Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 22/2019Aiheita 10.10.2019
 • Seminaari muutoskuntoisuudesta Etelä-Pohjanmaan yrittäjille ja yritysjohtajille
 • Kiinnostaako muuttoliike ja aluekehitys?
 • Muuttomoottorin ensimmäinen tutkimusaineisto koossa – aineiston keruu jatkuu
 • Työnantaja, oletko harkinnut harjoittelijan palkkaamista?
 • Monitieteisyys tuottaa menestystä
 • Jos Manseen haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt!
 • Muuta mainittavaa
  • Haluatko tilata kesäyliopiston uutiskirjeen?
  • Tubetusta!
  • Kampuskirjasto palvelee

 • Hyvää Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää

Seminaari Etelä-Pohjanmaan yrittäjille ja yritysjohtajille: Muutoskuntoisuus
 
Tervetuloa inspiroivaan ja hyödylliseen seminaariin, jossa opitaan muutoskuntoisuudesta ja siitä, miten muuttuvassa maailmassa omaa muutoskuntoisuuttaan voi kehittää.
 
Kouluttajina toimivat tunnetut ja energiset asiantuntijat Niko Herlin (futuristi, GreatMinds Oy) ja Annika Tidström (yrittäjyyden Epanet-professori, VY), jotka tarjoavat osallistujille uusia oivalluksia sekä konkreettisia työkaluja arjen muutoskuntoisuuden kehittämiseen.
 
Kouluttajat lupaavat innostavan, hauskan ja antoisan päivän. Ja mikä parasta, seminaari on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen.
 
Aika ja paikka 5.11 klo 12–16, kokoustila Siru & Bitti, FRAMI Seinäjoki
 
Ilmoittaudu viimeistään 21.10 lähettämällä viesti annika.tidstrom (a) uva.fi. Pidä kiirettä, vain ensimmäiset 25 ilmoitautunutta mahtuvat mukaan.

Esite (pdf) löytyy täältä.

 

Kiinnostaako muuttoliike ja aluekehitys?
 
Vielä ehdit ilmoittautua seminaariin, joka on Seinäjoella 29.10. Lisätietoja täältä.

Muuttomoottorin ensimmäinen tutkimusaineisto koossa    aineiston keruu jatkuu
 

Muuttomoottori-hankeen (Seinäjoen kaupunkiseudun aluekehityshanke) ensimmäinen tutkimusaineisto valmistui, kun alueelle muuttaneille suunnattu nettikysely sulkeutui keskiviikkona 8.10.
 
Kyselyä varten Väestörekisterikeskukselta tilatusta muuttoaineistosta tehtiin edustava otos. Kyselystä tiedottava kontaktikirje lähetettiin 1 200 tulomuuttajalle. Heistä 176 kävi vastaamassa sähköiseen kyselyyn, joten vastausprosentiksi muodostui viisitoista prosenttia.
 
Netissä on täytettävissä myös toinen lomake. Se on suunnattu kaikille niille alueelle muuttaneille, jotka eivät saaneet kontaktikirjettä: toivomme saavuttamamme myös sellaisia muuttajia, jotka eivät sisältyneet alkuperäiseen aineistoomme. Tämä kysely on
yhä täytettävissä täällä. Toivomme edelleen runsasta osanottoa.
 
Seuraavaksi kysytään opiskelijoilta

Parhaillaan on menossa aineiston keruu Sedun oppilaiden keskuudessa. Oppilaitoksen kanssa yhteistyössä ja opettajakunnan avustuksella järjestetään opetusaikana tilaisuus täyttää opiskelijoita varten laadittu kysely. Tässäkin kyselyssä päähuomio on siinä, mitä vastaaja ajattelee muuttamisesta – alueelta lähtemisestä ja sinne jäämisestä. Mitkä ovat lähtemisen tai jäämisen syitä ja ehtoja? Millaiseen maailmankuvaan muuttopäätökset kytkeytyvät? Muuttuvatko näkemykset esimerkiksi opiskelun kuluessa?
 
Aivan lähitulevaisuudessa opiskelijakysely laajentuu koskemaan myös SeAMK:n oppilaita. Täälläkin yhteistyötä tehdään oppilaitoksen kanssa, mutta mukana on myös oppilaskunta. Tämän jälkeen ovat vuorossa alueen kansainväliset opiskelija ja työvoima. Viimeisenä tehdään kysely alueelta pois muuttaneiden keskuudessa. Heidät tavoitetaan osoitteiston perusteella ja postin kantamalla kirjeellä.
 
Hankkeen seuraava työtehtävä on kerätyn aineiston käsittely ja analyysi. Analyysi tehdään tilastollisesti aineistoryhmä kerrallaan. Tutkimuslomakkeissa on myös avovastauksia. Nämä puolestaan analysoidaan aineistolähtöisesti ryhmittelyä ja tyypittelyä hyväksi käyttäen.

Tulossa myös haastatteluja

Kyselyihin vastanneiden ja vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden joukosta valitaan myös haastateltavia. Heitä puhutetaan kyselyn aihepiiristä. Haastatteluissa voidaan kuitenkin pureutua aiheeseen syvemmin, kuin kyselylomakkeella on mahdollista: voidaan esimerkiksi kysyä miksi ja saada perusteluja.
 
Muuttomoottori-tutkimushanke kiittää yhteistyötahojaan. Suuri kiitos myös hanketta rahoittaville Seinäjoen kaupunkiseudun kunnille (Alavus, Ilmajoki, Isokyrö, Lapua, Kauhava, Kuortane, Kurikka ja Seinäjoki).

Lisätietoja Muuttomoottori-tutkimushankkeesta voi lukea lisää netistä. Hankkeen toteuttaa Siirtolaisuusinstituutin Seinäjoen yksikkö ja siellä Markku Mattila, Mika Raunio ja Toni Ahvenainen. Kaikkien sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi (a) utu.fi.

Työnantaja, oletko harkinnut harjoittelijan palkkaamista?
 
Yliopistoharjoittelijan palkkaamalla tutustut tulevaisuuden työntekijöihin - ja he tutustuvat sinuun. Harjoittelijan palkkaaminen on yllättävän helppoa. Vinkit, linkit ja neuvot Seinäjoen yliopistokeskuksen sivuilta. Katso myös tiivistelmä.

Lisätietoja Katja Marttunen katja.martuunen (a) tuni.fiP.S. Tästäkin puhutaan Tulevaisuusfoorumissa 11.11.2019. Tilaisuuden pääpuhujana on tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen. Asiantuntijapuheenvuoroissa käydään läpi koulutuksen ja osaamisen muutosta ja tuodaan esiin erilaisten alueiden näkökulmaa. Lisäksi esitellään case-esimerkkejä korkeakoulujen ja kuntien ratkaisuista osaamisen sekä elinkeinoelämän kilpailukyvyn vahvistamiseksi. Ohjelma julkaistaan Etelä-Pohjanmaan liiton ja Seinäjoen yliopistokeskuksen sivuilla myöhemmin.

Monitieteisyyys tuottaa menestystä

"Monimutkaisessa maailmassa monitieteisyys on tärkeä edellytys osuville tutkimustuloksille ja vaikuttavalle tuotekehitykselle. Monitieteisyys ruokkii uutta luovia ja omintakeisia lopputuloksia. Monitieteisyys on koeteltu tapa nostaa tulokset uudelle, paremmalle tasolle."

Lue, mitä Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen toiminanjohtaja Olli-Pekka Viinamäki ajattelee monitieteisyydestä ja Epanet-verkostosta.

Jos Manseen haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt!


Et näe myllättyjä sammalia, mutta pääset tutustumaan älykkääseen ja hiilineutraaliin rakentamiseen. Innovaatiobussi starttaa 22.10.

Muuta mainittavaa
Haluatko tilata kesäyliopiston uutiskirjeen? 
Tubetusta!


 
Kampuskirjasto palvelee
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa
Website
Twitter
Website
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland