Copy
ThuisBaas nieuwsbrief december 2017
Bekijk deze email in je browser
Nieuwsbrief
December 2017

Amsterdamse appartementen aardgasvrij
Gemeente biedt € 5.000,- subsidie extra

ThuisBaas maakt huizen energieneutraal, en daarbij heeft 'van het gas af gaan' het meeste invloed. Vanwege de CO2-uitstoot en omdat gaswinning een ramp is voor de Groningers. Ook appartementen kunnen van het aardgas af en kiezen voor elektrische oplossingen. De Gemeente Amsterdam geeft daar nu een fikse subsidie voor, dus het is extra interessant. ThuisBaas maakt het makkelijk om all electric te gaan met infraroodpanelen voor verwarming, instant heaters voor warm water en een inductiekookplaat. Eigen zonnepanelen voor eigen opwek schone elektriciteit zijn vaak geen optie voor een appartement bij gebrek aan eigen dak, en daarom is het raadzaam om winddelen te kopen of zonnepanelen op een ander dak. Via Zonnepanelendelen of Zon op Nederland bijvoorbeeld.
Kies ook voor een aardgasvrij appartement
Projectleider Amsterdam aardgasvrij
Omdat eigenaren van Amsterdamse appartementen zich al in grote getale aanmelden, is ThuisBaas uitgebreid met een projectleider Amsterdam Aardgasvrij. Vanessa van Veelen besloot haar eigen Amsterdamse woning, en die van haar buren, van het aardgas af te halen met behulp van geothermie en een warmtepomp. Zo kwam ze in contact met Urgenda. Als ervaringsdeskundige én inmiddels als expert kan ze Amsterdammers uitstekend adviseren en begeleiden bij de stap naar aardgasvrij. Dus wilt u van het aardgas af, neem dan contact op met vanessa.van.veelen@thuisbaas.nl

Blog
Rendement warmtepompen onderzocht 
Op hoeveel stroomgebruik kunt u rekenen?  

Wie kiest voor een warmtepomp wil vooraf graag weten hoeveel stroom het gebruik zal kosten. Maar dat is nog niet eenvoudig. Fabrikanten geven wel de zogenaamde Coëfficiënt Of Performance (COP), maar helaas blijkt deze rendementsfactor in de praktijk vaak niet haalbaar. ThuisBaas heeft een model ontwikkeld, die aan de hand van een door ons berekende Seasonal Performance Factor (SPF), voor elk huis kan berekenen hoeveel stroom de warmtepomp in de in de praktijk zal gebruiken. 
Lees verder op ons blog

Subsidies voor verduurzaming woningen
Vraag uw BTW op zonnepanelen terug    

Energieneutraal wonen of kiezen voor aardgasvrij wordt van harte gestimuleerd door de landelijke overheid, maar ook door lokale overheden. Op energiewijzer uw postcode intikken, geef al aardig wat kostenbesparingen weer. Amsterdam biedt dus aantrekkelijke subsidies maar bijvoorbeeld ook de gemeente Zaanstad biedt haar inwoners een subsidie van €2.900,- én een aantrekkelijke lening. En wie zonnepanelen heeft aangeschaft zonder de BTW terug te vragen, kan dat alsnog doen. Omdat er een termijn van vijf jaar geldt, moet u snel zijn als u zonnepanelen en installatie in 2012 hebt aangeschaft. Er is zelfs een adviseur die u hierbij helpt voor slechts € 100,-. Kijk op BTW terugvragen Zonnepanelen 

Weer een huis energieneutraal!
Stoken en rijden op zonne-energie  

“Belangrijkste reden om ons huis energieneutraal te maken is de overtuiging dat we iets moeten doen aan de belasting van de natuur, dat we onze footprint zo klein mogelijk moeten maken, dat alle beetjes helpen en dat we niet op de overheid moeten wachten." 

Op de twee-onder-een-kapper uit Ouddorp (Alkmaar) van Marcel van Deursen en zijn vrouw lagen al 16 zonepanelen toen ThuisBaas er aan de slag ging. En we legden er nog 30 bij. Niet alleen om het huis van stroom te voorzien maar ook de elektrische auto. Marcel: "Wij vinden we het persoonlijk een sport om onze eigen broek op te houden, onafhankelijk te zijn van anderen; dat doen we ook op vakantie, met trekken en kamperen. Overigens kiezen we ook voor energieneutraal omdat je je geld beter in iets goeds kunt investeren dan het zonder rente op de bank te laten staan."

Marcel is heel tevreden met zijn energieneutrale huis en met de weg er naar toe. "Ik vond de begeleiding van ThuisBaas heel goed, het is prettig om samen het avontuur aan te gaan met mensen die er verstand van hebben.”
 

Salderingsregeling zeker tot 2020  

Hoewel het nieuwe kabinet 'het groenste regeerakkoord ooit' heeft gepresenteerd, staat daarin dat salderen toch niet wordt verlengd tot 2023. Enkele oppositiepartijen waren het daar niet mee eens maar helaas verwierp de Tweede Kamer op 19 december een motie voor het behoud van de salderingsregeling. Minister Wiebes werkt aan een alternatief dat in 2020 moet ingaan, en hij geeft aan die die regeling net zo goed zal zijn. Maar zo lang dat alternatief onbekend is, valt over de terugverdientijd van zonnepanelen helaas weinig te zeggen. Overigens kan minister Wiebes alsnog besluiten het salderen te behouden. Laten we daar op hopen. 

2017: een energiek jaar
Groeiende belangstelling voor ThuisBaas  

2017 was een spannend en hectisch jaar voor ThuisBaas. Energieneutraal wonen wordt een steeds bekender begrip, eigen duurzame actie krijgt meer aandacht in de media, en steeds meer mensen vinden dat ze zelf een bijdrage moeten en kunnen leveren aan het stoppen van klimaatverandering. Onze energiecafés worden goed bezocht en de aanmeldingen stromen na weer een mooi artikel in de krant met tientallen per week binnen. Zo hebben we dit jaar al 650 aanmeldingen voor energieneutrale woningen binnen en al 75 voor aardgasvrij in Amsterdam. 

In de media
RTL Live 23 -3-2017 Stichting Urgenda voor duurzame woningen
ZIN 30-6-2017 Groen moet je doen
ELLE Decoration 15-7-2017 Groene golf
Trouw 21-7-2017 Het einde van aardgas lonkt 
Parool 1-8-2017 Een cv-ketel is nergens voor nodig in een moderne woning
Zonnepanelen.wouterlood.com Inspiratie bij ThuisBaas

Tot slot!  

Facebook
ThuisBaasThuisBaas
New Energy Docks
Distelweg 451
1031 HD Amsterdam

voorkeuren bijwerken of afmelden van deze lijst