Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 27/2019Aiheita 17.12.2019
 • Sami Kurki palkittiin
 • Kilpailijoiden välinen yhteistyö on täynnä mahdollisuuksia
 • Oppia Afrikasta
 • Aalto-keskus on Seinäjoen kotiseudun avainkohde
 • Onko sinulla ruokatarinaa kerrottavaksi?
 • Tuoreita julkaisuja ja blogeja työpäivien ratoksi
 • Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön tapahtumia keväällä 2020
 • Yliopistoharjoittelijoita Etelä-Pohjanmaalle
 • Muuta mainittavaa
  • Mars
  • Palvelumuotoilun perusopinnot alkavat
  • Päivitä ICT-alan osaamistasi ilmaiseksi

Muistetaan tonttuilla mahdollisimman asiallisesti

Sami Kurki palkittiin 
 
Tasavallan presidentti jakoi 6.12.2019 ansioituneille Suomen kansalaisille kunniamerkkejä. Suomen Leijonan I luokan ritarimerkin sai Ruralia-instituutin johtaja, professori Sami Kurki.

Onneksi olkoon!
  

Kilpailijoiden välinen yhteistyö on täynnä mahdollisuuksia


"Menestyksekäs kilpailijoiden välinen yhteistyö perustuu samanlaisuuteen, kirjallisiin sopimuksiin, sitoutumiseen ja uskallukseen sopia rohkeasti työnjaosta ja tulosten jakamisesta."

Lue lisää Annika Tidströmin blogista

 

Oppia Afrikasta

"Olen pohtinut uuteen ympäristöön sopeutumista myös eteläafrikkalaisten kanssa Merafongin kunnassa. Eteläpohjalaisten ja -afrikkalaisten keskustelujen välillä on huima ero. Monikulttuurisuus on Etelä-Afrikalle tyypillistä. Maaseudullakin törmää kulttuurien kirjoon. Siksi jokainen on miettinyt asiaa, ja vastauksia annetaan kuin apteekin hyllyltä."


Ja mitä neuvoja apteekin hyllyltä saa? Vastaus löytyy Sulevi Riukulehdon blogista.

Aalto-keskus on Seinäjoen kotiseudun avainkohde


Aalto-keskus ei ole pelkästään nähtävyys tai arkkitehtoninen helmi. Seinäjokelaisille se on oman kotiseudun olennainen osa, täynnä tärkeitä merkityksiä ja muistoja.

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin tutkimuksessa neljä seinäjokelaisista koostuvaa ryhmää keskusteli kotiseudustaan viiden sanavirikkeen pohjalta. Ryhmät olivat nuorisoa, Framin työntekijöitä, kirjaston käyttäjiä ja keskustan yrittäjiä. He pääsevät ääneen Aalto-keskus kotiseudun osana -julkaisussa.

Lyhyiden sanavirikkeiden pohjalta keskustellessaan asukkaat purkavat käsityksiään Seinäjoesta, sen ajallisuudesta, kaupunkikuvasta, seurakunnasta, keskustan tilasta ja kehityksestä. Tämä on kirja jokaiselle seinäjokelaiselle, erityisen hyödyllinen se on Seinäjoen asioista päättäville luottamushenkilöille ja viranhaltijoille.

Virikkeissä ei mainittu Aalto-keskusta eikä siitä näytetty kuvaa. Kuitenkin Aalto-keskus nousi yhdeksi keskusteluja hallitsevaksi ympäristöksi ja teemaksi: kotiseudun avainkohteeksi.

- Puhuttiin arkisesta asioinnista kirjastossa, teatterissa ja poliisiasemalla, toki myös Aalto-keskuksen arkkitehtuurista, varsinkin Lakeuden Rististä, kertoo aluehistorian ja kulttuuriperinnön tutkimusjohtaja Sulevi Riukulehto.

Aalto-keskus on seinäjokelaisille ennen muuta muistojen paikka. Se on läsnä asukkaiden arjessa ja elämässä. Siihen liitettiin esimerkiksi kuoroharrastus, päivittäiset lounaat ja hammaslääkärissä käynti.

- Paikassa yhdistyvät kiehtovasti arki ja juhla, maallinen ja pyhä, sillä keskuksesta löytyy niin putka kuin alttari, Riukulehto selventää.
Aalto-keskustutkimus jatkuu ensi vuonna, kun Riukulehto yhdistää voimansa Tampereen yliopiston arkkitehtuurin professorin, Ari Hynysen kanssa. Silloin luvassa on teoreettisempi tulkinta Aalto-keskuksen kokemisesta.
 
Sulevi Riukulehto ja Jenna Pesonen: Aalto-keskus kotiseudun osana. Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti. Raportteja 199. Seinäjoki 2019 (95 s.)

Lisätietoja Sulevi Riukulehto 050 574 4041, sulevi.riukulehto@helsinki.fi
 
Lähde: Ruralia-instituutin tiedote

Onko sinulla ruokatarinaa kerrottavaksi?

Seinäjoen seudun uudistuvat ruokatarinat -hankkeessa kerätään sata ruokatarinaa, jotka sisältävät paikallista ruokatietoa ja -osaamista. Pääkohteena ovat Seinäjoen seudun paikallisyhteisöjen (nykykunnat, entiset kunnat ja kylät) paikalliset ruokatarinat, -neuvot, ohjeet ja legendat.

Hankkeen toteuttaa ProAgria Etelä-Pohjanmaa ry / Maa- ja kotitalousnaisten ryhmä yhteistyössä  Turun yliopiston Epanet-professori Anu Hopian elintarvikekehityksen tutkimusryhmän kanssa.

Lue lisää täältä. 

Tuoreita julkaisuja ja blogeja työpäivien ratoksi

Sirkka Kumpulan väitös Elämismaailmasta luokkahuoneisiin: Uusi näkökulma koulumatematiikkaan

Jaakko Hallilan väitös Transaktiokustannukset ja laatu : Vertaileva tapaustutkimus yksityisistä ja julkisista perusterveydenhuoltopalveluista neljällä suomalaispaikkakunnalla


Petri Helo & kumppanit Real-time supply chain - A blockchain architecture for project deliveries

Jari Kolehmainen ja kumppanit Selvitys innovaatioympäristöjen ja -ekosysteemien menestystekijöistä sekä julkisen sektorin rooleista kehityksessä

Katja Rinne-Koski Yhteiskunnallisen yrittäjyyden soppaa hämmentämässä


Aapo Jumppanen Tuloskunto

Nina Harjunpää Hupsistakeikkaa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön tapahtumia keväällä 2020

Pe 17.1.2020 klo 19.00 Juha Kujanpää Ensemble
Juha Kujanpää Ensemble on instrumentaaliyhtye, joka yhdistää akustisen pelimannipoljennon sähköiseen jazzrockiin. Yhtyeen musiikki edustaa nykykansanmusiikin ja suomiprogen fuusiota ja vahvaa suomalaista sävelkieltä.
Hotelli-Ravintola Alma
 
Pe 14.2.2020 klo 19.30 Duo Petri Hakala & Markku Lepistö
Pitkän linjan kansanmuusikoiden duossa harmonikan, mandoliinin ja kitaran sointi muodostaa modernin ja täyteläisen kokonaisuuden, jossa perinteiset ja uudemmat tyylit sulautuvat hienovireisesti toisiinsa. 
Kalevan Navetta
 
To 12.3.2020 klo 19.00 Ma Rouf
MA Roufin musiikissa kurdilainen sufi-perinne ja Lähi-idän rytmit kohtaavat pohjoismaiset tunnelmat. Musiikin taustalla ovat muutoksen ja tulevaisuuden tunteet, toiveet ja pelot.
Kalevan Navetta
 
La 21.3.2020 klo 16.00 Paula Koivuniemi Roots & Friends
Suomen iskelmägenren valovoimaisimpiin tähtiin kuuluva Paula Koivuniemi esiintyy folk-yhtyeen säestämänä Kalevan Navetan Hugo-salin avajaiskonsertissa.
Kalevan Navetta, Hugo-sali
 
Pe 3.4.2020 klo 19.00 Aki Rissanen Trio
Pianisti Aki Rissanen on noussut nopeasti eurooppalaisen jazzkentän kärkinimiin. Huippumuusikoista koostuva trio saapuu Kalevan Navettaan levynjulkaisukiertueellaan.
Kalevan Navetta
 
Pe 17.4.2020 klo 19.00 LempiLempi
LempiLempi on ikkuna muinaisuuden ja nykyisyyden välillä. Päivi Hirvosen ja Tero Pajusen duo improvisoi, luo uutta, kokeilee mahdottomia ja kertoo tarinoita.
Kalevan Navetta
 
To 7.5 & pe 8.5.2020 klo 19.00 Kulissit kaatuu
Seinäjokelaislähtöisen Natalil Lintalan omakohtaiseen toipumistarinaan perustuva esitys Kulissit kaatuu on musiikillinen tragikomedia, joka iskee suoraan, mutta huumorilla kiinni alkoholismiin.
Kalevan Navetta
 
Pe 15.5.2020 klo 19:00 Viisi maisemaa
Sopraano Iris Candelaria ja pianisti Niina Ranta esittävät lempiohjelmistoaan Suomesta, Espanjasta, Ranskasta, Saksasta ja Italiasta. Ohjelmassa on sekä värikkäitä liedejä että kauneimpia aarioita.
Kalevan Navetta

Tarkista ohjelma täältä.

Lähde: Sibelius-Akatemian tiedote


Klik

Huom! Ainakin Ähtärin ja Alavuden kaupungit tarjoavat alueellaan työskenteleville harjoittelijille ilmaisen majoituksen. Jos jotakin vastaavaa kädenojennusta opiskelijoiden suuntaan on tarjolla muillakin eteläpohjalaisilla kunnilla, ilmoittakaa Katjalle katja.marttunen (a) tuni.fi, niin lisäämme tiedot nettisivuille ja jaamme hyviä uutisia eteenpäin. 


Kiitos tästä vuodesta. Jatketaan tammikuussa uuden tiedon luomista yhdessä, käytännön ja tutkimuksen vuoropuheluna.

Rauhallista joulun aikaa!

Toivottavat Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen, Epanet-verkoston ja Seinäjoen yliopistokeskuksen tonttuilijat

Muuta mainittavaa
Mars 
Palvelumuotoilun perusopinnot alkavat
Päivitä ICT-alan osaamistasi ilmaiseksi 
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa
Website
Twitter
Website
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland