Copy
Nieuwsbrief april 2017
View this email in your browser

Aan alle harmoniumliefhebbers


Beste leden en vrienden van het harmonium, 

Op zondag 2 april l.l. opende het museum het seizoen 2017 voor het grote publiek. Dank zij een krantenartiekel in Gazet van Antwerpen van donderdag 30 maart l.l, regio Zuid, konden wij al rekenen op bezoekers uit onze streken. De komende weken zullen wij daar nog vruchten van plukken. Zie de kopie van GVA hieronder.
 

Tot eind september kan je iedere zondag tussen 13 tot 18 uur terecht voor een bezoek aan het harmoniummuseum, uniek in Vlaanderen en in België. En er is meer, zoals vroeger vermeld is er iedere tweede zondag van de maand van 14 tot 16 uur een inloopconcert door onze huisorganist Niels Grundtvig Nielsen. Dus nu zondag 9 april voor de eerste maal dit jaar.
Je kan hem bezig zien aan verschillende harmoniums met zijn ongedwongen muziek, bij een tasje koffie, thee, een glaasje wijn of een biertje in onze harmoniumbar. Iedereen welkom. Weekdagen en zaterdagen zijn voorbehouden aan groepen.
De nieuwsbrief van februari werkt als een sneeuwbal, opnieuw is het harmoniummuseum de trotse bezitter van een tweeklaviersharmonium met pedaal van het merk: A.J.Spencer (U.K.) type ALBAPHON. Het werd ons geschonken door de familie Carrein uit Zolder, Limburg. Veel dank hiervoor. Zie enkel foto’s hieronder.
Ben je dit jaar aan onze kust in Blankenberge (Antwerpen aan zee) bezoek dan zeker het “Belle Epoque Centrum” Elisabethstraat 24, met hun thematentoonstelling “Muziek uit de Belle Epoque periode”. Het Harmonium Art museuM neemt deel met 2 harmoniums. Een Amerikaans zuigwindharmonium “Weaver Organ C° “ (wit) en een bruin drukwindharmonium, bouwer “Moerman” Gent. Tot einde van het seizoen. Zie foto’s hieronder.
Je kan het museum steunen door lid te worden:
  • Lid:20 €,
  • Steunend lid: 30 €,
  • Erelid: 50 €
op rekeningnummer BE36 8600 1185 3681 van VZW Scelliana, Provinciale steenweg 24/7, 2627 Schelle.

Veel dank bij voorbaat.
Ben Roemendael, conservator van het HAM.
Met dank aan onze Sponsors en Beschermleden:

Lions Club Klein-Brabant– CRERA cvba, Provincie Antwerpen, gemeente Willebroek
Betonfabriek FR; Coeck Niel; Patisserie Lauwers Schelle, Foto Studio 58 Aartselaar en Niel; Brandstoffen Hens-Van Meulder Eikevliet; 
Eet-& Dessertkaffee Sachetti’s Klein-Willebroek; Pizzeria Da Peppe Klein-Willebroek; Verzekeringsmakelaar Revanas Hemiksem
Facebook
Website
Harmonium Art museuM

Locatie: voormalige kerk O.L.V. Onbevlekte Ontvangenis in Klein-Willebroek
Beheerder: vzw Scelliana, Provinciale Steenweg 24 bus 7, 2627 Schelle
Ondernemingsnummer: 0441438288
E-mail: harmonium.art@skynet.be 
Website (voorlopig): http://www.harmoniummuseum.centerall.com


This email was sent to roemendaeljolein@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Harmonium Art Museum · Volksstraat 55 · kerk OLV. Onb. Ontv. · Klein-Willebroek 2830 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp