Copy
ThuisBaas nieuwsbrief mei 2017
Bekijk deze email in je browser
Nieuwsbrief
Mei 2017

Energieneutraal wonen in opkomst

We beginnen graag met het beste nieuws: steeds meer mensen weten wat een energieneutraal huis is, willen aan de slag met hun huis en doen mee. Het bewustzijn en enthousiasme op dit vlak groeit om verschillende redenen:

1. Voor nieuwbouw is energieneutraal de norm vanaf 2020: alle woningen moeten dan energieneutraal worden gebouwd. Hierdoor vragen bewoners met een bestaand huis zich af: wat betekent dat voor mijn woning?

2. Het wordt steeds duidelijker dat de gaswinning in Groningen moet stoppen en sinds de verkiezingen is ook het klimaat hoog op de agenda gekomen. 
Dit geluid komt uit meerdere hoeken, waarbij de grote ondernemers in Nederland zich steeds meer laten horen. Het wordt duidelijk dat het klimaat niet 'links of rechts' is, maar ons allemaal aan gaat. 

3. De energiebelasting op gas is afgelopen jaar omhoog gegaan en zal nog verder stijgen. Gas wordt duurder en maakt een groter onderdeel uit van de energierekening.


4. Er zijn op dit moment meerdere subsidies en energiebespaarleningen. Dat is bijzonder aan dit tijdvak, die kans is er nu en wellicht later niet meer. 
 
Doe ook mee!

Weer een huis energieneutraal!
Voortaan alleen nog 100% zonne-energie, 
0% aardgas voor Nico & Wilma

Het huis van Nico en Wilma uit Zaandijk is feestelijk geopend en trok veel bekijks. Als fervente zeezeilers installeerden ze lang geleden zonnepanelen op hun zeilboot. Nu ligt ook het dak van hun huis vol met fonkelende zonnepanelen en is het gas afgesloten. Ze hadden al een aantal zonnepanelen op het dak en nu zijn daar extra zonnepanelen bij gekomen. Verder is er een warmtepomp in de tuin geplaatst en in de woonkamer een drietal lagetemperatuurradiator en een kleine ventilatie-unit voor meteen de vochtproblemen te verhelpen. De warmtepomp zorgt samen met de instant heaters voor warm water. Het monitoring- en regelsysteem maakt het compleet: geen energierekening en geen CO2-uitstoot meer.
 

Een kijkje achter de schermen

De uitvoering van het huis van René uit Assendelft zit erop! René heeft nu een warmtepomp van 7,5 kW op de garage staan. Binnen staat een boilervat als basisvoorziening voor het douchen en het tapwater. In het keukenkastje is een 
instant heater geplaatst, die zorgt voor extra heet water in de keuken. René kookt vanaf nu op inductie. En last but not least: op het dak, de garage en het terras liggen nu in totaal 32 zonnepanelen die alle energie opwekken die hij verbruikt. 
Bekijk alle foto's op Facebook

Nu 35% zomerkorting op infraroodpanelen

De warmte van infraroodpanelen voelt als de warmte van de zon. Het hele jaar door. Infraroodpanelen werken op zonne-energie en zijn heel geschikt als bijverwarming op plaatsen in huis die wat extra warmte kunnen gebruiken. Ook zijn infraroodpanelen heel geschikt voor een studeerkamer of badkamer die af en toe verwarmt moeten worden.
Nu 35% zomerkorting!
Ga naar de webshop

4 feiten en fabels over de nieuwste oplossing in een energieneutraal huis

Zonnepanelen kent iedereen en ook andere oplossingen in een energieneutraal huis zoals een warmtepomp, instant heater, lagetemperatuurverwarming en infraroodpanelen worden steeds bekender. Maar dat er ook nieuwe oplossingen bij komen die meer mogelijkheden bieden, dat weet niet iedereen. Eén van die nieuwe oplossingen is de zonnepergola: een pergola gemaakt van hout, die vrijstaand rondom het huis geplaatst kan worden en zonne-energie opwekt. 

1. FABEL 
Als uw huis te weinig dakoppervlak heeft kunt u uw huis niet energieneutraal maken.
2. FEIT
De zonnepergola verdient zichzelf terug.
3. FABEL
De houten zonnepergola gaat minder lang mee dan de zonnepanelen.
4. FEIT
De zonnepergola is te gebruiken als carport voor een eigen FastNed oplaadstation thuis.
Lees verder op ons blog

Uitnodiging energiecafé

Woensdag 31 mei energiecafé in Zaandijk
Wilt u meer weten over hoe u uw huis energieneutraal kunt maken? Kom dan woensdag 31 mei om 19:00 uur naar het energiecafé in Zaandijk. Deze informatieavond staat helemaal in het teken van energieneutrale huizen. Wij zijn hierbij aanwezig om meer te vertellen over de mogelijkheden, onze aanpak en om uw vragen te beantwoorden. Het Duurzaam Bouwloket is er ook bij en huiseigenaar John Hermans vertelt over zijn ervaringen met zijn energieneutrale huis. Iedereen is welkom!

Woensdag 31 mei 2017 | 19:30 - 21:00 uur | Saenredam College | Zaandijk
Bekijk het programma op www.thuisbaas.nl/nieuws
Facebook
ThuisBaasThuisBaas
New Energy Docks
Distelweg 451
1031 HD Amsterdam

voorkeuren bijwerken of afmelden van deze lijst