Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 16/2018Aiheita 14.9.2018
 • Seinäjoen yliopistokeskuksen toimintakertomus 2017
 • Navettaretkellä Jalasjärvellä
 • Yliopistokeskuksen johtoryhmä kävi konferenssissa Englannissa
 • Määrääkö lemmikki kuluttamisestasi?
 • Hiekkalaatikkoleikkejä aikuiseenkin makuun 4.10.
 • Valtakunnallinen yliopistokeskusseminaari Seinäjoella loka-marraskuun vaihteessa
 • Festivaalibarometrin julkaisussa segmentoidaan festarikävijöitä
 • Muuta mainittavaa
  • Katja kävi tutustumassa puukerrostaloihin
  • Herkuttele Aitoja makuja -lehdellä
  • Lähde ideoimaan, mitä tehdä ruokahävikille

Mennään sieneen viikonloppuna (ja sienen koosta tietysti riippuu, montako sinne kerralla mahtuu)!

Seinäjoen yliopistokeskuksen toimintakertomus 2017 

Seinäjoen yliopistokeskuksen volyymi sekä rahoituksella että henkilömäärällä mitattuna on pysynyt vakaana yliopistokentän muutoksista ja rahoitusleikkauksista huolimatta. Kertomusvuonna rahoitus oli 6,7 meur ja yliopistojen palveluksessa Seinäjoella oli yhteensä 119 henkilöä.
 
Vuonna 2017 yliopistot osallistuivat Seinäjoen yliopistokeskuksen rahoitukseen 21 prosentin osuudella yliopistokeskuksen OKM:ltä saatavan rahoituksen ollessa 11 prosenttia. Rahoitusjakauma löytyy julkaisun sivulta 21.

Seinäjoen yliopistokeskus ja Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys tekevät tiivistä, arkista ja konkreettista yhteistyötä. Epanet-verkoston tutkimusryhmät, viestintä (mm. tämä uutiskirje), toimintakertomustietojen kerääminen sekä yhteiset tapahtumat ja kampanjat ovat tästä hyviä esimerkkejä. Toimimme myös fyysisesti lähellä toisiamme, osoittain samoissa tiloissa. Naapurin maalle rakentaminen on meidän kesken sallitua.


Yliopistokeskuksen toimintakertomukseen voi tutustua täällä.

Navettaretkellä Jalasjärvellä

Seinäjoen yliopistokeskuksella ja Seinäjoen ammattikorkeakoululla on neljä yhteistä painoalaa, joilla suunnataan tutkimusta maakunnalle tärkeille aloille. Agrobiotalous ja kestävät ruokaratkaisut -ryhmä (Kerru) on koonnut yhteen ruokaketjun osaajia monista eri organisaatioista. Ryhmä vieraili syyskuun alussa Luopajärvellä Liisa ja Juha Vuorelan Koskenojan tilalla. Robottinavettaan tutustuminen avasi silmiä näkemään, kuinka tarkkaa suunnittelua nykymaatalous vaatii. Kiitos Liisa ja Juha, kun otitte vieraat vastaan ja vastailitte kysymysvyöryymme!

Kuva Juha Vuorela

Yliopistokeskuksen johtoryhmä kävi konferenssissa Englannissa
Seinäjoen yliopistokeskuksen (UCS) johtoryhmä osallistui syyskuun ensimmäisellä viikolla kansainväliseen XVI Triple Helix -konferenssiin, joka järjestettiin tällä kertaa Manchesterissä, Englannissa. Tapahtuman puheenvuorot käsittelivät yliopistojen, yritysten ja hallinnon yhteistyötä monista eri näkökulmista eri puolilla maailmaa.UCS pääsi framille tutkimusjohtaja Jari Kolehmaisen (Tampereen yliopisto, TaY) alueellista ja alueellisten korkeakoulujen resilienssiä käsittelevän esitelmän myötä. Esitelmä pohjautui Kolehmaisen, Heli Kurikan (TaY), Garri Raagmaan (Tarton yliopisto) ja Anne Keerbergin (Tallinnan teknillinen yliopisto) yhteiseen tutkimukseen. Kyseisen session muita puhujia oli mm. Euroopan komission Joint research centren John Edward. Paikalle saapuikin hyvä joukko kuulijoita, heidän joukossaan mm. triple helix -ajatuksen grand old man ja yhdistyksen johtaja Henry Etzkowitz.

”Seinäjoen yliopistokeskus on todella pitkällä triple helix -perusteisessa ajattelussa. Toteutamme toimintatapaa jokapäiväisessä työssämme”, yliopistokeskuksen johtoryhmän puheenjohtaja Sami Kurki (HY, Ruralia-instituutti) summaa.
 
Lisätietoja Henna Jousmäki ja Juha Alarinta

 
Teksti ja kuva: Henna Jousmäki

 
Määrääkö lemmikki kuluttamisestasi?

Tervetuloa kaikille kiinnostuneille tarkoitetulle, avoimelle ja maksuttomalle Vaasan yliopiston Minä & tiede -luennolle Seinäjoen Apila-kirjastoon maanantaina 1. lokakuuta kello 18.

Luennon aiheena on Määrääkö lemmikki kuluttamisestasi? Tutkijatohtori Henna Syrjälän mukaan lemmikkeihin kulutetaan koko ajan enemmän ja moninaisemmin. Mutta millaisia merkityksiä ilmiön taustalla on?        Lisätietoja

 

Hiekkalaatikkoleikkejä aikuiseenkin makuun 4.10.

Raskun Jussi & Sepeli ry kasaavat taas laajennetun todellisuuden hiekkalaatikon aikuisten leikittäväksi Framin aulaan. Käy kokeilemassa, on se vaan niii-in hieno!

Lisätietoja Into Seinäjoki Oy:n peliyrittäjyystapahtumasta.

 
Valtakunnallinen yliopistokeskusseminaari Seinäjoella loka-marraskuun vaihteessa

Tervetuloa valtakunnalliseen yliopistokeskusseminaariin Seinäjoelle 31.10.-1.11.2018. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta edellyttää ilmoittautumista.

Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella paikkakunnalla: Kajaanissa, Kokkolassa, Lahdessa, Mikkelissä, Porissa ja Seinäjoella.


Ohjelma ja ilmoitautumislinkki sekä lisätietoja.
Festivaalibarometrin julkaisussa segmentoidaan festarikävijöitä

Kuulutko sinä hedonistiseen tanssijajengiin, uskolliseen heviheimoon vai kenties korkeasti koulutettuihin kaikkiruokaisiin?

Maarit Kinnunen, Mervi Luonila & Antti Honkanen (2018). Segmentation of music festival attendees.

Julkaisun aineistona on käytetty 11 suomalaisen  festivaalin tietoja. Mukana on myös Provinssi. Kyselyyn on vastannut  lähes 7 800 festarikävijää vuosina 2014 ja 2016.
Muuta mainittavaa
Katja kävi tutustumassa puukerrostaloihin

 


 

Herkuttele Aitoja makuja -lehdellä

Lähde ideoimaan, mitä tehdä ruokahävikille.
Videoita Seinäjoen yliopistokeskuksesta

Katso  yliopistokeskuksen videoita täältä.
 
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp