Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 16/2019Aiheita 6.8.2019
 • Ny on kuulkaa kiirus!
 • Avoimen iltamat 20.8.
 • Eteläafrikkalainen nimitysuutinen: Sulevista Extraordinary Professor
 • Hoitotieteen aineopinnot avoimessa yliopistossa
 • Vaikuttaako kypsytysmusiikki makuun? Tule maistelemaan juustoja!
 • Reformista evoluutioon?
 • Muuta mainittavaa
  • Gradu: Kesäyliopistojen tehtäväkuvan muotoutuminen suomalaisessa aikuiskoulutusjärjestelmässä
  • Petri Helo & kumppanit:Cloud manufacturing – Scheduling as a service for sheet metal manufacturing
  • Ovet auki avoimessa
    

"Elokuun yön viileä tuuli
Vesi on mustaa ja hopeaa"

Ny on kuulkaa kiirus!

Jos mielesi sinun tekevi ja aivosi ajattelevi osallistua  vuoden 2019 maaseutututkijatapaamiseen, toimi heti. Ilmoittautumisaika umpeutui jo, mutta nopeimmat pääsevät vielä mukaan. Tapaaminen järjestetään Ähtärissä 22. - 23.8. Lue lisää täältä.

Nähdään Ähtärissä! 

Avoimen iltamat 20.8.

Avoimen Iltamat järjestetään jo 10. kerran! Juhlavuoden pääpuhujana on hyvinvointivalmentaja Kaisa Jaakkola. Hän kertoo, miten voimme palautua ja vahvistua jaksaaksemme paremmin.

Iltamat järjestetään tiistaina 20.8. Kampustalon Seinäjoki-salissa (Kalevankatu 35, Seinäjoki). Avoimen korkeakoulun opintoneuvojat ovat tavattavissa kello 17 alkaen. Jaakkolan osuus alkaa kello 18.

Lämpimästi tervetuloa! Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. 
Kysy lisätietoja: Tampereen yliopiston avoin yliopisto,
avoin.tau(a)tuni.fi
 
Linkki opintojen tietoihin
 

Hoitotieteen aineopinnot avoimessa yliopistossa

Hoitotieteen aineopinnot alkavat Seinäjoella syksyllä uudistetuilla opetussuunnitelmilla. Päivitettyjen opintosisältöjen lisäksi terveysalan AMK-tutkinnolla saa opinnoista aikaisempaa enemmän hyväksilukuja.
 
Hoitotieteen opinnot ovat toimineet usealle opiskelijalle kimmokkeena terveystieteiden maisteritutkintoon saakka. Viimeisen viiden vuoden aikana yli 30 eteläpohjalaista on jatkanut tutkinto-opiskelijana Tampereella.
 
Avoimessa yliopistossa voi suorittaa valmiiksi muitakin terveystieteiden tutkintoon kuuluvia opintoja, kuten kasvatustieteiden ja hallintotieteiden perusopinnot.


Eteläafrikkalainen nimitysuutinen


Etelä-Afrikassa sijaitseva North-Westin yliopisto (NWU) on nimittänyt Sulevi Riukulehdon 25.3.2019 Yhteiskuntatieteiden korkeakouluun ylimääräiseksi professoriksi (Extraordinary Professor in the School of Social Sciences at the Vaal Triangle Campus of the North-West University, South Africa, Gauteng). Nimitys on kolmivuotinen. Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti on tehnyt yhteistyötä North-Westin yliopiston kanssa vuodesta 2015.

”Tämä on järjestely, jolla yliopisto kiinnittää osaajia omaan instituutioonsa. Se ei muuta työtäni Seinäjoella mitenkään”, kertoo Riukulehto. ”Ylimääräinen professori vertautuu tavallaan meikäläiseen dosentuuriin tai amerikkalaiseen adjunct professoriin. Se mahdollistaa joitakin rahoituksen hakemiseen, julkaisemiseen sekä opetuksen antamiseen liittyviä asioita Etelä-Afrikassa. Uskon, että nimitys edistää mahdollisuuksiamme tehdä yhteistyötä tuossa ristiriitaisessa ja mielenkiintoisessa maassa.”

Ruralian ja NWU:n kesken on ollut tutkijavaihtoa puolin ja toisin. Ruralia-instituutissa kehitettyjä kotiseutututkimusmenetelmiä on sovellettu Merafongin kunnan alueella toteutetussa aineistonkeruussa. Tuloksia on esitelty tähän mennessä tiedeyhteisölle neljässä konferenssissa. Työn alla on myös yhteisartikkeleita ja metodologinen kirja. Riukulehdolla on ollut asiantuntijatehtäviä Etelä-Afrikassa, mm. tieteellisessä konferenssissa ja arvioinnissa. Hän kuuluu myös Eteläisen Afrikan historia- ja ihmistieteiden aikakauskirjan (New Contree) toimitusneuvostoon.

Lisätietoja Sulevi Riukulehto sulevi.riukulehto (a) helsinki.fi       


Vaikuttaako kypsytysmusiikki makuun? Tule maistelemaan juustoja!

 

Olemme Turun yliopiston ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä kypsytelleet kesän kuluessa juustoja soittaen niille erilaista kypsytysmusiikkia.

NYT ETSIMME HERKKÄNENÄISIÄ HENKILÖITÄ ARVIOIMAAN, LÖYTYYKÖ JUUSTOISTA EROJA.

Arviointeihin kuluu yhteensä noin tunti eli noin 30 minuuttia kahtena erillisenä päivänä.

Juustot ovat kypsytettyjä maitopohjaisia juustoja, jotka voivat sisältää myös laktoosia.

Arviointipäivät ovat:

• TIISTAI 20.8. KLO 9.30-13.30

• MAANANTAI 26.8. KLO 9.30-13.30

 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Anu Hopiaan anu.hopia (a) utu.fi, 050 378 9919, ja ilmoittaudu mukaan arviointiraatiin.

Reformeista evoluutioon? 

Suomessa 2000-luvun alun jälkeen kiihtynyt pyrkimys alue- ja paikallishallinnon uudistamiseen sai viimeisen lukunsa vuoden 2019 keväällä, kun maakunta- ja sote-uudistus kaatui pitkällisen valmisteluprosessin päätteeksi. KAITSE- ja KAITSE-EP -hankepari on elänyt erityisesti maakuntauudistuksen mukana tarkastellen suunnitellun maakuntaitsehallinnon ja kaupunkiseutujen välistä suhdetta Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa sekä Etelä-Pohjanmaalla erityisesti Seinäjoen seudulla.

Vaikka maakunta- ja sote-uudistus ei sellaisenaan toteutunut, hallinnon uudistaminen tulee jatkumaan. Prosessin tuloksena kirjoittajaryhmän kesken tunnistettiin keskeisiä teesejä tuleviin alue- ja paikallishallinnon uudistamisen prosesseihin.

Julkaisu (pdf) löytyy täältä.

Anni Kyösti, Jonne Parkkinen, Jari Kolehmainen & Juulia Koivisto (toim.): Reformeista evoluutioon? Alue- ja paikallishallinnon uudistamisen tapa ja tulevaisuus. Acta nro 274. Tampereen yliopisto ja Suomen Kuntaliitto. Helsinki 2019.
 

Muuta mainittavaa
Kesäyliopistojen tehtäväkuvan muotoutuminen suomalaisessa aikuiskoulutus-järjestelmässä 
Cloud manufacturing – Scheduling as a service for sheet metal manufacturing


 
Ovet auki avoimessa
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa
Website
Twitter
Website
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp