Copy
ThuisBaas nieuwsbrief juli 2017
Bekijk deze email in je browser
Nieuwsbrief
Juli 2017

Actueel nieuws over energieneutraal wonen

De salderingsregeling is verlengd tot 2023, dat is goed nieuws! Dat betekent dat er voor de komende jaren duidelijkheid is over de regeling zoals die nu geldt. Hoe het na 2023 zal verlopen weten we nog niet, al verwachten we dat de regeling dan zal worden aangepast. Maar niet getreurd: dat zal nieuwe kansen opleveren. Zo krijgt de markt de kans om goedkopere accu's te ontwikkelen die ons in staat zullen stellen om volledig zelfvoorzienend en onafhankelijk te zijn wat betreft energie. Ontdek hierover meer in ons blog, onderaan deze nieuwsbrief.
Verder is het CDA als eerste partij expliciet in haar verkiezingsprogramma over het energieneutraal maken van woningen: alle huizen moeten energieneutraal zijn in 2030. Het beweegt de goede kant op!
Tot slot kunt u nu via de energiebespaarlening het hele bedrag voor het energieneutraal maken van uw huis lenen. Het was al mogelijk om tot €25.000 te lenen, maar nu loopt dat zelfs op tot €50.000. Zoveel kost het gelukkig niet, maar het positieve nieuws is hier dat wat spaargeld inleggen niet langer noodzakelijk is. Iedereen kan aan de slag.
Doe ook mee!

Weer een huis energieneutraal!
100% zonne-energie, 0% gas 


“Ik wil dat er anders met de wereld wordt omgegaan, als het gaat om klimaat en energie. Dit is wat ik daar thuis aan kan bijdragen."

René en Linda uit Assendelft kunnen vanaf nu hun huis energieneutraal noemen. René nam hierin het voortouw, omdat hij wil dat er anders met de wereld wordt omgegaan. Volgens hem heerst wereldwijd onvoldoende het besef dat we het heel snel anders moeten doen om onoplosbare problemen te voorkomen zoals droogte, wateroverlast en vluchtelingenstromen.

"Dit is wat ik thuis kan doen om mijn bijdrage te leveren. Ik heb het niet gedaan omdat het financieel interessant is. Het is natuurlijk wel fijn dat de investering ongeveer in 15 jaar terug komt en dat onze maandelijkse lasten gelijk blijven, maar dat speelde geen hoofdrol."
Bekijk hier het huis van René & Linda!

Een kijkje achter de schermen

Achter de schermen is hard gewerkt aan de uitvoering van het huis van Kees uit Limmen (NH). Voor Kees was dit het moment om voor energieneutraal te gaan. Hij dacht er al eerder over na - een zonneboiler, 13 zonnepanelen en een inductiekookplaat had hij al - maar zodra zijn CV-ketel aan vervanging toe was kwam er haast bij.

"Bovendien ben ik net met pensioen, heb ik er nu tijd voor en kost het me helemaal niks. Het maandelijkse bedrag van de lening die ik afbetaal is net zo hoog als mijn energierekening voorheen was."
Het leukste aan het energieneutraal maken van zijn huis vindt Kees alle techniek. "Hoe meer techniek in huis, hoe leuker". Al is het gevoel onafhankelijk te zijn ook wat hij fijn vindt aan een energieneutraal huis.

"Onafhankelijk zijn van wat er ook waar gebeurt, of het nou gaat om besluiten van de politiek, andere landen of energieleveranciers. Dat vind ik belangrijk omdat het niet alleen gaat over het klimaat en de CO2-uitstoot, maar ook over de energie die beschikbaar is voor de komende tijd. Dit gaat over de toekomst." 
 
Benieuwd naar de uitvoering bij Kees?

Blog
De salderingsregeling is verlengd tot 2023. Welke invloed heeft dat op energieneutraal wonen? 

Zonnepanelen zijn heel voordelig vanwege de BTW-teruggave op de investering en de salderingsregeling. Eerder deze maand maakte demissionaire minister Kamp bekend dat de huidige salderingsregeling nog tot 2023 gehandhaafd blijft. Dat is goed nieuws. Hoe het na 2023 zal lopen weten we niet, maar we verwachten dat de regeling zal worden aangepast. Dit roept bij bewoners vragen op; welke vorm gaat de regeling aannemen en wat is het beste moment om zonnepanelen aan te schaffen als het gaat om een slimme investering?
 
Lees verder op ons blog

Nu 35% zomerkorting op infraroodpanelen

De warmte van infraroodpanelen voelt als de warmte van de zon. Het hele jaar door. Infraroodpanelen werken op zonne-energie en zijn heel geschikt als bijverwarming op plaatsen in huis die extra warmte kunnen gebruiken. In een studeerkamer of badkamer waar behoefte is aan gerichte verwarming zijn ze ook een uitkomst.
 
Nog 3 dagen 35% zomerkorting!

Uitnodiging energiecafé

28 september 2017
Buurtcentrum De Zeskanter
Nieuwendamstraat 2c 1507 JE Zaandam 
 
Wilt u meer weten over hoe u uw huis energieneutraal kunt maken? Kom dan naar het energiecafé op donderdag 28 september om 19:30 uur in Zaandam. Tijdens deze informatieve avond vertellen we over de verschillende mogelijkheden, onze aanpak en beantwoorden we uw vragen. Het Duurzaam Bouwloket licht toe wat zij voor u kunnen betekenen en een huiseigenaar uit de omgeving vertelt over zijn energieneutrale huis. Iedereen is welkom!
Facebook
ThuisBaasThuisBaas
New Energy Docks
Distelweg 451
1031 HD Amsterdam

voorkeuren bijwerken of afmelden van deze lijst