Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 19/2020
Aiheita 6.10.2020
 • Oletko sinä tai tuttavasi muuttanut ulkomailta Etelä-Pohjanmaalle?
 • Sosiaalityön tutkielma- ja harjoitteluseminaarit käynnistyvät Seinäjoella
 • Avaruus on tarua todellisempaa
 • Robotti vai maahanmuuttaja?
 • Kuvia kampukselta
 • Muuta mainittavaa
  • Minä ja tiede: Paikallista ruokaa
  • Taideyliopiston tapahtumia Seinäjoella
  • Kesäyliopiston uutiskirje
Värien vaihtoviikot jatkuvat

Oletko sinä tai tuttavasi muuttanut ulkomailta Etelä-Pohjanmaalle?

Survey study for international migrants of South-Ostrobothnia
 
Have you moved from abroad to South Ostrobothnia recently or perhaps already a few years ago? We hope that you can participate in survey about South Ostrobothnia and how well the region serves the needs of international migrants. Having moved to the region, you have a lot of knowledge from an international perspective and your opinion of the region is important – whether you consider it good or bad for international migrants.
 
You can find the survey here.
 
The survey results will be used for building better Southern Ostrobothnia for those who have moved here from abroad. The survey has been conducted by Migration Institute of Finland. Responses are analyzed statistically in the study and are not linked to respondents. For more information: muuttomoottori.fi.
 
 
Kyselytutkimus kansainvälisille muuttajille Etelä-Pohjanmaalla
 
Olet muuttanut ulkomailta Etelä-Pohjanmaalle hiljattain tai ehkä jo muutama vuosi sitten? Osallistu kyselytutkimukseen, joka koskee sitä, miten hyvin Etelä-Pohjanmaa palvelee kansainvälisten muuttajien tarpeita! Seudulle muuttaneena sinulla on paljon tietoa kansainvälisyyden näkökulmasta ja mielipiteesi seudusta on tärkeä – pidit aluetta sitten hyvänä tai huonona.
 
Linkin kyselyyn löydät täältä.
 
Kyselyn tuloksia käytetään hyväksi rakennettaessa parempaa Etelä-Pohjanmaata ulkomailta muuttaneille. Kyselyn on toteuttanut Siirtolaisuusinstituutti. Vastaukset analysoidaan tutkimuksessa tilastollisesti, eikä niitä yhdistetä vastaajien henkilöllisyyteen. Lisätietoja: muuttomoottori.fi.
 

Sosiaalityön tutkielma- ja harjoitteluseminaarit käynnistyvät Seinäjoella

Tampereen yliopiston sosiaalityön tutkinto-ohjelma järjestää kuluvana lukuvuonna maisteriohjelmaan kuuluvan tutkielmaseminaarin ja harjoitteluseminaarin Seinäjoen alueella asuville tutkinto-opiskelijoille. Seminaarien toteutusmallin pedagogisina periaatteina ovat tutkimuksen, alueellisuuden, käytännön, digitaalisuuden ja vuorovaikutuksellisuuden vankka yhdistäminen. Seminaarien opetuksesta vastaa YTT, yliopistonlehtori Satu Ylinen.
 
Tutkielmaseminaarissa pilotoidaan ns. oheisohjaajuuden mallia. Toinen oheisohjaajista on tutkimuksellisesti orientoitunut käytännön sosiaalityöntekijä, joka tuo prosessiin alueellista työelämän näkökulmaa. Toinen oheisohjaaja on väitöskirjaansa laativa jatko-opiskelija. Opiskelijat suorittavat kolmen kuukauden harjoittelun sosiaalityöntekijän ohjauksessa. Harjoittelu päättyy opiskelijoiden organisoimaan yliopiston ja sote-kentän seminaariin, joka tarjoaa foorumin kuntien ja kaupunkien sosiaalitoimien ja opiskelijoiden verkostoitumiseen ja valmistuvien sosiaalityöntekijöiden rekrytointiin.
 
Molemmat seminaarit ovat käynnistyneet täysinä ryhminä.
 
Kehittämishanke on saanut Seinäjoen kaupungin rahoitusta, jota myönnetään Tampereen yliopiston, Seinäjoen kaupungin ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kumppanuussopimusta toteuttaville hankkeille.
 
Ensi lukuvuodeksi Seinäjoelle on suunnitteilla sosiaalityön maisteriohjelma kokonaisuudessaan. Suunnittelutyö on käynnissä, opintojen aikataulutus ja hakuaika varmistuvat lähiaikoina.

Lisätietoja Ulla Lassila ulla.lassila (a) tuni.fi

Avaruus on tarua todellisempaa

"Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla on tilaa olla ja elää. Jokivarsien aakeilla laakeilla tai tasaisella merenrannalla ei silmä pökkää, naapuria on helppo väistää jo kaukaa, eikä huonokuntoisenkaan pyöräilijän tarvitse mäkiä pelätä.  Avaruutta piisaa, mihin Seinäjoen tuoreehko markkinointilausekin viittaa. Vaasan yliopisto haluaa tuoda avaruuden alueelle myös toisessa merkityksessä luomalla Merenkurkun Avaruuskeskuksen – Kvarken Space Centerin."

Kinnusen Antti kertoo aiheesta lisää.

Robotti vai maahanmuuttaja?

"On muistettava, että työvoimapulaa on, ja tulee olemaan, myös asiantuntijatyössä. Ulkomailta saapuvien työntekijöiden soisi olevan yhä useammin robottien kehittäjiä tai käyttäjiä kuin niiden kanssa samoista töistä kilpailevia."

Roboteista ja muuttoliikkeestä kirjoittaa Mika Raunio.


 

Kuvia kampukselta


Käytävällämme on paljon viherkasveja. Yhteen ruukuista on ilmestynyt mystinen taimi. Hentoinen, mutta selvästi elämänhaluinen. Jännittävää nähdä, mikä siitä tulee isona.

Seuraamme tilannetta ja raportoimme tarvittaessa.

Kuvat otti Nina H  

Muuta mainittavaa
 Minä ja tiede: Paikallista ruokaa
Taideyliopiston tapahtumia Seinäjoella
 
Kesäyliopiston uutiskirje

 
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa


Lisätietoja Seinäjoen yliopistokeskuksesta ja Epanet-verkostosta
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp