talvikausi
  • Miten puhutaan turvallisuudesta, huolista ja riskioloista lapsen ja perheen arjessa?
  • Kestävät julkiset ruokapalvelut
Valopilkkuja marraskuuhunPanostukset koulutukseen ja tutkimukseen ovat keino selviytyä tulevaisuuden haasteista muita paremmin.

Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys perustettiin vuonna 1960. Jo silloin eteläpohjalaisissa kunnissa nähtiin, että yhteinen tahto, yhdessä tekeminen ja usko tulevaisuuteen vievät ihmisiä ja aluetta eteenpäin. Samaan yhdessä tekemiseen, yhteistyöhön ja kumppanuuksiin luotamme edelleen.

Hyvinvointia ja parempaa huomista rakennetaan osaamisella ja monipuolisilla koulutusmahdollisuuksilla sekä eri tahojen kanssa yhdessä tehdyllä tutkimuksella.

Meille on tärkeää, että tarjoamme kesäyliopistossa eteläpohjalaisille monien yliopistojen opintoja ja laadukkaita ammatillisen täydennyskoulutuksen kursseja.

Tutkimus- ja kehittämistoiminnassa otettiin iso loikka 20 vuotta sitten, kun Epanet-professuuriverkosto perustettiin. Nyt professoreita toimii yli 20. Epanet on eteläpohjalainen voimannäyte yhteisestä tahdosta ja tekemisestä, rohkeudesta sekä yrityksiä ja kuntia hyödyttävästä tutkimustyöstä.

Pidetään Etelä-Pohjanmaan elinvoimaisena yhdessä.

Kiitos kaikille yhteistyötahoille. Juhlitaan 60-vuotiasta korkeakouluyhdistystä työn merkeissä.

Lisätietoja
Toiminnanjohtaja Olli-Pekka Viinamäki


 
Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon tervehdys.

Puheenvuoroja Epanetista

Epanet täytti 20 vuotta ja Seinäjoen yliopistokeskus 15 vuotta vuonna 2019. Päätimme juhlistaa sitä artikkelisarjalla maakuntalehti Ilkassa. Lehdessä suhtauduttiin ehdotukseemme suopeasti.

Ensimmäinen Puheenvuoro ilmestyi 16.9.2019. Sen jälkeen niitä on julkaistu ensin Ilkassa ja helmikuusta 2020 lähtien Ilkka-Pohjalaisessa joka viikko. Ensimmäisen kauden viimeinen Puheenvuoro julkaistiin 6.7.2020. Kesätauon jälkeen Puheenvuoroja-sarjan toinen kausi aloitettiin elokuussa 2020. Puheenvuorot ilmestyvät yleensä maanantaisin.

Puheenvuoroja Epanetista -julkaisuun on koottu ensimmäisen kauden tekstit. Painetun julkaisun lisäksi siitä on olemassa myös sähköinen versio.
 
Kiitos kaikille kirjoittajille!

Tekniikan vuoro 25.11.

Vuoden 2020 Tietoprovinssi lähenee loppuaan. Ensi viikon keskiviikkona on vuorossa Älykkäät teknologiat -painoalaryhmä.Tervetuloa seuraamaan suoraa lähetystä kello 13 alkaen. Ohjelmassa on keskustelujen lisäksi myös vierailuja Seinäjoen ammattikorkeakoulun laboratorioihin.

Linkki suoraan lähetykseen.


*****************************
Tietoprovinssin sivuilla on linkkejä tallenteisiin. Käy ihmettelemässä, mitä tiskirätissä kasvaa (Varoitus: ei suosittella heikkohermoisille).

Wanted: Ruralia etsii pilottikyliä
 

Ovatko palvelut kaukana kotikylästäsi? Olisiko yhteiskunnallinen yrittäjyys mahdollisuus tuottaa palveluja kylällä?

Yhteisölähtöinen yhteiskunnallinen yrittäjyys kylissä -hankkeen tarkoituksena on viedä yhdessä pilottikylien kanssa läpi yhteisölähtöisen yhteiskunnallisen yrityksen käytännönläheinen suunnittelu- ja kehittämisprosessi.

Pilottikyläksi voi hakea, mikäli kylä on kiinnostunut kehittämään ja tuottamaan joitakin kylässä tarvittavia palveluita ja ohjaamaan suurimman osan mahdollisesta voitosta toiminnan tai kylän kehittämiseksi. Pilottikylänä kylä pääsee rakentamaan kylän tarpeisiin sopivaa palvelutuotantoa ja saa taustamateriaalia, ohjausta sekä muiden kylien ja asiantuntijoiden tuen toiminnalle. Hakuilmoituksen voi katsoa Ruralia-instituutin sivuilta, joilta löytyy myös lisätietoja hankkeesta.
 
Yhteisölähtöinen yhteiskunnallinen yrittäjyys kylissä (YTYÄkylä) -hankkeen rahoittaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Sen toteutusaika on 1.10.2020–30.06.2022.
 
Lisätietoja

Katja Rinne-Koski, katja.rinne-koski (a) helsinki.fi, 050 415 1159
Merja Lähdesmäki, merja.lahdesmaki (a) helsinki.fi, 050 415 1155
Anne Matilainen, anne.matilainen (a) helsinki.fi, 050 415 1156

“Sosiaali- ja terveysalan (sote) työvoimapula, talouden haasteet ja koronapandemia luovat paineita alan työntekijöille ja johtajille. Työhyvinvoinnista huolehtimisen ja siitä avoimesti keskusteleminen on erityisen tärkeää juuri nyt. Hyvä työhyvinvointi tuo työntekijälle, organisaatiolle ja yhteiskunnalle lukuisia etuja. Hyvinvoiva työntekijä on tuottava ja todennäköisimmin työhönsä ja sen kehittämiseen sitoutunut.”

 

Näin aloittaa Niina Herttuala ajankohtaisen puheenvuoronsa.

Digitalisaatio jatkaa voittokulkuaan

“Tietotekniikka on tullut monille entistä tärkeämmäksi välineeksi tänä vuonna, kun suuri osa kokouksista on siirtynyt etäkokouksiksi videoyhteyksien välityksellä ja esimerkiksi koronavilkut ja muut ratkaisut koronan jäljittämiseen tehdään ohjelmoiduilla sovelluksilla.”

Timo Mantere kirjoittaa digitalisaation mahdollisuuksista.

Covid-19 ja muuttoliike 27.11.Kaikille avoin verkkoseminaari
Perjantai 27.11.2020 kello 14–16.15


Koronapandemian uhkaa torjuvat politiikkapäätökset ovat vaikuttaneet merkittävästi sekä kansalliseen että kansainväliseen muuttoliikkeeseen. Muuttomoottori-hankkeen järjestämässä seminaarissa pyritään luomaan kokonaisvaltaisempaa ymmärrystä pandemian vaikutuksista tulevaisuuden muuttoliikkeisiin ja muuttajiin. Tunnetusti tulevaisuuden ennakoinnissa yliarvioidaan lyhyen aikavälin muutokset ja aliarvioidaan pitkän aikavälin vaikutukset. Keskustelemme seminaarissa siitä, mitkä ovat olleet koronaan liittyvät kokemukset nyt, ja mitä on odotettavissa lähitulevaisuudessa. Tämän lisäksi pohdimme myös pidemmän aikavälin vaikutuksia muuttoliikkeen näkökulmasta. 

Iltapäivä koostuu kolmesta teemasta ja lyhyistä tutkimukseen perustuvista alustuksista, joita seuraa moderaattorin ja osallistujien tarkentavat kysymykset ja keskustelu. Lopuksi päivän keskeinen viesti tiivistetään ja keskustelusta laaditaan tiedote, joka jäsentää ilmiön vaikutuksia muuttoliikkeeseen ja muuttajiin. Tavoitteena on keskusteleva ja vuorovaikutteinen iltapäivä. Tervetuloa mukaan!

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Lisätietoja Mika Raunio mika.raunio (a) migrationinstitute.fi ja Toni Ahvenainen toni.ahvenainen (a) migrationinstitute.fiPelaamallako oman talouden osaajaksi tai kierrätystaituriksi?

Kyllä, se on aivan mahdollista. Tietoprovinssin sivuilta löytyy linkkejä Vaasan yliopistossa kehiteltyihin peleihin. Käy kokeilemassa.

   

Kuvia kampukselta

Se ei ole mörkö, se ei ole tonttu. Se on Antti.  Antti Paalanen musisoi Kalevan Navetan Kammiossa viime viikolla. Örinää, mörinää ja haitarimusiikkia kuului myös alueelle ripotelluista televisioista. Hieno idea, kiitos Antti ja muu Taideyliopiston väki. Toitte yhteistyökumppaneidenne kanssa valoa pimeään.


Kuvat napsi Nina H

Muuta mainittavaa
Kesäyliopiston talvikausi 
Miten puhutaan turvallisuudesta, huolista ja riskioloista lapsen ja perheen arjessa?
 
Kestävät julkiset ruokapalvelut

 
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa


Lisätietoja Seinäjoen yliopistokeskuksesta ja Epanet-verkostosta
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp