Copy
Avaa uutiskirje selaimessa
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 22/2022

Aiheita 19.9.2022

  • Innovaatio- ja start-up -päivät 4.-5.10., mahtava ohjelma, tule mukaan!
  • Tulevaisuuden työpäiväsi -työpaja Kauhajoella 11.10.
  • Epanet-puheenvuorot kansien väliin
  • Kulttuurisen musiikintutkimuksen kandiohjelma alkoi Seinäjoella
  • Musiikintutkijat kohtaavat Kalevan Navetassa
  • Elina Kontun juhlaluento 28.10.
  • Kestävää ruokajärjestelmää luomassa - havaintoja Keniasta
  • Opiskelu luo uskoa tulevaan
  • Mahdollisuuksien tiloja
  • Blogi: Ukrainan sota ja aluekehitys
  • Viisasta asemanseutujen kehittämistä
  • Muuta mainittavaa
    • Tohtoriristeilylle?
    • Hanuriparaati 2.10.
    • Teknologiafoorumeja IT-alan kehittäjille ja päättäjille
    • Kuinka Ruokaprovinssissa pitäisi viestiä?


Keltaista ja harmaata kohti mennään

Innovaatio- ja start up -päivät yhdistävät tutkimuksen, koulutuksen ja liiketoiminnan. Tavoitteena on vauhdittaa innovaatioita ja yrittäjyyttä. Kaksipäiväiseen tapahtumaan mahtuu joukko pienempiä tapahtumia. Painopiste on 1) innovaatioyhteistyössä tieteen, koulutuksen ja teollisuuden välillä kestävän kehityksen hengessä ja 2) Etelä-Pohjanmaan start up -yrittäjyyden boostaus. Ilmoittaudu viimeistään 27.9.2022!

Tervetuloa!

Lue lisää ja ilmoittaudu

Tulevaisuuden työpäiväsi -työpaja Kauhajoella 11.10.2022

Yritystoiminta tulevaisuudessa – Mihin nyt kannattaa panostaa & Tulevaisuuden työpäiväsi. STRATU-työpaja Kauhajoella IHK Areenassa.

Ennen työpajaa on Leader Suupohjan / Sytyke -hankkeen järjestämä tulevaisuudentutkija Ilkka Halavan inspiroiva seminaari tulevaisuuden yritystoiminnasta.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaa! 

Epanet-puheenvuorot kansien väliin

Kuinka voit? Mitä tehdä puusta, kuinka yrittää viisaasti? Oletko seikkaillut digitalisaation ihmemaassa? Kuinka alueita kehitetään, entä mitä uutta kiertotaloudesta? Elämä on muuttoa ja liikettä, toisinaan matkalla voi tehdä oppimisen oivalluksia.

Puheenvuoroja Epanetista II sisältää tutkimuksen ja kehittämisen näkökulmasta kirjoitettuja, eteläpohjalaiseen arkeen liittyviä tarinoita. Kirjoittajat ovat Epanet-verkostoon linkittyviä ihmisiä, jotka hyödyntävät teksteissään tutkittua tietoa ja omaa asiantuntemustaan.

Puheenvuorojen teemat kuvaavat hyvin sitä, kuinka monipuolista tutkimusta Etelä-Pohjanmaalla tehdään. Puheenvuorot kertovat myös verkoston yhteistyön laajuudesta, sillä osa teksteistä on useamman henkilön yhdessä kirjoittamia.

Puheenvuorojen sarja aloitettiin Ilkassa syyskuussa 2019. Tähän julkaisuun kootut puheenvuorot on julkaistu Ilkka-Pohjalaisessa syyskaudella 2020 ja vuonna 2021.

Puheenvuorot julkaistaan aina myös Epanetin blogissa.

Kulttuurisen musiikintutkimuksen kandiohjelma alkoi Seinäjoella

Kaksikymmentä opiskelijaa aloitti Sibelius-Akatemian uudessa kolmivuotisessa kulttuurisen musiikintutkimuksen koulutusohjelmassa Taideyliopiston Seinäjoen yksikössä syyskuun alussa tavoitteenaan taiteen kandidaatin tutkinto.

Lue lisää Taideyliopiston uutisesta.

Musiikintutkijat kohtaavat Kalevan Navetassa

Kulttuurisen musiikintutkimuksen Epanet-professori Antti-Ville Kärjä & kumppanit tuovat Seinäjoelle lokakuussa kaksi kansainvälistä musiikkiperinnön ja -kulttuurin tutkijoiden tapaamista: Kulttuurisen musiikintutkimuksen tohtoriseminaari ja konferenssi Disciplining Music Heritage. Molemmat tapahtumat järjestetään Kalevan Navetassa.
 
Lisätietoja Taideyliopiston sivuilla:

Elina Kontun juhlaluento 28.10. Seinäjoella


Elina Kontu on autismikirjon ja kehitysvammapsykologian Epanet-professori. Hänen johtamansa Andante-tutkimusryhmä on monitieteinen ja -taitoinen.

Tervetuloa kuuntelemaan Elinan luentoa aiheesta Empatia ja emotionaalisuus määrittämässä kehitysvammaisuutta ja autismikirjoa.

Tarjoilujen takia ilmoittautumiset pyydetään 20.10. mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen.
Mitä eteläpohjalaiset ja kenialaiset ruokaketjun toimijat voisivat oppia toisiltaan? Entä mitä yhteistyömahdollisuuksia on olemassa?

Niistä kirjoittaa puheenvuorossaan Paula Linna.

Avoin yliopisto avaa ovia. Näin uskoo Marjaana Rasku.


Mahdollisuuksien tiloja


Miksi Itä-Lapin kiikarissa näkyy biotuotetehdas ja Pietarsaaressa pk-yritysten kansainväliset markkinat? Miten alueilla löydetään elinvoiman mahdollisuuksia? Millaiset taustaoletukset ohjaavat uusien mahdollisuuksien tunnistamista?
 
Heli Kurikka, Jari Kolehmainen ja kumppanit kirjoittavat tuoreessa yhteispohjoismaisessa tutkimuksessaan siitä, mitä ovatkaan alueiden ”mahdollisuuksien tilat” ja sosiaaliset filtterit.


Heli Kurikka, Jari Kolehmainen, Markku Sotarauta, Hjalti Nielsen & Magnus Nilsson (2022). Regional opportunity spaces – observations from Nordic regions

Kuva on lainattu artikkelista.
Jari Kolehmainen miettii Ukrainassa käytävän sodan vaikutuksia suomalaiseen aluekehitykseen.  Lue artikkeli MDI:n blogista.

Viisasta asemanseutujen kehittämistä

Seinäjoella vuonna 2013 käynnistetty SmartStation-hanke poikii vieläkin tuloksia. Juuri avoimesti verkossa ilmestynyt (kolme  vuotta siinä meni, puuskahtavat kirjoitajat, mutta sellaista julkaiseminen joskus on) ARF-lehti sisältää Hynysen & Kolehmaisen artikkelin, joka luotaa suomalaisten asemanseutujen kehittämistä innovaatiopolitiikan ja kaupunkisuunnittelun näkökulmista. Sen ydinviestit ovat edelleen ajankohtaisia myös Seinäjoen asemanseudun jatkokehityksen kannalta.

Ari Hynynen & Jari Kolehmainen (2022). Smart Principles for Knowledge-based Urban Development. Case Finnish Railway Station Areas

(Kuva on lainattu VR:n sivuilta https://www.vr.fi/rautatieasemat-ja-reitit/seinajoki)

Muuta mainittavaa

Tohtoriristelylle?

Onko kyseessä kelluva sairaala vai ehkä väittelijöiden klubi? Tämä on kyllä niin jännä juttu, että ilman muuta kannattaa lukea lisää siitä, mitä Martikkalan Antilla on mielessään!
 

Hanuriparaati!

Polokka raikaa, kun eteläisen Pohjanmaan kovimmat hanuristit valtaavat Kalevan Navetan lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina.
 

Teknologiafoorumeja IT-alan kehittäjille ja päättäjille

DATOS-hankkeessa kehitetään yhteistyötä yliopiston ja yritysten välillä, järjestetään teknologiafoorumeja ja ennakoidaan alueellisia koulutustarpeita Etelä-Pohjanmaalla ja Satakunnassa. Lisätietoja foorumeista.
 

Kuinka Ruokaprovinssissa pitäisi viestiä?

Mistä, mitä ja miten sinä haluaisit saada tietoa Ruokaprovinssista? Käy vastaamassa kyselyyn ja vaikuta viestinnän suunnitteluun.
 


Lue lisää ja ilmoittaudu
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa: Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys
Twitter: @Nina.Harjunpaa • Lisätietoja Seinäjoen yliopistokeskuksesta ja Epanet-verkostosta

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa  lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa@epky.fi






This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp