Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 19/2021Aiheita 21.9.2021
 • Tietoprovinssi on tarkoitettu erityisesti sinulle
 • Virtuaalisia ruokailuvälineitä, mitä ihmettä?
 • Puu + digitaalisuus = kasvua liiketoimintaan rakennusalalle
 • Lapsiperheen arki on iloa ja huolta
 • Muuta mainittavaa
  • Paneelissa puhutaan tekoälystä ja muusta jännästä
  • Julkisuus ja salassapito luottamustehtävissä
  • Teemu Viinikainen, Kalevan Navetta 24.9. Sinne!
 
Näetkö oranssia? Ei hätää, niin pitääkin näkyä.

Tietoprovinssi on tarkoitettu erityisesti sinulle
 

Tietoprovinssi on vuosittain järjestettävä tiedon noutopöytä, jossa esitellään Etelä-Pohjanmaalla tehtävää tutkimusta käytännönläheisesti ja helposti sulavassa muodossa. Ohjelma jakautuu tällä kertaa kahteen erilliseen osioon.


Dosenttimme päivystävät Maaseutuparlamentissa 28.–29.9.  (Teams). Heitä kuullakseen täytyy rekisteröityä Maaseutuparlamentin osallistujaksi. Maaseutuparlamentti on laaja, valtakunnallinen tapahtuma, jonka ohjelmassa Tietoprovinssilla on dosenttien kokoinen osuus. Maaseutuparlamentissa on vahva eteläpohjalaisedustus. Yliopistoväellä, ammattikorkeakoululla, Leader-ryhmillä ja monilla muilla on siellä ohjelmaa. Tapahtuman livelähetykset lähetetään Kurikan kampukselta.

* 28.9. kello 14 dosentti Ari Hynynen & kumpp., Tampereen yliopisto. Ketterä maaseutukaupunki - Ratkaisuja ilmastonmuutokseen ja pandemiaan Keskustelua pikkukaupunkien kehittämisestä ja vetovoimasta, puurakentamisesta, kiertotaloudesta, kaupungistumisesta, terveysturvallisesta asumisesta. Visiointia tulevaisuudesta. Mukana Virpi Palomäki (Tampereen yliopisto).

* 28.9. kello 15 dosentti Ari Sivula & kumpp., Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Datasta lisäarvoa maaseudun yrityksiin. Miten dataa voisi hyödyntää yrityksissä nykyistä enemmän? Kuinka siitä voisi saada uutta liiketoimintaa? Keskustelun tuoksinassa saatetaan käydä muillakin digitalisaation syrjäpoluilla. Mukana Petri Helo (VY) ja Juha Hirvonen (SeAMK).

* 29.9. kello 14 dosentti Sulevi Riukulehto & kumpp., Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti. Aluehistoria ja kulttuuriperintö. Mitä hyötyä niiden tutkimuksesta on maaseudulle ja sen elinkeinoille? Mitä menneestä pitäisi oppia? Mitä on kulttuuriperintö? Miten lapset ja nuoret liittyvät aiheeseen?  

* 29.9. kello 15 dosentti Markku Mattila & kumpp., Siirtolaisuusinstituutti. Muuttoliike ja nuoret. Mikä nuoria liikuttaa? Mikä saa nuoret pysähtymään? Uskalletaanko puhua myös maahanmuutosta?
”Tavallinen Tietoprovinssi” järjestetään webinaareina 30.9.–1.10.
Kuulijaksi ei tarvitse ilmoittautua, riittää kun avaat linkin YouTube-kanavalle. Esitykset ovat lyhyitä ja aiheet vaihtelevat datasta hybridiyrittämiseen ja broilerin kuivikkeista lasten hyvinvointiin. Näitä ja monia muita aiheita tutkitaan ja kehitetään Etelä-Pohjanmaalla!

•30.9. kello 10 * Yritysten innovaatiovoimaa ja lasten hyvinvointia
•30.9. kello 13 * Tietoprovinssiksi Dataprovinssin avulla
•1.10. kello  9  * Ruokaketjun kestävyys, muutos ja kuluttajakäyttäytyminen
•1.10. kello 12 * Uutta luova yrittäjyys: kestävän menestyksen ja hyvinvoinnin jäljillä
 
Webinaareihin on helppoa osallistua kotisohvalta tai vaikka kuunnella tietokoneelta työnteon taustalla. Jos omistat vempeleen, jolla saat YouTuben auki, pääset kuulolle. Linkit ohjelmiin jaetaan Tietoprovinssin nettisivulla. Siellä on myös koko ohjelma. Se kannattaa tarkistaa ennen h-hetkeä, sillä muutokset ovat aina mahdollisia.

Tietoprovinssin kokoonjuoksija on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys. Tapahtuman järjestämiseen osallistuu laaja yhteistyöverkosto. Erityisen hienoa on se, että Tietoprovinssi on hyväksytty mukaan Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmistoon.
 
Lisätietoja Nina Harjunpää, nina.harjunpaa (a) epky.fi, puh. 050 431 7071


TIETOPROVINSSIN OHJELMA (PDF)

Virtuaalisia ruokailuvälineitä, mitä ihmettä?

Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus järjestää yhdessä kansainvälisen tutkija-taiteilijayhteisön kanssa syksyllä 2021 neljä tapahtumaa, joiden keskiössä on ruokailutilanteeseen liittyvä yhteisöllisyys ja sen merkitys digitalisoituvassa maailmassa. Esitysten ja puheenvuorojen lomassa tutustutaan työryhmän kehitteillä oleviin sovelluksiin, jotka muokkaavat ruokailuun ja maistamiseen liittyviä aistikokemuksia.

Syksyn neljästä tapahtumasta ensimmäinen järjestetään perjantaina 8.10. kello 10–14 Koneen säätiön Lauttasaaren residenssissä. Työpajassa tutustutaan esimerkiksi VR-lasien avulla toteutettuun viininmaistatukseen, värähteleviin aterimiin, iPadilla viriteltyyn keittolautaseen, sekä äänimaustamisen uusiin mahdollisuuksiin. Paikan päälle mahtuu 30 henkeä (ilmoittaudu tästä), mutta myös etäosallistuminen (osallistu tästä) onnistuu.

Työpajat virtuaalisten ruokailuvälineiden kehittämiseksi jatkuvat lokakuun 28. päivä kello 13–15. Silloin paikkana on Kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Seinäjoki TAI etäyhteys. Työpajan jälkeen osallistujilla on mahdollisuus omakustanteiseen tutkijoiden, taiteilijoiden ja keittiömestari Jani Unkerin luomaan illalliseen kello 19 alkaen. Viiden ruokalajin lisäksi tarjolla on virtuaali- ja taide-elämyksiä kaikille aistipiireille. Ilmoittautuminen avataan myöhemmin.

Seuraavat työpajat järjestetään Lappeenranassa ja Turussa marras-joulukuussa.

Olet tervetullut kuulemaan ja jakamaan ajatuksiasi joko paikan päällä tai etäyhteyden kautta.

Sinut kutsuvat mukaan Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen tutkijat. Heidän kanssaan yhteistyöryhmään kuuluvat syksyn vierailijat, argentiinalaiset tutkijat Bruno Mesz ja Gabriel Vinderola, tanssitaiteilija Maria Zegna sekä ranskalainen VR- asiantuntija Jean-Christophe Sakdavong. Suomalaiset tutkijakumppanit, muusikko ja jatko-opiskelija Sami Silén sekä professorit Seppo Salminen ja Anu Hopia, isännöivät tilaisuuksia.
 
Toivottavasti  kiinnostuit ja ehdit liittyä mukaan! 
 
Lisätietoa Anu Hopia, anu.hopia (a) utu.fi,  050 3789919


Seuraa viestintää Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen Facebook-sivuilla.
Puu + digitaalisuus = kasvua liiketoimintaan rakennusalalla
 
"Suomi on aina elänyt puusta. Ja digitalisaatiosta. Vuosikymmenien aikana meille on kehittynyt korkeatasoinen metsäteollisuuden ja ICT-alan osaaminen, joihin kansakuntamme kehitys ja hyvinvointi on nojautunut. Alojen vahva osaaminen antaa hyvät edellytykset selviytyä ilmastonmuutoksen aiheuttamasta murroksesta, joka väistämättä koskettaa jokaista suomalaista."

Aiheesta lisää Mervi Hämäläisen puheenvuorossa.
Lapsiperheen arki on iloa ja huolta

"Olemme tutkineet lapsiperheen huolia ja kaltoinkohteluun mahdollisesti johtavia riskioloja pitkään, ja tehneet hoitosuosituksen niiden tunnistamisesta ja arvioinnista. Olemme myös kehittäneet vanhempien itsearvioinnin avuksi mobiiliapplikaation."

Eija Paavilainen kirjoittaa lapsiperheiden tukemisen tärkeydestä.


ERICA-projektin (Stopping Child Maltreament through Pan-European Multiprofessional Training Programme: Early Child Protection Work with Families at Risk) loppuseminaari järjestetään webinaarina 4.11.2021. Lisätietoja saat hankkeen sivuilta.

 
Muuta mainittavaa

Paneelissa puhutaan tekoälystä ja muusta jännästä


 
Julkisuus ja salassapito luottamustehtävässä
Teemu Viinikainen, Kalevan Navetta 24.9.
 
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa


Lisätietoja Seinäjoen yliopistokeskuksesta ja Epanet-verkostosta
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp