Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-tiedote 8/2018Aiheita 23.4.2018
 • Merkitse kalenteriin: Innovaatiot ja vuorovaikutus aluekehityksen ytimessä 8.6.
 • Laitakaupungin orkesteri ja huuliharpputohtori Äärellä 25.4.
 • Työharjoittelija yliopistosta tuo aina jotakin uutta liiketoimintaan
 • GO WEST! Epanet-joukot kyläilivät naapurissa
 • Vielä mahtuu mukaan: Löytyykö Etelä-Pohjanmaalta digiloikasta kiinnostuneita yrityksiä?
 • Muuta mainittavaa
  • Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston uutiskirje
  • TTY:llä tapahtuu
  • Aina vain koko maakuntaa varten
Pitäkää kengät kuivina!
Innovaatiot ja vuorovaikutus aluekehityksen ytimessä
 

Merkitse jo kalenteriin:

Etelä-Pohjanmaan korkeakoulufoorumi Uusi huominen – innovaatiot ja vuorovaikutus aluekehityksen ytimessä järjestetään perjantaina 8.6.2018 kello 10 alkaen Seinäjoella Framin B-osan auditoriossa 1, Kampusranta 9 B. Aloitetaan aamukahvilla kello 9.30.

Foorumissa keskustellaan mm. innovaatioekosysteemeistä ja ekosysteemipolitiikan toimeenpanosta. Aihetta avaavat neuvotteleva virkamies Pirjo Kutinlahti (TEM) sekä paikalliset kommentoijat.

Tilaisuuden järjestävät Etelä-Pohjanmaan liitto ja Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.

Laitakaupungin orkesteri ja huuliharpputohtori Äärellä 25.4.


Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön ja Laitakaupungin orkesterin ideoima uusi konserttisarja tuo LKO:n vieraaksi loppuvuoden aikana eri alojen huippumuusikoita, joiden taustat ovat Taideyliopistossa. Konserttisarjan avauksen solistivieraana toimii huuliharpisti, musiikin tohtori Jouko Kyhälä. Kyhälän johtamana Laitakaupungin orkesterin muusikot uppoutuvan suomalaisen pelimannimusiikin maailmaan.

“Konsertissa Laitakaupungin orkesterin kanssa esitän huuliharpuillaan ehtaa kotimaista perinnemusiikkia polskasta maanitukseen sekä omia kappaleitani. Instrumentit vaihtelevat diatonisista blues-, oktaavi-  ja tremoloharpuista kromaattisiin huuliharppuihin, nähdäänpä lavalla harvinainen Harmonettakin. Konsertissa tehdään musiikkia kieli poskessa, mutta tosissaan!”, kertoo Jouko Kyhälä konsertista.

Solistina monipuolinen multimuusikko

Huuliharpputohtori ja kansanmuusikko Jouko Kyhälä tunnetaan ennen kaikkea huuliharppukvartetti Svängin taiteellisena johtajana ja muusikkona. Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin osastolta vuonna 1999 maisteriksi valmistunut Kyhälä jatkoi opintojaan tekemällä taiteellisen tohtorin tutkinnon vuosina 2004-2007. Kansanmusiikin lisäksi Kyhälä on toiminut improvisoidun musiikin, konemusiikin, nykytanssin, sirkuksen ja kokeilevan musiikin parissa.

Laitakaupungin orkesteri on Seinäjoella toimiva rytmimusiikin ammattilaisorkesteri, jonka isäntäorganisaationa toimii Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu ry. Vuodesta 2011 toiminut yhtye operoi monipuolisesti eri rytmimusiikin tyylien parissa niin erilaisten konserttiproduktioiden, tanssin kuin teatterinkin kentällä. LKO on tehnyt menestyksekästä yhteistyötä eri artistien, kuten Palefacen, Otto Grundströmin, Susanna Erkinheimon ja Osku Ketolan sekä Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa. Orkesterin jäsenistä valtaosa on Taideyliopiston alumneja.

Konserttisarja liittyy Seinäjoen Yliopistokeskuksen tukemaan kehittämishankkeeseen, jossa edistetään työelämäyhteistyötä ja sen uusia muotoja sekä lisätään aikuiskoulutustoiminnan vaikuttavuutta ja yhteistyötä yliopistojen pääkampuksien kanssa.

Jouko Kyhälä ja Laitakaupungin orkesteri
Ke 25.4 klo 19.00, Äärellä Kuppi+Kattila, Kauppakatu 19, Seinäjoki


Jouko Kyhälä: huuliharput
Piia Kleemola: viulu, kantele, jouhikko
Antti Paalanen: haitarit
Sami Silen: kitara, mandoliini
Petri Välimäki: kontrabasso

Linkki Facebook-tapahtumaan

Lisätietoja: Piia Kleemola-Välimäki, p. 040 710 4382, piia.kleemola.valimaki (a) uniarts.fi

Lähde: Taideyliopiston tiedote

Työharjoittelija yliopistosta tuo aina jotakin uutta liiketoimintaan


Seinäjoen yliopistokeskus kerää kesän aikana eteläpohjalaisista yrityksistä tietoa siitä, minkä alan harjoittelijoille olisi mahdollisesti tarvetta vuoden 2018 ja 2019 aikana. Tarjolla on kaikki ne ammattialat, joita Seinäjoen yliopistokeskuksessa mukana olevista kuudesta yliopistosta löytyy: markkinointi, johtaminen, vienti, biotekniikka, automaatiotekniikka, logistiikka, rakennustekniikka, elintarvikekehitys, elintarviketurvallisuus, eläinlääketiede, metsäteknologia, arkkitehtuuri ja niin edelleen.

Olemme kiinnostuneita siitä, minkälaista osaamista yrityksessä tarvitaan. Etsimme sen jälkeen siihen sopivan koulutusalan ja yliopiston ja lähestymme siellä olevia harjoittelijaehdokkaita. Työharjoittelijoita ovat verkostossamme tarjoamassa Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto, Vaasan yliopisto, Helsingin yliopisto, Taideyliopisto ja Turun yliopisto.

Harjoittelujakson pituus vaihtelee koulutusaloittain ja harjoittelijalle mahdollisesti maksettava palkka vaihtelee aloittain. Esimerkiksi Vaasan yliopistossa harjoittelun on pääsääntöisesti oltava vähintään kolmen kuukauden pituinen. Samalla voi löytyä myös molempia hydyttävän gradun aihe!

Vuorenmaan Esa kertoo mielellään asiasta tarkemmin. Kysy lisää tai pyydä Esa käymään: esa.vuorenmaa (a) uta.fi, puh. 040 190 4290.GO WEST! Epanet-joukot kyläilivät naapurissa


Seinäjoen yliopistokeskus ja Epanet-koordinaatio järjestivät joukoilleen tutustumis- ja verkostoitumismatkan Uumajan yliopistoon 18.–19. huhtikuuta. Matka huipentui ruotsalaisten kanssa pidettyyn työseminaariin, jossa 24 tutkimusryhmän johtajaa meiltä ja Uumajasta esitteli oman ryhmänsä ajankohtaisia tutkimusteemoja. Aikaa per esitys oli annettu kokonaista viisi minuuttia. Kuulostaa uuvuttavalta, mutta työtapa oli yllättävän tehokas. Esitykset olivat erilaisia ja kiinnostavia, hereillä pysyi oikein hyvin. Monitieteisyys kukoisti. Oikeastaan tarjontaa voisi verrata laivan noutopöytään, jonka antimiin myös paneuduimme: aivan kaikki herkut eivät innosta jokaista, mutta maistaa silti kannattaa.

           

Mitä saimme tuomisiksi? Uusia kontakteja, uusia ideoita, yhteistä hankevalmistelua. Siitäkin jo puhuttiin, että tapaamme samaan aikaan
ensi vuonna, mutta Seinäjoella.

  

Vielä mahtuu mukaan: Löytyykö Etelä-Pohjanmaalta digiloikasta kiinnostuneita yrityksiä?

Valmistavia yrityksiä ja teollisuuden sovellusten kehittäjiä, joita kiinnostaa tuotannon ja toiminnan ohjauksen parantaminen
 
Etsimme yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita toimintansa osittaisesta tai jopa kokonaisvaltaisesta digitalisoinnista. Esimerkiksi Excel on kuin vanha kunnon työhevonen, mutta toimintojen digitalisoinnilla hevosvoimia saadaan saman tien satoja lisää. Digitalisointi mahdollistaa tehokkuusloikan koko tuotantoketjussa. Digitalisointi tehostaa tiedon hallintaa, viestintää, automaatiota, analytiikkaa, mallintamista, suunnittelua ja standardointia oleellisissa tiedon rajapinnoissa. Esimerkiksi online-monitorointi ja innovatiivinen säätötekniikka edistävät prosessitehokkuutta ja joustavuutta sekä vaikuttavat niin huoltotarpeisiin kuin tuotteiden laatuun.

Digitaalisen valmistuksen Epanet-tutkimusryhmän johtaja Andrei Lobov Tampereen teknillisestä yliopistosta (TTY) valmistelee aiheesta EU-rahoitushakemusta kansainväliseen hankkeeseen. Jos kiinnostuksesi heräsi, ota yhteyttä!  Nyt on hyvä hetki osallistua. Andrei ja TTY hoitavat paperityöt.
 
Ota yhteyttä, niin keskustellaan!
Andrei Lobov andrei (a) tut.fi, puh. 040 849 0274,
Muuta mainittavaa

Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston uutiskirje

TTY tiedottaa

 
Aina vain koko maakuntaa varten
Videoita Seinäjoen yliopistokeskuksesta

Katso  yliopistokeskuksen videoita täältä.
 
Mikä on Seinäjoen yliopistokeskuksen Epanet-tiedote?

Tiedotteen toimittaa Nina Harjunpää, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys.
Seinäjoen yliopistokeskuksen yhteystietorekisteri

Voit päivittää osoitteesi tai lopettaa tilauksesi

 


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys & Seinäjoen yliopistokeskus · Kampusranta 9 C · Seinäjoki 60320 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp