Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 24/2019Aiheita 6.11.2019
 • Voisiko mielikuvituksella muuttaa maailmaa?
 • Oman talouden hallintaa ja pelijamit
 • Jatkuvan oppimisen roadshow Seinäjoella 15.11.
 • Miten torjua tauteja ja tappioita sikatiloilla? Koulutuspäivä Ylihärmässä 21.11.
 • Mitä yliopistoväen kanssa voi tehdä?
 • Oletko avoin alueesi mahdollisuuksille?
 • Kaupunkipolitiikan uusi aika
 • Yhteistyöverkostoja tarvitaan kasvun moottoriksi
 • Hyvä Jussi!
 • Tutkijat osaavat muutakin kuin tutkia. Konsertti Lakeuden Ristissä 24.11.
 • Tervetuloa kylään!
 • Tulossa joulukuussa: Hannu Törmän juhlaseminaari ja Seinäjoen yliopistokeskuspäivän juhla
 • Yliopistoharjoittelijoita Etelä-Pohjanmaalle
 • Muuta mainittavaa
  • Nyt on hyvä hetki osallistua eteläpohjalaiseen kökkään
  • Tilaa Aitoja makuja -uutiskirje
  • Mars!
Marraskuuko on upea kuukausi??

Voisiko mielikuvituksella muuttaa maailmaa?

Taideyliopiston tutkimuksen vararehtori, kuvataiteilija ja taiteen tohtori Jaana Erkkilä-Hill: Taiteellinen ajattelu yhteiskunnallisena muutosvoimana

Keskiviikkona 13. marraskuuta 2019 klo 17.30 – 19.00, Seinäjoen kaupunginkirjaston Jaaksi-sali

Voisiko mielikuvituksella muuttaa maailmaa? Taiteen voima on sen kyvyssä aukaista ovia meille ennen tuntemattomiin ulottuvuuksiin. Mielikuvituksen todellisuus on paljon enemmän kuin päiväunia ja utopioita tai dystopioita; se on erilaisten vaihtoehtojen tunnistamista, mahdottoman tekemistä mahdolliseksi. Luento käsittelee taiteen osallisuutta yhteiskunnalliseen keskusteluun, rakenteiden näkyväksi saattamista ja muutoksen moottorina toimimista niin yksityisen ihmisen kuin yhteiskunnan tasolla.

Jaana Erkkilä-Hill on kuvataiteilija, tutkija ja Taideyliopiston tutkimuksen vararehtori, jolle taide on osa arkea niin yksityiselämässä kuin työn parissa.

Luennot järjestetään yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön, Seinäjoen taidehallin ja Seinäjoen kaupunginkirjaston kanssa.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja

Oman talouden hallintaa ja pelijamit
 
Vaasan yliopiston Pelilliset energia- ja kiertotalousratkaisut -hankkeen (PEEK) tilaisuudet jatkuvat Seinäjoella Framissa. Teemana tiistaina 19.11. klo 17.00–19.00 pidettävässä tilaisuudessa on Oman talouden hallinta. Tervetulleita ovat kaikki oman talouden hallinnasta kiinnostuneet kuin myös pelillistämisestä, peleistä ja niiden kehittämisestä kiinnostuneet. Tule kuulemaan alan mielenkiintoisista kehityssuunnista. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.
 

Aika: Tiistai 19.11. klo 17.00–19.00.
Paikka: Seinäjoki, Frami B, 2. kerros, Bell & Marconi & Watt & Edison -tila, Kampusranta 9.
Ilmoittautuminen.

Ohjelma
klo 17.00 Tilaisuuden avaus
klo 17.05 Oma onni - Taloudenhallintaa nuorille, lehtori Ari Autio, Sedu
klo 17.20 Digitalisaatio oman talouden hallinnassa, palvelupäällikkö Pekka Riihimaa, OmaSp
klo 17.35 Penno - Yksinkertaisempaa rahanhallintaa, kehittämispäällikkö Minna Markkanen & projektisuunnittelija Maija Isaksson, Takuusäätiö
klo 18.35 Vapaata keskustelua
klo 19.00 Tilaisuus päättyyPEEK Game Jam 2019

Järjestämme yhdessä Seinäjoen pelikehittäjien (Sepeli ry) kanssa pelijamit 23.–24.11.2019 Seinäjoella (Frami F, 6. kerros, SeAMK kokoustila 7. Taivas) (la 10–18, su 10–18). Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Jamit ovat rentoja ja hauskoja pelikehitystapahtumia, joissa pelikehityksestä kiinnostuneet voivat tehdä viikonlopun ajan annetun teeman suuntaista pikkupeliä. PEEK Game Jamissa tehtävänä on kehittää pelejä liittyen kiertotalouden, energiatalouden sekä oman talouden hallinnan aiheisiin. Lue lisätietoja ja ilmoittaudu tapahtumaan.

Vaasan yliopiston Pelilliset energia- ja kiertotalousratkaisut -hankkeen tavoitteena on luoda Etelä-Pohjanmaan pk-yrityssektorille uusia tuotekehitysmahdollisuuksia pelillistävien menetelmien avulla sekä koota yhteen eri alojen toimijoita. Hankkeessa suunniteltavien energiatalous- kiertotalous- sekä oman talouden hallinta -aiheisten pelillisten ratkaisujen tarkoitus on lopulta hyödyttää kuluttajia erilaisten energian käyttöön ja kiertotalousratkaisujen tekemiseen liittyvissä valinnoissa.

Tietoa hankkeesta

Jatkuvan oppimisen roadshow Seinäjoella 15.11.

Nopeasti muuttuva toimintaympäristö haastaa jatkuvaan oppimiseen eli osaamisen päivittämiseen ja laajentamiseen työn ohessa. Vaasan yliopisto käynnistää marraskuussa Jatkuvan oppimisen roadshow’n, joka saapuu Seinäjoelle  15.11.2019 klo 8.30–10.30. Teemana on talous ja johtaminen. Puhujana professori Marko Järvenpää ja Into Seinäjoki Oy:n toimitusjohtaja Leena Perämäki. Yhteistyökumppanina Seinäjoen ylipistokeskus ja Into Seinäjoki Oy.

Tilaisuus järjestetään Timo-luokassa, Framin C-siiven 2. kerros (Kampusranta 9 C, Seinäjoki).        

Lisätietoja

Miten torjua tauteja ja tappioita sikatiloilla?
 
Asiaan paneudutaan Kotieläintilalle kilpailukykyä bioturvasta -hankkeen tilaisuudessa Härmän kuntokeskuksessa 21.11.

Lisätietoja hankkeesta ja koulutuksista  löytyy Ruralia-instituutin sivuilta.

 

Mitä yliopistoväen kanssa voi tehdä?
 
Mantereen Timo on koonnut muutamaan sivuun esimerkkejä siitä, mitä yritysten ja tutkimuksen yhteistyö voi olla. Yksinkertaisemmillaan se on juttelua. Ainahan voi juoda kahvia!

Timon materiaalipaketti kertoo erityisesti hänen omasta alastaan (sulautettu ja hajautetut järjestelmät), mutta samat vinkit pätevät kaikkiin Epanet-tutkimusryhmiin. Tutustu materiaaleihin ja ota yhteyttä!

Lisätietoja Timo Mantere timo.mantere (a) uva.fi

Oletko avoin alueesi mahdollisuuksille?
 
"Ihmisten ja yritysten sijaintipäätökset ovat aina jonkinlaisen harkinnan tulos. Aluekehittämisen keinoin pyritään usein vaikuttamaan niihin ulkoisiin tekijöihin, joihin tuo harkinta liittyy. Voisikin miettiä, olisiko aluekehittämisen keinoilla mahdollista vaikuttaa itse harkintaan."

Mitä muuta Jari Kolehmainen kirjoittaa aiheesta? Lue blogi niin tiedät.

Kaupunkipolitiikan uusi aika

Tampereen yliopiston tutkimusjohtaja Jari Kolehmainen on yksi lokakuussa julkaistun Kaupunkipolitiikan uusi aika -teoksen artikkelien kirjoittajista. Kirjan ovat toimittaneet Eero Holstila ja Timo Hämäläinen.  Uutuuskirjassa piirretään Suomen kaupungistumisen kehityskaari, täsmennetään kaupunkipolitiikan käsitteitä, kuvataan valtiollisen kaupunkipolitiikan vaiheita sekä käsitellään 2020-luvun kaupunkipolitiikan sisällöllisiä haasteita. Kaupunkipolitiikassa ja kaupunkikehittämisessä tarvitaan sekä pitkien kehityslinjojen ymmärrystä että uutta ajattelua. Tuore teos pyrkii vastaamaan näihin tarpeisiin ja avaamaan näkökulmia kaupunkien kehittämiseen juuri nyt, kun keskustelu pitkän tähtäimen kaupunkipolitiikan linjauksista on viriämässä.
 
Lisätietoja

Yhteistyöverkostoja tarvitaan kasvun moottoriksi

“Tehtäessä jotain riskialtista tai vaikeaa yhteistyökumppaneiden läheisyys on merkityksellistä. Työtä helpottaa, kun voidaan olla henkilökohtaisessa vuorovaikutuksessa ja miettiä yhdessä, mitä tehdä seuraavaksi.”

Lue, mitä Juha Alarinta kirjoittaa yhteistyöverkostoista.

Hyvä Jussi!
 
Kun Raskun Jussi väitteli Jyväskylän yliopistossa 1.11. niin kannatusjoukot järjestivät Seinäjoella kisastudion.

VINKKI Tänään Seinäjoen pääkirjastolla klo 17–19 Sepeli ry:n 3D-pelin tekemisen alkeet -työpaja Aallon kirjaston atkluokassa. Lapset aikuisen apurin seurassa. Meidän Monitoimi-Jussi vetää!Konsertti Lakeuden Ristissä

 
Tutkijat osaavat muutakin kuin tutkia. Kuten esimerkiksi Hakalan Outi. Hän kuuluu Aventura de Arcos -jousiorkesteriin, joka konsertoi Lakeuden Ristissä 24.11. klo 19 (ohjelma 15 € ovelta).

 

Tervetuloa kylään!
 
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys ja Seinäjoen yliopistokeskus kiinnostavat, vierailijoita käy varsin usein.
Tänään
Tampereen ammatillisen opettajakorkeakoulun opiskelijat kävivät tutustumassa Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen toimintaan. Käynti liittyi kurssiin nimeltä monimuotoiset oppimisympäristöt.

Kiva kun kävitte, muutkin ovat tervetulleita!
Esittelemme mielellämme toimintaamme.

Tulossa joulukuussa
 
Hannu Törmän juhlaseminaari 11. joulukuuta
Hannu Törmän työ Ruralia-instituutissa aluetaloudellisten vaikutusten arviointiin keskittyneenä Epanet-professorina huipentuu Framilla 11.12.2019 järjestettävään seminaariin. Iltapäivän kuluessa kuullaan Hannun ja hänen tiiminsä toteuttamista selvityksistä sekä yhteistyöstä muiden mallintajien kanssa. Seminaarin päättää paneelikeskustelu aluetaloudellisen tutkimustiedon hyödyntämisestä päätöksenteossa. Seminaarin tarkempi ohjelma julkaistaan lähipäivinä. Toivotamme seminaariin tervetulleiksi kaikki aluetaloudellisista vaikutuksista ja niiden mallintamisesta kiinnostuneet! Ohjelma löytyy piakkoin Ruralia-instituutin sivuilta.


Yliopistokeskuspäivän juhla 17. joulukuuta
Juhlaa vietetään kello 12.30 alkaen. Esiintyjinä mm. kolme Epanet-professoria. Ohjelma julkaistaan yliopistokeskuksen sivuilla lähiaikoina.

 

Muuta mainittavaa
Nyt on hyvä hetki osallistua eteläpohjalaiseen kökkään! 
Tilaa Aitoja makuja -uutiskirje 
Mars!
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa
Website
Twitter
Website
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland