Copy
Nieuwsbrief maart 2017
View this email in your browser

Aan alle harmoniumliefhebbers


Beste leden en vrienden van het harmonium, 

Bij deze tweede nieuwsbrief van 2017 willen wij u eerst en vooral danken voor de positieve reacties op ons nieuw concept van communicatie. Het steekt ons een hart onder de riem. Zelfs nieuwe leden hebben zich al aangemeld en hun lidgeld betaald, ook daarvoor veel dank. Ook twee nieuwe beschermleden hebben hun lidgeld betaald voor 2017, nl: Verzekeringskantoor REVANAS uit Hemiksem en de heer en mevrouw Daniël en Lisette De Vleminck uit Breendonk. Welkom in het enige echte harmoniummuseum in Vlaanderen en ons land.

Binnenkort start het seizoen 2017, zondag 2 april van 13 tot 18 uur zal het Harmoniummuseum zijn deuren openen voor het grote publiek. Op zondag 9 april zelfde uren open maar met harmoniumbespeling door onze huisorganist, Niels Grundtvig Nielsen tussen 14 en 16 uur. Hij bespeeld dan verschillende harmoniums uit het museum, zowel zuigwind als drukwindharmoniums. Niels is soms vergezeld van andere muzikanten met blokfluit, trompet, harp of saxofoon. Kom luisteren naar zijn ongedwongen harmoniumspel en geniet van een tasje koffie of klein verbruik in onze harmoniumbar. De volgende zondagen: 16 (Pasen) 23 en 30 april is het museum open op de gewone uren van 13 tot 18 uur. In tegenstelling met de vorige jaren is het museum niet meer open voor het grote publiek op zaterdag. Dat brengt mee dat we nu ook groepen kunnen ontvangen op zaterdag, om organisatorische reden best na afspraak via harmonium.art@skynet.be of tel: 03 887 61 97 en 0497 50 83 50. Liefst enkele weken te voren.

Zo liggen al drie groepen vast en daar zullen wij verslag van geven in de volgende nieuwsbrieven.

Normaal nemen wij geen nieuwe (oude) harmoniums meer aan maar in uitzonderlijke gevallen wijken wij daar toch van af. Zo hebben wij in februari een prachtig harmonium ten geschenke gekregen van de heer Marc Van Broeck uit St Niklaas. Momenteel krijgt het een opfrisbeurt en wordt het in orde gebracht om naar het museum te verhuizen. Het is een “ESTEY” (USA) zuigwindharmonium van 1888 met twee manualen en voetklavier, aangedreven door een geruisloze windturbine. Wij hopen het rond midden mei ( of vroeger) te kunnen opstellen. Hierbij enkele foto’s van het instrument. Veel dank aan de schenker.

Wens je als lid een bezoek te brengen aan het harmoniummuseum met familie of vrienden stuur een mailtje of geef een seintje dan zorgen wij voor enkele uren van harmoniumplezier.

Met vriendelijke groeten,

Ben Roemendael, stichterconservator.

Met dank aan onze Sponsors en Beschermleden:

Lions Club Klein-Brabant– CRERA cvba, Provincie Antwerpen, gemeente Willebroek
Betonfabriek FR; Coeck Niel; Patisserie Lauwers Schelle, Foto Studio 58 Aartselaar en Niel; Brandstoffen Hens-Van Meulder Eikevliet; 
Eet-& Dessertkaffee Sachetti’s Klein-Willebroek; Pizzeria Da Peppe Klein-Willebroek; Verzekeringsmakelaar Revanas Hemiksem
Facebook
Website
Harmonium Art museuM

Locatie: voormalige kerk O.L.V. Onbevlekte Ontvangenis in Klein-Willebroek
Beheerder: vzw Scelliana, Provinciale Steenweg 24 bus 7, 2627 Schelle
Ondernemingsnummer: 0441438288
E-mail: harmonium.art@skynet.be 
Website (voorlopig): http://www.harmoniummuseum.centerall.com


This email was sent to roemendaeljolein@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Harmonium Art Museum · Volksstraat 55 · kerk OLV. Onb. Ontv. · Klein-Willebroek 2830 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp