Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 5/2021
Aiheita 23.2.2021
 • Avoimia työpaikkoja
 • Miksi jotkut alueet menestyvät, vaikka ei oikeastaan pitäisi?
 • Handtag käärii hihat ja käy koronan kimppuun hyvällä käsihygienialla
 • Kiinnostaako joukkorahoitus?
 • Elämmekö introverttien kulta-aikaa?
 • Mikä muuttaisi muuttoliikkeen suuntaa?
 • Taide ja luovuus yritysten kehittämistyössä
 • Puurakentamista ja kiertotaloutta
 • Linkkejä ja vinkkejä
 • Opastusta koulutuspoluille
 • Seinäjoella alkaa sosiaalityön maisteriohjelma
 • Muuta mainittavaa
  • Puettavaa teknologiaa – onko itsensä mittaamisessa järkeä?
  • Taipuuko hanketyö tuottamaan muutoksia?
  • Siban konsertteja keväällä
Muistetaan pestä isot ja pienet kädet

Avoimia työpaikkoja


Projektipäällikön tehtävä Seinäjoen yliopistokeskuksen palveluyksikössä
Projektipäällikön tehtävänä on vastata Uusi osaamisen yhdyspinta -hankkeen käytännön toteutuksesta, hallinnoinnista, raportoinnista ja yhteistyön koordinaatiosta. Tehtävä sijoittuu Seinäjoelle. Lisätietoja saat hakuilmoituksesta.Sosiaalityön määräaikainen yliopistonlehtorin tehtävä (Seinäjoki)
Seinäjoen yliopistokeskuksessa alkaa syksyllä Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan järjestämä sosiaalityön maisteriohjelma. Maisteriohjelmaan haetaan nyt määräaikaista yliopistonlehtoria. Hakuaika tehtävään päättyy 14.3.2021. Lue hakuilmoitusTampereen yliopiston sivuilta.

Miksi jotkut alueet menestyvät, vaikka ei oikeastaan pitäisi?

 

Ruotsalais-suomalais-norjalainen tutkimusryhmä on tutkinut, miksi jotkut seutukunnat kehittyvät selkeästi muita paremmin toisten menestyessä huonommin suhteellisen samanlaisista rakenteista huolimatta.

Tutkimuksen tulokset osoittavat, että kaikille sopivia yhden koon kehittämisstrategioita ei ole tarjolla. Seutukunnat ovat hyvin erilaisia ja niitä pitäisi kehittää niiden omista tarpeista ja lähtökohdista käsin.

Paikallinen johtajuus, alueen ulkopuolelta ideoita haarukoivat etsintäverkostot ja menneeseen lukkiuttavien voimien purkaminen korostuvat niissä seutukunnissa, jotka ovat selvinneet murroksessa odotettua paremmin.

Lue lisää Tampereen yliopiston uutisista.
Markku Sotarauta, Heli Kurikka, Jari Kolehmainen & Sami Sopanen (toim.): Toimijuus ja mahdollisuuksien tilat aluekehityksessä. Miten kehittyä vastoin kaikkia oletuksia? Tampereen yliopisto. Sente-julkaisuja 35/2021

 

Handtag käärii hihat ja käy koronan kimppuun hyvällä käsihygienialla

Hyvä käsihygienia on yksi kustannusvaikutuksiltaan tehokkaimmista keinoista taistelussa pandemioita vastaan. Miten käsihygieniaa voidaan parantaa entisestään erityisesti sairaaloissa ja muissa terveydenhuollon laitoksissa?

Helmikuussa aloittanut Botnia-Atlanticaohjelmasta EAKR-rahoituksensa saava HANDTAG kerää hyviä käytäntöjä ja käynnistää uusia aloitteita, jotka tukevat hyvien käsihygieniakäytänteiden noudattamista. Esitutkimushanketta koordinoi Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys ry ja siihen osallistuvat Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä sekä Region Västerbotten Ruotsista.

Hankkeen rajat ylittävä lisäarvo syntyy tiedon ja parhaiden käytänteiden ristipölytyksestä ruotsalaisten ja suomalaisten organisaatioiden välillä. Lisäksi hankkeen aikana jaetaan kokemuksia COVID-19 pandemian vaikutuksista ja toimenpiteistä sen torjumiseksi.  Jo esitutkimuksen odotetaan paljastavan lupaavia ja käyttökelpoisia käsihygieniaratkaisuja, joita voidaan ottaa käyttöön ja jatkokehittää tulevissa hankkeissa.


Hankkeessa avoimuus ja kokemusperäisen tiedon jakaminen ovat pohjana parhaiden käsihygieniakäytäntöjen tunnistamiselle ja uusien kehittämiselle. Hanke järjestää aiheesta aamupäivän mittaisen online-seminaarin 25.3.2021. Laita rasti kalenteriisi, kerromme seminaarista tarkemmin seuraavassa uutiskirjeessä.

Lisätietoja Jussi Rasku jussi.rasku (a) epky.fi

 
Kiinnostaako joukkorahoitus?Olisiko joukkorahoitus ratkaisu sinun yrityksellesi? Paula Linna vinkkaa, mitä kampanjassa kannattaa ottaa huomioon.Elämmekö introverttien kulta-aikaa?


Ketkä hyötyvät korona-ajan sosiaalisesta etäolemisesta? Yksin harjoittelu voi olla hyväksikin, mutta pitäisikö sittenkin kaikilla olla mahdollisuus päästä mukaan toisten joukkoon? Tätä miettii Elina Kontu.


 

Mikä muuttaisi muuttoliikkeen suuntaa?
 Ilmoittaudu 24.2.2021 mennessä.

Taide ja luovuus yritysten kehittämistyössä
 

Mitä on luova asiantuntijuus? Onko luovuudella sijaa yrityselämässä? Miten taiteilijan asiantuntijuutta voi hyödyntää organisaatioissa? Millaista yritysten ja taiteilijoiden yhteistyö voi olla? 

Tervetuloa kuulemaan vastauksia näihin ja myös muihin kysymyksiin Luova tulevaisuus – Taide ja luovuus yritysten kehittämistyössä -verkkoseminaariin 23.3.2021.

Maksution seminaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan.

Puurakentamista ja kiertotaloutta

Tervetuloa CE Wood -hankkeen 16.3.2021 pidettävään webinaariin Preparing for a Circular Economy in the Nordic Wood Building Industry. Webinaarissa käsitellään puutuote- ja puurakennusteollisuuden haasteita, mahdollisuuksia, liiketoimintamalleja sekä kestävän kehityksen ratkaisuja. Kohderyhmänä ovat pk-yritykset, tutkimus- ja kehittämisorganisaatiot sekä kunnat. Webinaari on englanninkielinen.

CE Wood -hankkeen tavoitteena on tukea puurakennussektorin pk-yrityksiä niiden pyrkiessä ylittämään yleisiä kiertotalouteen siirtymisen esteitä. Webinaarin järjestävät Novia ammattikorkeakoulu ja Uumajan yliopisto. Muita hankepartnereita ovat Tampereen yliopisto ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Ilmoittautumislinkki
 

Linkkejä ja vinkkejä
 


Esimerkkejä maaseudun liikennepalveluista Suomessa: MaasDigiboksi-hankkeen casekorttikokoelma 2018–2021
Tapauskortit esittelevät aihepiirin palveluita, kehityshankkeita ja keskeistä termistöä. Eri puolilta Suomea kerätyt esimerkit käsittelevät muun muassa digitaalisuuden lisäämistä, matkailua, julkisen sektorin hankkimien kuljetusten kehittämistä, liikennepalveluiden kehittämistä alueen asukkaiden näkökulmasta tai kimppakyytejä. Linkki julkaisuun.

Eteläpohjalaisia korkeakouluvalintoja
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Markus Aaltonen on kirjoittanut laajan artikkelin Seinäjoen korkeakouluvalinnoista. Artikkeli kertoo muun muassa korkeakouluyhdistyksen alkuvuosikymmenien pyrkimyksiä saada Etelä-Pohjanmaalle omaa korkeakoulutoimintaa. Sekin selviää, miksi Tampereen yliopistosta tuli tärkein yhteistyökumppani. Artikkeli on julkaistu seinäjokelaisten kulttuurijärjestöjen kustantamassa Risteysasema-lehdessä. Sitä  voi ostaa Seinäjoen kirjakaupoista, HeiDivarista ja numerosta 040 7504940.

Hanna Mannisen väitöstutkimus Taste of Nordic Forests – Analysis of the Taste of Mushrooms and  Taste Modification Properties of Nanocellulose
Makuaistimus on ilmiö, jota ei voida yksinkertaistaa ainoastaan yhdisteiden pitoisuuteen tai pitoisuuden muuttumiseen. Manninen tutki kahden metsästä saatavan raaka-aineen, syötävien sienten sekä nanokuituisen selluloosan, makuominaisuuksia sekä vaikutusta makuun. Väitöstyön toisena ohjaajana oli Anu Hopia. Lue lisää Tampereen yliopiston uutisista.Taito – Romaani oikeudesta elämään
Kati Rannan kirja on historiallinen trilleri, jonka keskiössä on 1930-luvun rodunjalostusoppi. Kirjoittajalla on kaksi linkkiä Epanet-verkostoon. Hän on jatko-opiskelijana Elina Kontun tutkimusryhmässä ja on saanut Markku Mattilalta apua kirjan rodunjalostusoppia käsitteleviin kysymyksiin. Lue lisää kirjan esittelystä.

 
Opastusta koulutuspolulle


 

Lisätietoja Teija Pitkäkangas teija.pitkakangas (a) epky.fi
 
Seinäjoella alkaa sosiaalityön maisteriohjelma

Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunta toteuttaa Seinäjoen yliopistokeskuksessa kaksivuotisen sosiaalityön maisteriohjelman. Maisteriohjelma alkaa syksyllä 2021 ja siihen haetaan korkeakoulujen yhteishaussa 17.– 31.3.2021.

Maisteriohjelmaan valitaan 16 opiskelijaa, joilla on soveltuva alempi korkeakoulututkinto. Etusijalla ovat hakijat, jotka ovat aikaisemmin suorittaneet lisäksi sosiaalityön perusopinnot ja aineopintoja.

 Kuvia kampukseltaVaikuttaa siltä, että nyt on parasta kutsua paikalle Ryhmä Hau!
Muuta mainittavaa

Puettavaa teknologiaa – onko itsensä mittaamisessa järkeä? Timo Mantere.


 
Taipuuko hanketyö tuottamaan muutoksia?
 

 
Siban konsertteja keväällä 
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa


Lisätietoja Seinäjoen yliopistokeskuksesta ja Epanet-verkostosta
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp