Copy
     Siemenpuu-säätiön uutiskirje 2/2016
View this email in your browser

Jouluterveiset Siemenpuusta!


Siemenpuu-säätiö tukee kehitysmaiden kansalaisjärjestöjä ympäristönsuojelun, kestävän talouden, ekologisen demokratian, hyvän elämän, kohtuullisuuden, paikallisyhteisöjen ja aktiivisen kansalaistoiminnan puolesta. Tuemme pitkäkestoista työtä paikallisten, kansallisten ja kansainvälisten muutosten saavuttamiseksi.

Viimeisten kuukausien aikana Siemenpuu on tehnyt rahoituspäätöksiä muun muassa useille Intian alkuperäisväestön adivasien metsäoikeushankkeille, mangrovensuojeluhankkeille Indonesiassa, paikallisyhteisöjen luonnonvaraoikeuksien tukemiselle Mosambikissa, työlle Brasilian keräilijäreservaateissa sekä Mekongilla ja Myanmarissa tehtävälle energia-alan vaikuttamistyölle. Voit lukea lisää yhteistyöohjelmistamme Tuki etelään -sivulta ja yksittäisistä hankkeista Kaikki hankkeet -sivulta.

Kehitysyhteistyömäärärahojen ja Siemenpuun saaman valtionavun leikkaukset ovat vaikuttaneet, ja tuettuja hankkeita on aikaisempaa vähemmän.


Vuoden 2016 kotimaan toiminnan keskiössä oli viime huhtikuussa ensi-iltansa saanut Siemenpuun tuottama Särjetty maa –näytelmä. Sitä esitettiin kevään jälkeen Kustavissa ja Hailuodossa sekä lokakuussa kulttuurikeskus Stoassa Helsingissä. Lisätietoja näytelmästä ja sen saamasta vastaanotosta Siemenpuun tapahtumasivuilla.

Syksyn aikana siemenpuulaiset osallistuivat lukuisiin tapahtumiin Suomessa sekä tekivät seurantamatkoja hankkeisiin. Syksyn uutisaiheista voit lukea ajankohtaista-sivulta sekä Budapestin, Brasilian, Argentiinan, Indonesian ja Myanmarin kuulumisista Siemenpuun blogiteksteistä.

Työmme tuloksia seurataan myös evaluoinnein. Alkuvuodesta 2017 Siemenpuu teettää selvityksen toimintamme vaikutuksista etelän kansalaistoimijoiden näkökulmasta käsin. Siemenpuun teettämät aiemmat ohjelmakohtaiset evaluaatioraportit löytyvät kunkin ohjelman esittelytekstin yhteydestä. Vuonna 2017 Siemenpuu on myös osana ulkoasianministeriön teettämää laajaa evaluaatiota kehitysyhteistyön ohjelmatukea saavista kansalaisjärjestöistä.

Siemenpuun vuoden 2017 hallituksen jäsenten nimet lisätään vuodenvaihteessa Siemenpuun organisaatio-sivulle. Siellä on myös tietoa, miten voit olla mukana ohjelmaryhmien toiminnassa!

Koneen säätiön apuraha kirjahankkeelle

Valmisteluvaiheessa olevaan Siemenpuun uuteen teemakirjaan "Ääniä maapallon säästymisestä" liittyen saatiin nyt joulukuussa ilouutisia: Koneen säätiö myönsi apurahan syyskuussa 2017 julkaistavan kirjeenvaihtokirjan julkistamiskiertueen järjestämiseen. Kirjassa globaalin etelän ja pohjoisen asukkaat pohtivat omaäänisissä dialogeissa aikamme ympäristö- ja sosiaalisia ongelmia sekä etsivät niihin ratkaisuja. Toisilleen kirjoittavat alkuperäiskansojen edustajat, tutkijat, aktivistit ja taiteilijat mm. Brasiliasta, Zimbabwesta, Iranista, Intiasta, Filippiineiltä ja Suomesta. Kirjan julkistamiskiertueessa järjestetään eri puolella Suomea tapahtumia ja työpajoja ja herätetään keskustelua ja toimia maapallon säästymiseksi. Tiedotamme tapahtumistä lisää ensi vuonna! Lue lisää Siemenpuun aiemmista teemajulkaisuista Julkaisut-sivuilta.

Istuta puu tai kylvä siemeniä joululahjaksi!

Nyt voit onnitella tai antaa hyvän joulumielen läheisellesi istuttamalla puun tai kylvämällä siemeniä hänen puolestaan. Voimme muuttaa maailmaa puu tai siemen kerrallaan! Lahjoituksen tehneet voivat avata ja tulostaa Siemenpuun sivuilta Emmi Jormalaisen piirtämän lahjakortin. Lue lisää Lahjoita-sivulta.

Valtion kehitysyhteistyömäärärahojen leikkauksen vuoksi yksityishenkilöiden tuki Siemenpuun toiminnalle on entistä tärkeämpää.

Copyright © 2016 Siemenpuu

Siemenpuu Foundation, Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki, Finland


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Siemenpuu Foundation · Lintulahdenkatu 10 · Helsinki 00500 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp