Copy
Avaa uutiskirje selaimessa
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 20/2022

Aiheita 5.9.2022

 • Tervetuloa korkeakouluseminaariin 26.9.!
 • Teollisuuden pk-yritys, ota aikalisä ja lähde Alavudelle!
 • Lasten kaltoinkohtelun ehkäisyyn saa apua
 • Suomalainen puu - monipuolinen terveystuote?
 • Kuluttajien arviot puisten rakennustuotteiden ominaisuuksista ovat yhteydessä ostokäyttäytymisen vastuullisuuteen
 • Rahoituksen uutiskirje
 • Muuta mainittavaa
  • Sulevi Riukulehto videolla (lyhyt ja kiva, jaksaa hyvin katsoa)
  • Kiinnostavatko sinua ruoka, maaseutu tai maatalous?
  • Eläin lautasella, keskustelemassa Jarkko Niemi
  • Keksiviikkokaffeelle 7.9.

Pitkospuita pitkin syksyyn.

Seinäjoen yliopistokeskus järjestää korkeakouluseminaarin Kasvua ja hyvinvointia oppimisen uusilla muodoilla Suomeen maanantaina 26.9.2022 kello 12–16. Seminaari järjestetään Seinäjoella Framissa, auditoriossa 2. Seminaariin on mahdollisuus osallistua myös etänä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille.

Seminaarin keskeisinä teemoina ovat jatkuva oppiminen ja osaamisen kasvattaminen sekä tutkimuksen ja työelämän vuoropuhelu.

Seminaarin avaa eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Paula Risikko.

Seminaarissa kuullaan puheenvuoroja opetus- ja kulttuuriministeriöstä, Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksesta (JOTPA) sekä Seinäjoen yliopistokeskuksen viidestä yhteistyöyliopistosta.

Seminaarin ensimmäisen osan puheenvuorot keskittyvät työelämän ja osaamistarpeiden muutoksiin ja niihin vastaamiseen sekä digitaalisen oppimisen mahdollisuuksiin ja oppimisen tulevaisuuden näkymiin. Seminaarin toisessa osassa keskitytään yritysten ja korkeakoulujen yhteistyöhön, sen uusiin muotoihin ja erilaisiin mahdollisuuksiin.

Seinäjoen yliopistokeskus toivottaa tervetulleiksi mukaan kaikki oppimisen, osaamisen, tutkimuksen ja korkeakouluyhteistyön teemoista kiinnostuneet! Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumisen.

Ohjelma ja ilmoittautuminen
Teollisuuden pk-yritys! Muutosten keskellä on hyvä ottaa pieni aikalisä


Tule kuulemaan puheenvuoroja tulevaisuuden luotaamisesta ja strategiasta sekä keskustelemaan kollegojen kanssa. Miten saada digitalisaatiosta kaikki irti? Miten työelämä muuttuu ja miten saada työvoimaa? Valmennusosio tarjoaa konkreettisia apuvälineitä, joilla pääset helposti myös strategiatyöhön kiinni.

Aika ja paikka: 13.9.2022, klo 13-16.00, Alavus Fasadi, Taitotie 1

Kouluttajina rautainen joukko: Annika Tidström (yrittäjyysprofessori, Vaasan yliopisto), Tero Luoma (EMBA, sarjayrittäjä, puhuja), Jari Kolehmainen (tutkimusjohtaja, Tampereen yliopisto), Heli Kurikka (tutkija, Tampereen yliopisto) sekä Juha Palomäki (teknologia-asiamies, SeAMK TKI Digitalisaatio ja älykkäät teknologiat)

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

"Lapsiperheiden kanssa työskentelevien ammattilaisten on tärkeää ottaa vaikeitakin asioita puheeksi. Samoin vanhemmilla pitää olla tunne, että he voivat kertoa huolistaan ja saada apua."

Ongelmien kanssa ei pidä  jäädä yksin, apua saa. Eija Paavilainen kertoo siitä puheenvuorossaan. Vanhemmille on mm. kehitetty mobiilisovellus, jonka avulla he voivat pohtia lapsen hyvinvoinnin toteutumista omassa perheessään.
"Puulla on todella monenlaisia vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen. Kotimaisuuden ja kosteutta tasaavan vaikutuksen lisäksi puuta kannattaa suosia hyvinvointi- ja terveysvaikutusten vuoksi."

Näin kirjoittaa puheenvuorossaan Virpi Palomäki.

 

Kuluttajien arviot puisten rakennustuotteiden ominaisuuksista ovat yhteydessä ostokäyttäytymisen vastuullisuuteen
 

Tuore tutkimus valaisee puisten rakennustuotteiden laadun arviointia osana suomalaisten kulutuspäätösten vastuullisuutta. Decarbon-Home-hankkeessa äskettäin julkaistun tieteellisen artikkelin tulokset osoittavat, että ekologisesti, sosiaalisesti tai taloudellisesti vastuullinen ostokäyttäytyminen on yhteydessä puutuotteiden laatuun liittyvien ominaisuuksien, kuten tuotteiden ympäristöystävällisyyden, materiaalien monipuolisuuden sekä teknisen luotettavuuden arviointiin.
 
Rakentamisen ja asumisen markkinoilla toimiville yrityksille tulokset viestivät siitä, että puutuotteisiin liittyvät mielikuvat ja odotukset ovat osa laajempaa elämäntapoihin liittyvää kokonaisuutta. Yritykset voivat myös kasvattaa asiakasarvoa hyödyntämällä tätä tietoa esimerkiksi markkinoinnissa.
 
Lue lisää Charlotta Harjun ja Katja Lähtisen blogista.
 
Harju C., Lähtinen K. (2022). Consumers’ Consciousness for Sustainable Consumption and Their Perceptions of Wooden Building Product Quality. Forest Products Journal vol. 72 no. 3. 155–169.

 

Rahoituksen uutiskirje

Katja kokosi taas rahoituksen uutiskirjeen. Siinä on tietoa mm. järjestettävistä infotilaisuuksista.

Käy lukemassa.

Muuta mainittavaa

Sulevi Riukulehto videolla

Sirpa Hakala-Ostensen haastattelee Sulevi Riukulehtoa.
 

Kiinnostavatko sinua ruoka, maaseutu tai maatalous?

Tarjoa esitystä tai seuraa seminaarisarjaa: Challengers of Economics, Education and Society Development in the Nordic – Baltic Countries and beyond.
 

Eläin lautasella

Keskustelijana Jarkko Niemi
 

Keksiviikkokaffeelle!

Ruokaprovinssikahvit jatkuvat keksiviikkoisin, seuraava on jo 7. syyskuuta. Lue lisää ja laita rasti kalenteriin.
 
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa: Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys
Twitter: @Nina.Harjunpaa • Lisätietoja Seinäjoen yliopistokeskuksesta ja Epanet-verkostosta

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa  lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa@epky.fi


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp