Copy
Avaa uutiskirje selaimessa
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 7/2022

Aiheita 23.2.2022

 • Varpu Sankelon väitöstilaisuus Seinäjoella 25.2.
 • Heli Kurikka väittelee 11.3.
 • Avoimia työpaikkoja Taideyliopistossa Seinäjoella
 • Eteläpohjalainen yrittäjä, lähde yrityssprintille
 • Pedro A. Moreno Sánches tutkii tekoälyn selityskykyä
 • Elina Kontun & tutkimusryhmän tietoiskut jatkuvat 24.2.
 • Tulevien talvien lumet (onko niitä?)
 • Korkeakoulupolitiikan vuosi
 • Keikkaa pukkaa!
 • Muuta mainittavaa
  • Kunnat ja kestävä rakentaminen
  • Populaari ja pyhä musiikissa
  • Kestävää rakentamista kehittyviin maihin


Hyvää lomaa talvilomaileville!

Varpu Sankelon väitöstilaisuus Seinäjoella 25.2.

KTM Varpu Sankelon Vaasan yliopiston johtamisen alaan kuuluva väitöstutkimus 50+ -ensiyrittäjien identifioituminen ja kerrotut identiteetit toimijuuden rakentamina prosesseina  tarkastetaan perjantaina 25.2.2022 klo 13.

Väitöstilaisuus järjestetään hybridinä, eli paikan päällä Seinäjoen yliopistokeskuksessa sekä etäyhteyden kautta. Framissa (Frami B/Auditorio 2, Kampusranta 9B, Seinäjoki) järjestettävässä väitöstilaisuudessa voi olla läsnä enintään 100 henkeä. Tilaisuudessa on maskipakko.

Lue koko uutinen Vaasan yliopiston sivuilta, josta myös kuva on lainattu.

 

Heli Kurikka väittelee 11.3.

Filosofian lisensiaatti Heli Kurikan aluetieteen alaan kuuluva väitöskirja Alueet ahdingossa. Aluetaloudellinen resilienssi Suomessa tarkastetaan julkisesti 11.3.2022 klo 12 alkaen Seinäjoella (Frami, Kampusranta 9 B, Auditorio 2). Tilaisuutta voi seurata myös verkon välityksellä.

Vastaväittäjänä toimii professori Sami Moisio Helsingin yliopistosta. Kustoksena toimii professori Markku Sotarauta Tampereen yliopiston johtamisen ja talouden tiedekunnasta.

Lue koko uutinen Tampereen yliopiston sivuilta, josta myös kuva on lainattu.

Avoimia työpaikkoja Taideyliopistossa Seinäjoella

* Taideyliopiston Sibelius-Akatemia hakee  kulttuurisen musiikintutkimuksen lehtoria. Lehtorin tehtävä liittyy Taideyliopiston Seinäjoen yksikössä tänä vuonna käynnistettävään uuteen kulttuurisen musiikintutkimuksen koulutusohjelmaan. Hakuaika päättyy  4.3.2022.

* Taideyliopisto hakee Seinäjoen yksikköön suunnittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen. Hae viimeistään 10.3.2022.

Eteläpohjalainen yrittäjä, lähde yrityssprintille!


Yrityssprintti on vuonna 2022 koko Etelä-Pohjanmaan merkittävin valmennustilaisuuksien sarja.

Sarja käsittää yhteensä neljä tilaisuutta, joista osallistujat voivat valikoida mieleisensä. Kevään tilaisuudet ova Seinäjoella, Kurikassa ja Alajärvellä.

Tilaisuuksissa osallistujat pääsevät arvioimaan yhdessä yritysjohtamisen ammattilaisten kanssa yrityksensä nykykuntoa ja kehittämistarpeita, joilla kilpailukyky säilytetään myös lähitulevaisuudessa. Osallistujat saavat myös käytännön työkaluja muutoksen johtamiseen.

Lue lisää Tulevaisuusorientoitunut strategiatyö Etelä-Pohjanmaan pk-yrityksissä (STRATU) -hankkeen tiedotteesta.

 

Pedro A. Moreno Sánchez tutkii tekoälyn selityskykyä

 
Pedro A. Moreno Sánchez aloitti tammikuussa tutkijatohtorina Mark van Gilsin ”Decision Support for Health” Epanet-tutkimusryhmässä Tampereen yliopistossa. Pedro työskentelee PerCard-projektissa, jossa kehitetään parempia keinoja ennustaa mm. tekoälyn avulla riskejä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Tutkimuksesta on kerrottu uutiskirjeessä aiemmin.

Pedron erityisalaa ovat selittävään tekoälyyn (eXplainable Artificial Intelligence XAI) liittyvät kysymykset. Ne liittyvät siihen, kuinka tiedon käyttäjät, kuten lääkärit ja potilaat, voivat parhaiten tulkita tekoälyn tuottamia ennusteita.

Pedro on väitellyt telelääketieteestä Madridin teknillisessä yliopistossa. Hänellä on tutkimuskokemusta sekä yliopistosta että sairaalamaailmasta. Viimeksi hän on työskennellyt Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Hän asuu perheineen Seinäjoella.

Tervetuloa Seinäjoen yliopistokeskukseen Pedro!

 

Elina Kontun & tutkimusryhmän tietoiskut jatkuvat 24.2.


Palveluviidakko? Psykososiaalinen kuntoutus ja tuki. Voisiko kokeilla taidetta? Torstaina 24.2. kello 14.

Lisätietoja Tuki- ja osaamiskeskus Eskoon sivuilta.

 

Tulevien talvien lumet


Miten ilmastonmuutos, metsätalous ja satelliit liityvät toisiinsa? Siitä kirjoittaa puheenvuorossaan  Antti Kinnunen.

Korkeakoulupolitiikan vuosi


Keskustelua, selvityksiä ja askeleita eteenpäin. Aiheesta kirjoittaa Jari Kolehmainen.
 
Keikkaa pukkaa!

Aki Rissanen Trio konsertoi Seinäjoella Kalevan Navetassa to 17.3.2022 klo 19. Pianisti Aki Rissasen johtama trio on kiistatta ollut jo pitkään mielenkiintoisimpia kotimaisia jazzyhtyeitä. Rumpali Teppo Mäkysen ja basisti Antti Lötjösen täydentämän trion musiikillinen vuorovaikutus tempaisee kuulijat mukaansa vastustamattomalla intensiteetillä. Liput ennakkoon Ticketmasterista tai ovelta, jos lippuja on jäljellä.
 
KARU on haitaristi Antti Paalasen ja valosuunnittelija Mikki Kuntun moniulotteinen tilataideteos, jota esitetään Kalevan Navetassa pe 25.3. ja la 26.3. Yleisö ja massiivinen oksamainen lavastus ympäröivät artistin joka puolelta 360° konsertin tavoin. Syntyy mielenkiintoinen ritualistinen vuorovaikutus, jossa on yhtä aikaa vaaraa ja rukousta. Liput ennakkoon Ticketmasterista tai ovelta, jos lippuja on jäljellä. Karu-teos on tuotettu Seinäjoen yliopistokeskuksen rahoituksen turvin.

Muuta mainittavaa

Kunnat ja kestävä rakentaminen

Salmi, Jussila & Hämäläinen (2022): The role of municipalities in transformation towards more sustainable construction: the case of wood construction in Finland, Construction Management and Economics.

 

Populaari ja pyhä musiikissa

Anttti-Ville Kärjä (2022) The Popular and the Sacred in Music

 

Kestävää rakentamista kehittyviin maihin

Palomäki,Virpi; Miettinen, Mari-Sohvi; Hynynen, Ari (2022) Arbo Shelter -tilakonsepti pakolaisleireille ja jälleenrakennusalueille

 
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa: Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys
Twitter: @Nina.Harjunpaa • Lisätietoja Seinäjoen yliopistokeskuksesta ja Epanet-verkostosta

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa  lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa@epky.fi


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp