Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje 2/2019
Aiheita 15.1.2019
 • Kiertotalous ja logistiikka, Kauhajoki 16.1.
 • Tervetuloa Seinäjoen yliopistokeskuspäivän juhlaan
 • Anne-Marjo Panun töitä esillä Framissa
 • Siba tarjoaa kivaa
 • Kilpailukyky digiaikana vaatii kansainvälistymistä - teollisuuden pk-yrityksille apua uudella hankkeella
 • Suomi on metsäläinen!
 • Korkeakouluharjoittelijoita Etelä-Pohjanmaalle
 • Muuta mainittavaa
  • Nuori: kehitä uusia ideoita ruokabisnekseen!
  • Kesäyliopisto toimii erityisen hyvin talvella
  • Kooste luonnontuotealan hanketoiminnasta
Sydäntalven tammikuuta!

Kiertotalous ja logistiikka, Kauhajoki 16.1.
 

Mitä uutta kiertotaloudessa ja logistiikassa? Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittaudu Petrille saman tien.


Aika 16.1.2018 klo 14:00–16.00
Paikka Logistia, Teknologiapuisto 1, Kauhajoki

 

Ohjelma

Petri Helo/Vaasan yliopisto – Kiertotalous ja logistiikka

Virpi Palomäki/Tampereen yliopisto – Etelä-Pohjanmaan kiertotalouden toimintasuunnitelma teemat, arviointityökalun sekä CE Wood -hanke

Bening Mayanti/Vaasan yliopisto – Circular economy evaluation tools

Keskustelua

 

Lisätietoja Petri Helo petri.helo@uva.fi, 029 449 8551

Tervetuloa Seinäjoen yliopistokeskuspäivän juhlaan

Kaikille avoin ja maksuton juhla järjestetään Framissa Seinäjoella 31.1. Ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät täältä.

Anne-Marjo Panun töitä esillä Framissa

Anne-Marjo Panun töitä on esillä Framin C-siiven 2. kerroksen käytävillä.

Näin hän kertoo:

"Puurakentaminen yhdistää monia mahdollisia, toivottavia ja todennäköisiä positiivisia tulevaisuudenkuvia, jotka johtavat kestävään kehitykseen. Lisääntyvän puunkäytön edellytyksenä on luonnon ja metsän kokonaisvaltaisen tasapainon ylläpitäminen. Laajoilla metsityksillä ja viljelyllä on suotuisia vaikutuksia myös ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja väestönkasvun haasteisiin.

Tulevaisuudentutkimuksen menetelmät toteuttavat systeemiajattelun malleja. Tulevaisuuden tapahtumat voivat olla kuitenkin myös yllättäviä, sattumanvaraisia. Taide voi tavoittaa alitajunnan yllättäviäkin kerroksia. Puu on ollut kautta aikojen vahva symboli. Luolamaalauksista tähän päivään puu on esitetty taiteessa usein elämänpuuna.

Skenaariot luovat vaihtoehtoja, jotka synnyttävät uusia näkökulmia tulevaisuuteen. Skenaarioiden avulla voidaan viestiä ja kommunikoida tulevaisuudesta. Ne toimivat inspiraation ja suunnittelun lähteenä, avaavat mahdollisia maailmoja."


Lisätietoja Anne-Marjo Panu annemarjo.panu@gmail.comSiba tarjoaa kivaa


Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön kevään 2019 konserttisarjassa ovat vahvasti esillä suomalaisen kansanmusiikin ja jazzin uusimmat virtaukset. Kevään aloittaa Pauanne 25. tammikuuta.

Tarkista tarjonta tapahtumakalenterista.
 

Kilpailukyky digiaikana vaatii kansainvälistymistä - teollisuuden pk-yrityksille apua uudella hankkeella


Monella valmistavan teollisuuden pk-yrityksellä Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla on vain rajalliset valmiudet, työkalut ja verkostot kehittää liiketoimintaansa kansainväliseksi. Sama ongelma on pk-yrityksillä Merenkurkun toisella puolella Ruotsissa. Vaasan yliopiston koordinoima Euroopan unionin Botnia-Atlantica -ohjelman rahoitusta saanut 2,5-vuotinen BID4E-hanke tuo apua tähän haasteeseen.

BID4E-hanke vahvistaa pk-yritysten välisiä verkostoja järjestämällä useita työpajoja, jossa suomalaiset ja ruotsalaiset pk-yritykset kohtaavat. Lisäksi luvassa on koulutusta, opastusta, digitaalisia työkaluja kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen ja analyysi yritysten käyttöön. Mukaan mahtuu vielä. Hankkeessa on tilaa kiinnostuneille valmistavan teollisuuden yrityksille Etelä-Pohjanmaalta, Pohjanmaalta ja Keski-Pohjanmaalta.  

Suomesta mukana ovat Vaasan ja Tampereen yliopistot.  Ruotsista kumppanina ovat Luulajan teknillinen yliopisto ja Mittuniversitetet.   

Lisätietoja Pertti Wathen pertti.wathen@tuni.fi ja Jari Kolehmainen jari.kolehmainen@tuni.fi
 

Suomi on metsäläinen!

YLE:n Suomi on metsäläinen -dokumenttisarjassa käsitellään suomalaisten metsäsuhdetta monesta näkökulmasta, esimerkiksi puurakentamisen liiketoiminnasta. Muun muassa Suomen Metsäsäätiön rahoittamassa ohjelmassa on haastateltu asiantuntijoina hyvin tuttujakin kasvoja. Yksi heistä on puurakentamisen liiketoiminnan Epanet-professori Katja Lähtinen Vaasan yliopistosta. Jaksoja voi katsoa myös Yle Areenan kautta.
 

Korkeakouluharjoittelijoita Etelä-Pohjanmaalle

100 maisteria Etelä-Pohjanmaalle -hanke alkoi huhtikuussa 2018. Kesän aikana selvitettiin, löytyykö alueella kiinnostuneita yrityksiä, kuntia ja muita organisaatioita, jotka olisivat valmiita ottamaan korkeakouluharjoittelijoita. Kiinnostuneita löytyi mukavan paljon ja osan kanssa kanssa tehtiin aiesopimukset harjoittelupaikoista. Esimerkiksi Ähtäri on lähtenyt oikein mallikkaasti tukemaan harjoittelijoita ja on luvannut heille ilmaiset asunnot harjoittelun ajaksi. Lisäksi hankkeessa on keskusteltu muutamien yliopistojen rekrypalveluiden kanssa. 

Seinäjoen yliopistokeskuksessa on perustettu asiaa edistämään kolmen hengen työryhmä. Ideana on tehdä yhteistyötä yritysten, kuntien ja yliopistojen kanssa, saada opiskelijat tietoiseksi Etelä-Pohjanmaan harjoittelupaikoista ja kartoittaa jatkoa varten, mistä opiskelijat löytävät harjoittelupaikkansa ja miten tämä järjestely saataisiin pysyväksi. Haaveena on saada toiminta jatkuvaksi niin, että tulevaisuudessa  alueella harjoittelisi satoja maistereita, joista ainakin osa saisi täältä työpaikan ja muuttaisi tänne tuoden samalla lisää elinvoimaa maakuntaan.

Tunnetko jo Aarresaaren, jonka kautta voi tarjota harjoittelupaikkoja yliopisto-opiskeilijoille?

Kysy lisää meiltä:
Katja Marttunen katja.marttunen@tuni.fi 050 318 2227
Katja Perttu katja.perttu@helsinki.fi
Leena Lehtola leena.lehtola@uva.fi

Muuta mainittavaa
Kehitä uusia ideoita ruokabisnekseen!

 
Kesäyliopisto toimii erityisen hyvin talvella!

 


 
Kooste luonnontuotealan hanketoiminnasta

 
Kuin Daavidit ja Goljatit konsanaan: alueiden erilaisia kehityspolkuja kohti tulevaisuutta

Davids and Goliaths: Regions in the Age of Urbanisation and Digitalization 
Seinäjoki 17.-19.6.2019
Huom! Abstraktit 15.2.2019 mennessä!
Ohjelma ja listätietoja.

 
 
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirje?

Uutiskirjeen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Twitter @Nina.Harjunpaa
Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-uutiskirjeen postituslista on Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen yhteystietorekisteri, joka sisältää tilaajien sähköpostiosoitteet. Osoitteita käytetään vain uutiskirjeen postitukseen.

Voit koska tahansa 
lopettaa tilauksesi tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen nina.harjunpaa (a) epky.fi. 


 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp