Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 18/2019Aiheita 2.9.2019
 • Onko lähipiirissäsi yliopistoon halajava nuori, joka jäi tällä kertaa ilman opiskelupaikkaa?
 • Etelä-Pohjanmaa saa psykologian Epanet-professuurin
 • Info Seinäjoella alkavista sosiaalityön aineopinnoista 26.9.
 • Lähde tutustumaan tamperelaiseen hiilineutraaliin ja älykkääseen rakentamiseen 22.10.
 • Mitä mieltä Markku on näistä kirjoista?
 • Muuta mainittavaa
  • Rautateiden renessanssi
  • Muotoilusta vauhtia yrityksen innovointiin
  • Tilaa Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston uutiskirje
Aalto heinää huojuttaa.

Onko lähipiirissäsi yliopistoon halajava nuori, joka tällä kertaa jäi ilman opiskelupaikkaa?

Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto järjestää nuorille tietoiskun rennoissa tunnelmissa mm. avoimen yliopiston mahdollisuuksista 3.9. Lue lisää täältä.

Tervetuloa!

Etelä-Pohjanmaa saa psykologian Epanet-professuurin

Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä ja Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys solmivat perjantaina 23.8.2019 rahoitussopimuksen Nepsy lahjoitusprofessuurista. Sopimuksen allekirjoittivat kuntayhtymän johtaja Jouni Nummi ja korkeakouluyhdistyksen toiminnanjohtaja Olli-Pekka Viinamäki.

Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä lahjoittaa Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistykselle 525 000 euroa viisivuotisen professuurihankkeen toteuttamiseen 1.8.2019–31.7.2024. Professuurin toinen rahoittaja on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Professorin ja hänen ryhmänsä tutkimus- ja kehitystyö kohdistetaan etenkin lapsiin ja nuoriin, joilla ilmenee kehitysvammaisuuden tai autismikirjon ongelmia, muita neurologisia ongelmia sekä näihin usein liittyviä psykologisia ongelmia.

Professuuri sijoittuu Tampereen yliopistoon, jossa henkilön rekrytointi on meneillään. Tutkimusryhmä työskentelee Etelä-Pohjanmaalla.

Lue uutinen Eskoon sivuilta.

Info Seinäjoella alkavista sosiaalityön aineopinnoista 26.9.

Tampereen yliopiston opetussuunnitelmien mukaiset sosiaalityön aineopinnot alkavat avoimen yliopiston opintoina tammikuussa 2020. Opinnot sisältävät myös kandidaatintutkielman ja harjoittelun. Katso opinnoista tarkemmin täältä. Olet kelpoinen hakija, jos olet suorittanut sosiaalialan ammattikorkeakoulututkinnon tai sosiaalityön perusopinnot  (vähintään 20 op).

Aineopinnot suoritettuasi olet kelpoinen hakemaan sosiaalityön maisteriopintoihin ja saamaan sen myötä sosiaalityöntekijän muodollisen pätevyyden. Polku on hyväksi havaittu, meillä on aikaisempina vuosina siirtynyt jo yli 100 henkilöä tutkinto-opiskelijaksi. Avoimessa yliopistossa voi suorittaa myös tutkintoon kuuluvia valinnaisia opintoja.
 
Tervetuloa infotilaisuuteen, joka järjestetään torstaina 26.9.2019 klo 16.15 - 17. 30. Paikkana on Timo-luokka, Framin C-siiven 2. kerroksessa osoitteessa Kampusranta 9 C, Seinäjoki. Tervetuloa!

Lähde tutustumaan tamperelaiseen hiilineutraaliin ja älykkääseen rakentamiseen 22.10.

Matkalle lähdetään aamulla Seinäjoelta ja palataan illalla takaisin. Matka toteutetaan bussilla, jossa on mahdollisuus verkostoitumiseen muiden osallistujien kanssa. Kohderyhmä on rakennusalan eri sektorien toimijat: alan yritykset, kuntien rakentamisesta ja yhdyskuntasuunnittelusta vastaavat tahot sekä TKI-toimijat. Matkalla tavoitellaan uuden yritysten ja tutkimusryhmien välisen yhteistyön syntymistä.
        
Ohjelma 22.10.2019   

7:00 Lähtö Seinäjoelta, Frami B:n edestä
10:00 Hiedanranta – kuinka kaupunginosa on hiilinegatiivinen?
Innovaatioiden Hiedanranta toimii kehittämisen alustana älykkyyttä ja kestävyyttä sekä kiertotalouden ratkaisuja edistäville kokeiluille ja hankkeille.
11:30 Lounas ja verkostoitumista, ravintola Zipatta, Tehdaskartanonkatu 22, Hiedanranta
13:00 Älytalopilotti  – uusia asumisen innovaatioita ja energian säästöratkaisuja, Valssipadonraitti 3, Ympäristökeskus Moreenia. Kymmenen yrityksen muodostamassa Energiaviisaat kaupungit -pilotissa etsitään uusia älykkäitä ja vähähiilisyyttä tukevia ratkaisuja kaupunkien asuin- ja palvelukiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen.
14:30 Vuores – puutalosuunnitelmat ja nollaenergiakortteli. Tampereen kaupungin tavoitteena on kehittyä kansainvälisesti tunnetuksi puurakentamisen keskukseksi. Vuoreksen alueella oleva Isokuusen alue on puurakentamisen edistämisohjelman merkittävin aluekokonaisuus. Isokuusi profiloituu uudenlaisen teollisen puurakentamisen, uusiutuvan energian ja älykkäiden ratkaisujen mallialueena Suomessa.
n. 16.00 paluu Seinäjoelle

Mukaan mahtuu rajoitettu määrä osallistujia, joten ilmoittaudu ajoissa, viimeistään 18.10. mennessä. Matka on osallistujille maksuton. Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Lisätietoja virpi.palomaki (a) tuni.fi ja mikko.nevala (a) seamk.fi

Seinäjoen yliopistokeskuksen Innovaatiobussi -hanke toteuttaa matkan yhteistyössä CE Wood ja KiertoDigi -hankkeiden kanssa.

Mitä mieltä Markku on näistä kirjoista?

Sen saat selville lukemalla Markku Mattilan kirjoittamat arvostelut.

Tammikko, Teemu: Vihalla ja voimalla: Poliittinen väkivalta Suomessa. Gaudeamus, 2018. 269 sivua. ISBN 978-952-345-021-9.

Raivio, Kari: Näytön paikka: Tutkimustiedon käyttö ja väärinkäyttö. Gaudeamus, 2019. 285 sivua. ISBN 978-952-345-018-9.
 

Muuta mainittavaa
Rautateiden renessanssi 
Muotoilusta vauhtia yrityksen innovointiin


 
Tilaa Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston uutiskirje
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa
Website
Twitter
Website
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp