Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 15/2019Aiheita 17.6.2019
 • Avoin työpaikka Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksessä
 • Korkeakoulufoorumissa palkitiin ideoita
 • Historian kohinaa Töysässä
 • Mitä on Mooc?
 • Heli Kurikan taidenäyttely Apilassa heinäkuussa
 • Hyvää kesää!
 • Muuta mainittavaa
  • Kurki väittää lakeuden olevan feministinen
  • Ruralian lehti luettavaksi
  • Vielä ehtii: 18.6. maksuton webinaari tautisuojauksesta
 
Hyvää juhannusta!
Turvallisesti myös vesillä, pylly tiukasti veneen penkissä ja pelastusliivit päällä.
 

Töihin Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistykseen

Meillä on auki koulutusssuunnittelijan tehtävä. Hakuaika päättyy 19.6.  Lue hakuilmoitus täältä.

Korkeakoulufoorumissa palkittiin ideoita

Aueen korkeakouluyhteisön eli Seinäjoen ammattikorkeakoulun, Seinäjoen yliopistokeskuksen ja Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen opiskelijoille sekä henkilökunnalle suunnattu ideakilpailun E-P2030 Strong Again palkinnot jaettiin Korkeakoulufoorumissa 12. kesäkuuta. Kilpailun voittajat valitsi tuomaristo, johon kuuluivat professori Markku Sotarauta (Tampereen yliopisto), professori Hannu Hyyppä (Aalto-yliopisto) sekä johtaja Mari K. Niemi (Vaasan yliopisto). Lue lisää täältä.

      

Historian kohina Töysässä

Kotiseudun historia narratiiveina (Kohina) -hankkeen raportti on julkaistu. Hanke on jatkoa Ruralia-instituutin aloittamalle kotiseutututkimusten sarjalle, jossa kotiseutua on tarkasteltu erilaisista näkökulmista ja lähtökohdista.

”Kotiseutusi ihmisiä”, ”Miten kuvailisit kotiseutuasi sellaiselle, joka ei sitä entuudestaan tunne?” tai ”Minulle tärkeitä Töysän tarinoita”. Muun muassa tällaisia virikkeitä saivat pohdittavakseen ne 79 töysäläistä, jotka osallistuivat Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin kotiseututyöpajoihin kuluneen kahden vuoden aikana.

Hankkeessa kerättiin töysäläisten kotiseutukokemuksia ja selvitettiin, millainen on heidän kotiseutukokemuksensa: mistä aineksista se koostuu ja mitkä tekijät erottavat sen lähiseuduista. Vastausta haettiin myös siihen, miten ja miksi kotiseutu on tällaiseksi kehittynyt.

Töysäläisten kotiseutukokemuksia selvitettiin kymmenessä keskustelutilaisuudessa, joita järjestettiin eri asukasryhmien kanssa eri puolilla Töysää. Keskustelujen lisäksi aineistoa luotiin kirjoitustehtävillä sekä internetin kautta toteutetulla paikkatietokyselyllä, johon saatiin sata vastausta.

Lisätietoja hankkeesta sekä julkaistu raportti löytyvät Ruralia-instituutin sivuilta.

 

Mitä on Mooc? 

Mooc-kurssit ovat verkkokursseja, joihin on kokonaan tai osin avoin pääsy. Lyhenne Mooc tulee sanoista Massive Open Online Course. Helsingin yliopiston järjestämät Mooc-kurssit löydät joko osoitteesta mooc.fi (tietojenkäsittelytiede) tai mooc.helsinki.fi (muut tieteenalat).

Heli Kurikan taidenäyttely Apilassa heinäkuussa 


Kuvassa Uskallus vuodelta 2019

Lisätietoja saa taiteilijalta Heli Kurikka heli.kurikka (a) tuni.fi


 

Tutkijat tekevät muutakin kuin tutkivat. Esimerkiksi Heli Kurikka maalaa. Hän esittelee teoksiaan Seinäjoella Apila-kirjastossa heinäkuun ajan.

Antaa Helin itse kertoa tarkemmin: "Näyttelyni Maan ja taivaan värillä  on heinäkuun ajan Apila-kirjaston alakerran näyttelytilassa. Kyseessä on ensimmäinen oma näyttelyni ja esillä on öljyväri- ja akryylitöitä. Kuten nimikin vihjaa, aihepiirit ja tyylilajit ovat moninaisia ihmishahmoista ja luonnosta abstrakteihin töihin. Ensimmäiset työt ajoittuvat Limingan taidekoulussa käymääni vuoteen 2005 ja uusimmat ovat tältä vuodelta. Vaikutteita on otettu impressionistisesta ilmaisusta, jossa värit ja valo ovat pääosassa."

Hyvää kesää!


Jos ei mitään mullistavaa tapahdu, seuraava Epanet-uutiskirje lähetetään elokuussa. Siihen saakka oikein hyvää ja rentouttavaa kesää kaikille.

Kesämusaa työpöydän siivousta tahdittamaan.
Muuta mainittavaa
Kurki väittää lakeuden olevan feministinen


 
Ruralian lehti luettavaksi

 
Vielä ehtii: 18.6. maksuton webinaari tautisuojauksesta
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp