Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 17/2020
Aiheita 4.9.2020
 • Avoin työpaikka: koulutussuunnittelija kesäyliopistoon
 • Avoin työpaikka: koulutusvalmentajaksi kesäyliopistoon
 • Avoin työpaikka: projektitutkija tai tutkija Vaasan yliopistoon
 • Avoin työpaikka: Ruralia hakee tutkimusjohtajaa tai vanhempaa tutkijaa
 • Perheiden varhainen tuki ja interventiot. Kokemuksia Japanista 21.9.
 • Kiertotalous - uusia mahdollisuuksia puurakennusteollisuudelle 22.9.
 • Asutko kodissa? Haluatko leikkiä jääkarhun kanssa?
 • Aira lähti, Mari tuli
 • Aiheuttaako nuorten päihteiden käyttö mielenterveyshäiriöitä?
 • Etelä-Pohjanmaalle kehitetään neljän alan innovaatioverkostot
 • Ilmajoen historian kolmas osa julki
 • Rakennettu ympäristö ja arkkitehtuuri voimavaroina
 • Kuvia kampukselta
 • Muuta mainittavaa
  • Onko yhteiskunnallinen yrittäjyys keino toteuttaa julkisia hankintoja?
  • Korona, maassamuuton yhteiskunnalliset rakenteet ja rakennemuutos 4.0
  • Global Music Match, menossa mukana Antti Paalanen
Vielä(hän) on kesää ainakin vähän jäljellä.

Kesäyliopistoon koulutussuunnittelijaksi
 
Haemme Etelä-Pohjanmaan kesäyliopistoon hoitovapaan sijaiseksi koulutussuunnittelijaa.

Lisätietoja tehtävästä antavat Etelä-Pohjanman korkeakouluyhdistyksen hallintosihteeri Outi Kultti, p. 050 431 7077 ja toiminnanjohtaja Olli-Pekka Viinamäki, p. 050 431 7075. 

Haku on auki 10.9. saakka. Ilmoitus löytyy sivuiltamme.

Kesäyliopistoon haetaan koulutusvalmentajaa
 
Koulutusvalmentajan tehtävänä on luoda uusi yhteistoimintamalli, jossa koulutuspolutetaan henkilökohtaisella ohjauksella työllisyyspalvelujen asiakkaita ja työttömyysvaarassa olevia henkilöitä työllistymistä tukeviin korkeakoulutasoisiin opintoihin.

Lisätietoja tehtävästä antaa Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen toiminnanjohtaja Olli-Pekka Viinamäki, p. 050 431 7075. Seinäjoen kaupungin työllisyyspalvelut osallistuu koulutusvalmentajan valintaan.

Haku on auki 18.9. saakka. Lue lisää täältä.

Ruoan kulutus etsii ymmärtäjäänsä hae projektitutkijaksi/ tutkijaksi Vaasan yliopistoon!
 
Vaasan yliopisto hakee markkinoinnin tai kuluttajakäyttäytymisen projektitutkijaa/ tutkijaa Terveellisemmäksi reformuloitujen menestysruokatuotteiden yhteiskehittäminen Etelä-Pohjanmaalla -tutkimushankkeeseen.

Voit olla hiljattain väitellyt, jatko-opintojasi suorittava tai niiden aloittamista harkitseva.

Kesällä 2020 alkanut Terveellisemmäksi reformuloitujen menestysruokatuotteiden yhteiskehittäminen Etelä-Pohjanmaalla -hanke pyrkii tuottamaan ymmärrystä siitä, millaisia innovatiivisia tuotteita, palveluita ja niiden yhdistelmiä kaupallisten toimijoiden tulee kehittää kuluttajien hyvinvointipyrkimysten tukemiseksi. Hankkeen rahoittajina ovat Business Finland (EAKR) ja alueen elintarvikealan yritykset. Tutkimuskumppaneita ovat Turun yliopisto ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu.


Lue lisää Vaasan yliopiston sivuilta.
 
Lisätietoja  Kuluttajakäyttäytymisen Epanet-professori Harri Luomala, puh. 029-4498 461, harri.luomala (a) univaasa.fi.

Ruralia hakee tutkimusjohtajaa tai vanhempaa tutkijaa
 

Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti hakee Seinäjoen toimipaikkaan tutkimusjohtajaa/ vanhempaa tutkijaa viiden vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen 1.11.2020–31.10.2025. Tehtävän ala on yrittäjyys ruokajärjestelmän kestävyysmuutoksessa. Tutkimustoiminnan tavoitteena on kytkeä yrittäjyyden tutkimuksen sekä laajemmin liiketaloustieteen ja kestävyystieteen (sustainability science) näkökulmia ruokajärjestelmän muutoksen tutkimukseen. Tavoitteena on tuottaa korkeatasoista tutkimustietoa, joka voisi osaltaan tukea yritysten aktiivista roolia ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien hahmottamista ruokaketjun kestävyysmuutoksessa.

Tehtävä kuuluu Seinäjoen yliopistokeskuksessa toteutettavaan viiden yliopiston monitieteiseen Epanet-tutkimusverkostoon, jota rahoittavat yliopistojen lisäksi mm. yritykset, kunnat, säätiöt ja erilaiset kehittäjäorganisaatiot.

Haku on auki 21.9.2020 saakka.

Lisätietoja johtaja Sami Kurki sami.p.kurki (a) helsinki.fi

Lue lisää Helsingin yliopiston sivuilta.

Perheiden varhainen tuki ja interventiot. Kokemuksia Japanista

Preventive Support and Interventions for Children and Families  Japanese Practices 21.9.2020 kello 912

Maksuton webinaari perheiden tuen käytänteistä Japanissa sairaalan, neuvoloiden ja sosiaalityön työntekijöille sekä alan opiskelijoille ja tutkijoille. Webinaarin luentokieli on japani, tulkkaus englanniksi.
 
Luento 1.
Prof. Mutsuko Takahashi, Development and challenges of Japanese family policy: Cultural interpretations of Finnish maternity and child health clinics
                            
Luento 2.           
Prof. Masumi Imura, Experts at a turning point in Japanese maternity care: improving collaboration
 
Ilmoittautuminen e-lomakkeella 17.9 mennessä. Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille muutama päivä ennen webinaaria.

Tervetuloa mukaan!
 
Lisätietoja webinaarista Mari Laaksonen, mari.laaksonen (a) tuni.fi
 
Webinaarin toteuttaa hanke Knowledge and cultural exchange in developing child and family welfare between Japan and Finland  2018–2020.

Lisätietoja hankkeesta hoitotieteen Epanet-professori Eija Paavilainen eija.paavilainen (a) tuni.fi


Kiertotalous – uusia mahdollisuuksia puurakennusteollisuudelle

 
Tervetuloa osallistumaan webinaariin  22.9.2020
 
Monipuolisessa tilaisuudessa mm. VTT avaa kiertotalouden liiketoimintamalleja yritysten näkökulmasta ja arkkitehtitoimisto Futudesign kertoo kiertotalouden mahdollisuuksista rakennuksen suunnittelussa. Lopussa pohditaan vielä rakennusten, rakenteiden ja rakennusmateriaalien uudelleen käytön mahdollisuuksia. Esimerkkinä on Itä-Pasilan kierrätyskortteli.

Tilaisuus järjestetään Zoom-palvelua käyttäen. Linkki, jolla pääsee liittymään tilaisuuteen, lähetetään ilmoittautuneille kalenterimerkinnän mukana.
 
Ilmoittautuminen webinaariin  20.9. mennessä.
 
Tilaisuuden järjestää Kiertotalous – uusia mahdollisuuksia puurakennusteollisuudelle -hanke (CE Wood). Sivuilta löytyy myös webinaarin ohjelma (events).
 
 
Lisätietoja Virpi Palomäki virpi.palomaki (a) tuni.fi ja Mikko Nevala mikko.nevala (a) seamk.fi

Asutko kodissa? Haluatko leikkiä jääkarhun kanssa?
 
Siinä tapauksessa kannattaa lukea tämä Jussin lähettämä viesti:

Olemme Vaasan yliopiston PEEK-hankkeessa kehittäneet kotimaskottia, joka kertoo ilmeillään, miten hyvin perheesi noudattaa kestävän kehityksen periaatteita erityisesti sähkön- lämmön- ja vedenkulutuksen osalta. Maskotti elelee Android-puhelimessa ja sen kanssa voi myös leikkiä, kunhan sen saa ensin pidettyä riittävän pitkään tyytyväisenä.
 
Etsimme syksyksi 2020 pilottikäyttäjiä. Pilottikäyttäjäksi kelpaavat kaikki, jotka asuvat kodissa. Eli melkein kuka vaan! Pyrimme ottamaan mukaan monipuolisesti erilaisia perheitä ja asujia. Jos siis sinulla on mahdollisuus antaa jääkarhun muuttaa joksikin aikaa kotiisi, ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.
 
Pilotin tarkoitus on kerätä palautetta ratkaisusta ja sen vaikuttavuudesta. Sinulta toivomme, että sitoudut kokeiluun, vastaat kyselyihin ja suostut tarvittaessa haastateltavaksi. Suostutte myös jakamaan perheesi sähkön/veden/lämmön kulutustiedot hankkeelle ja sen tutkijoille.
 
Jo etukäteen kiitollisena avusta
 
Jussi Rasku
Aistico Oy
ja
PEEK-projektiryhmä
Vaasan yliopisto

Aira lähti, Mari tuli
Seinäjoen yliopistokeskuksen koordinaattori Aira Metsä-Ketelä jäi kesällä eläkkeelle. Hänen hoitamassaan tehtävässä, mutta uudistetulla nimikkeellä, on elokuussa aloittanut asiantuntijana Mari Kekola.
 
Marin vastuualueena on erityisesti koulutus ja yhteiskunnallinen vuorovaikutus. Tehtävä keskittyy yliopistokeskuksessa yliopistoyhteistyön edistämiseen sekä jatkuvan oppimisen palveluiden edelleen kehittämiseen ja laajentamiseen. Tarkoituksena on myös käynnistää kansainvälistä yhteistyötä osaksi jatkuvan oppimisen palveluita.
 
Mari valmistui vuonna 2008 Turun yliopistosta filosofian maisteriksi taiteiden tutkimuksen alalta. Työuran suuntauduttua korkeakouluhallintoon Mari kouluttautui Tampereen yliopistossa hallintotieteiden maisteriksi korkeakouluhallinnon ja johtamisen maisteriohjelmassa. Sieltä hän valmistui viime vuonna.
 
Mari on työskennellyt aikaisemmin Aalto-yliopiston oppimispalveluissa suunnittelijana ja tiiminvetäjänä. Tehtävät ovat keskittyneet Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun oppimispalveluissa monenlaisiin opintohallinnollisiin tehtäviin ja oppimispalveluiden kehittämiseen sekä yliopistotasolla taidelähtöisen monialaisen opetuksen kehittämiseen. Ennen Aaltoa Mari on työskennellyt Sibelius-Akatemiassa opintohallinnollisissa tehtävissä mm. musiikkikasvatuksen ja jazz-musiikin osastoilla.
 
Kaikkea hyvää Airalle Luopajärvelle. Vipinää riittää perheen, harrastusten ja muun elämänmenon pyörteissä. Lämpimästi tervetuloa työyhteisöömme Mari!

Marin yhteystiedot: mari.kekola (a) tuni.fi, puh. 050  591 7181

Aiheuttaako nuorten päihteiden käyttö mielenterveyshäiriöitä?

"Nuoruudessa tapahtuu laaja-alaista keskushermoston kehitystä ja kypsymistä etenkin etuaivolohkon kuorikerroksen alueella. Alue osallistuu keskeisesti esimerkiksi yksilön toiminnanohjaukseen, impulssikontrolliin ja harkitaan. Tämä siirtymävaihe on hyvin haavoittuva eri päihteiden haitallisille vaikutuksille."

Aiheesta kirjoittavat Mauri Aalto ja Antti Mustonen.

Juttu kuuluu Ilkka-Pohjalaisessa viikoittain ilmestyvään Puheenvuoroja-sarjaan, jossa Epanet-vekostossa ja Seinäjoen yliopistokeskuksessa työskentelevät kirjoittavat ajankohtaisista aiheista. Jutut talletetaan myös Epkytellen-blogiin.

Etelä-Pohjanmaalle kehitetään neljän alan innovaatioverkostot

Etelä-Pohjanmaalle ryhdytään kehittämään neljää innovaatioverkostoa, joiden avulla alue yhdistyy kiinteämmin Suomen kasvualueisiin. Kehitettäviä aloja ovat kestävä ruokajärjestelmä, digitaalinen valmistus, terveyden edistäminen ja näitä yhdistävä kasvuyrittäjyys.

Tavoitteena on rakentaa kansainvälisestikin merkittävä innovaatioekosysteemikokonaisuus. Innovaatioekosysteemissä eri tahot koettavat tiiviissä vuorovaikutuksessa ratkaista monitasoisia ongelmia.

Uusi osaamisen yhdyspinta -hanke on Seinäjoen yliopistokeskuksessa toimivan Tampereen yliopiston yksikön ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun yhteinen. Mukana on pk-yrityksiä ja hyvinvointipalvelujen tuottajia.

- Yritysten roolia korostetaan hankkeessa ja yrityksiä pyritään saamaan aktiivisesti mukaan innovaatioekosysteemien ja innovaatioiden yhteiskehittämiseen, kertoo projektipäällikkö Markku Hänninen.

- Hanke edistää neljällä valitulla alalla yhteistoimintaa, pilotointi- ja kokeilukulttuuria ja uutta arvonluontia. Koronatilanteessa painottuu innovoinnin edistäminen digitaalisia välineitä kehittämällä ja käyttämällä.

Samalla kasvaa korkeakoulujen ja alueen vuorovaikutus. Tarkoitus on muun muassa edistää sellaisten maisteri- ja täydennyskoulutusten perustamista, jotka kohottavat innovaatioekosysteemissä tarvittavan osaamisen tasoa. Hankkeen taustalla on Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visio 2030:n tavoite tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan merkittävästä laajentamisesta Suomessa.

Seinäjoen yliopistokeskuksen kautta työssä ovat mukana myös Helsingin, Vaasan ja Turun yliopistot sekä Taideyliopisto. Elokuun alussa alkaneen kaksivuotisen hankkeen kokonaisrahoitus on 370 000 euroa.
Hanketta rahoittavat toteuttajien lisäksi Euroopan aluekehitysrahasto Etelä-Pohjanmaan rahoituskehyksestä, Seinäjoen kaupunki ja Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiö.

Lisätietoja Projektipäällikkö Markku Hänninen, markku.hanninen (a) tuni.fi, puh. 050 318 2343, Tampereen yliopisto, Seinäjoen yliopistokeskus

Teksti: Tampereen yliopiston tiedote 1.9.2020.

Ilmajoen historian kolmas osa julki

Ilmajoen historia 1930-luvulta 1990-luvun puoliväliin on nyt kansien välissä. Teoksen ovat kirjoittaneet FM, tohtorikoulutettava Jaakko Mäntylä ja dosentti, tutkimusjohtaja Sulevi Riukulehto Helsingin yliopisto Ruralia-instituutista. Aineisto oli kirjoittajien mukaan runsasta. Paljon piti jättää pois, mutta paljon jäi jäljellekin. Sivuja kertyi lähes 800.

Teoksen julkistamistilaisuus pidettiin Ilmajoella 2.9.2020.  Kirjaa voi ostaa Ilmajoen kunnantalon neuvonnasta.

Lue lisää Ruralian sivuilta.

Rakennettu ympäristö ja arkkitehtuuri voimavaroina

Voimmeko vaikuttaa siihen, kuinka ihmiset ja heidän elinympäristönsä – kaupungit, naapurustot, rakennukset – kestävät muutoksia, ovat resilienssejä? Voivatko rakennettu ympäristö ja arkkitehtuuri olla voimavaroja, joilla kestävyyteen vaikutetaan? Näitä kysymyksiä pohdittiin toukokuussa 2018 Seinäjoella järjestetyssä The Nordic Association of Architectural Research (NAF/ NAAR) konferenssissa.

Konferenssissa esitetyt tutkimuspaperit on koottu julkaisuun, jonka toimituskuntaan on kuulunut mm. arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun Epanet-professori Ari Hynynen. 

Minna Chudoba, Ari Hynynen, Magnus Rönn & Anne Elisabeth Toft (editors). Built Environment and Architehture as a Reseource.

 
Lisätietoja Ari Hynynen ari.hynynen (a) tuni.fi

Kuvia kampukselta


Tämän lammaslauman uintiretken kuvasi Kampusraitin sillalta 25.8. illalla Nina.

Muuta mainittavaa
Onko yhteiskunnallinen yrittäjyys keino toutettaa julkisia hankintoja?
Korona, maassamuuton yhteiskunnalliset rakenteet ja rakennemuutos 4.0
 
Menossa mukana Taideyliopiston tutkijatohtori Antti Paalanen Seinäjoen yliopistokeskuksesta.
 
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa


Lisätietoja Seinäjoen yliopistokeskuksesta ja Epanet-verkostosta
Website
Twitter
Website
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp