Copy
Delen
Tweeten
Doorsturen
Helaas, afgelast!
Bauhaus WK Snertkoken & Stamppotkoken
Zoals we in de vorige nieuwsbrief al hadden aangegeven, kan het komende BAUHAUS WK Snertkoken en WK Stamppotkoken op vrijdag 19 februari 2021 niet door gaan.

Na het annuleren van de editie van 2021, hebben we heel veel positieve reacties gekregen voor de editie van 2022. Hartverwarmend!
Wil je je aanmelden voor de 27ste editie op vrijdag 18 februari 2022,  KLIK HIER om je aan te melden!
De eerste aanmeldingen zijn nu al reeds binnen!
BAUHAUS WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken gaat u opnieuw meenemen naar verschillende activiteiten en bijzondere gebeurtenissen tijdens de afgelopen edities.
De 3de, 4de en 5de editie van het WK Snertkoken waren over 2 dagen verspreid. Op vrijdag werd de kookwedstrijd gehouden in de keuken van de School voor Commercieel Onderwijs in Groningen. Alle deelnemers konden op zaterdag in het overdekte winkelcentrum Paddepoel in Groningen op hun eigen wijze de presentatie verzorgen van hun eigen gemaakte snert. De vele bezoekers konden dan ook genieten van deze prachtige snertpresentatie. Gezellig druk was het, waar bij de derde editie schaatser Erik Hulsebosch de uitreiking verzorgde aan winnaar Tiny Wieldraayer- Dekker.

Bij de 4de editie werd door Piet Paulusma de prijsuitreiking verzorgd. Een professionele kok van de grootste Catering bedrijf van Nederland Boy Hamers werd winnaar! Toen reeds deed Menthe Groefsema, als jonge kok, mee aan de wedstrijd, en ontving de publieksprijs voor de mooiste presentatie. Menthe, de latere wereldkampioen Bauhaus WK Snertkoken werd in 1999 uiteindelijk 9de.
Snertrecept van de Surinaamse deelneemster Nadia Saro.
Jury stelde richtlijnen vast voor de beoordeling van de verschillende snert variaties op de volgende onderdelen : smaak, geur, kleur, ingrediënten, tijd, bereiding, originaliteit en presentatie.
Door inzet van een professioneel bureau Ludique Evenementen uit de Harskamp heeft UNOX 2 x het evenement ondersteunt. Als opvolger heeft Honig het één jaar ondersteunt evenals Zwanenberg. Maar helaas ze komen en verdwijnen ook weer.
Het Snertboek
Snertkoken is een traditie en dat verdient een mooi Snertboek met 25 recepten!

Het SNERTBOEK kost 15,00 euro en is  als volgt te bestellen bij ons.
U maakt voor 1 exemplaar 15,00 euro plus 3,95 porto ( 15,00 + 3,95 = 18,95 ), of 2 exemplaren 30,00 euro plus 3,95 ( 30,00 + 3,95 = 33,95 ) porto over naar bankrekening nummer NL50 SNS B 07 0555 0001 ten name van st. Oud Hollandse Gerechten - Bedum. Met vermelding van naam en duidelijk adres. Wij sturen het boek binnen enkele dagen aan u op!  
Een mooie uitgave om op te nemen in een Snert-, Kerst- of eindejaarspakket. Of bestel 'm voor jezelf!

Er zijn ook nog enkele exemplaren van het Stamppotboekje.
Nu voor een speciale prijs van 7,50 euro!

Bestel je eigen Snertboek of Stamppotboekje hier!
Klik hier om te bestellen per mail!
BoerenKoolBoek (BKB) EtensAardigheden over boerenkool (Berlin Books 2020) van Humphrey Ottenhof.
Het boek beantwoordt de vraag hoe Nederlands boerenkool is en hoe boerenkools Nederland. In een tijd dat we op zoek zijn naar onze nationale identiteit biedt het boek een baken. Bovendien plaatst BKB het fenomeen boerenkool in de tegenwoordige tijd, waarmee het geen muf oubollig verschijnsel blijkt maar aan innovatie onderhevig. BKB is dan ook veel meer dan een kookboek.
De auteur doet verslag van een uitgebreide zoektocht naar weetjes en feiten over boerenkool. Hij vertelt smakelijke anekdotes en verhalen over boerenkool. Hij geeft andere, ongewone recepten. In dit boek staan gedichten over boerenkool en schilderijen van zijn hand met deze groente als onderwerp. Er valt via het boek zelfs een Boerenkoollied te beluisteren. Daarmee is het geen coffee table book maar een echt lees- en kijkboek om corona- en winterse tijden mee door te brengen.
Het boek, 128 pagina’s, hard cover, 16 x 16 cm, full colour, ruim geïllustreerd, is in de boekwinkel te verkrijgen voor €19,95 maar kan ook bij de auteur besteld worden via humphrey.ottenhof@gmail.com.
 
Er is in BKB ook aandacht geschonken aan Bauhaus WK Snertkoken en WK Stamppotkoken. Met een stamppot recept uit ons stamppotboekje
Mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren: 
Copyright © Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen
Nieuwsbrief gerealiseerd door: NoordPRoof Producties

Organisatie: Snert en Stamppotevenementen
Auke van der Velde / snert- en stamppotevenementen
Matty Woldring, secretariaat.
Henk van der Velde / stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen.
Jan Dales / stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen.
Pieter Wesseldijk / stichting Oud Hollandse Gerechten.
Janet Wesseldijk Bos, ondersteuner en voorzitter jury.
Wim Pot, snertfotograaf

met vriendelijke snert & stamppot  groeten,
Stichting Oud Hollandse Gerechten
Henk van der Velde , voorzitter
Grotestraat 13 K
9781 HA Bedum
tel. 050 3013081  /  0622605931
email: info@oudhollandsegerechten.nl
www.oudhollandsegerechten.nl
NL50 SNSB 0705 5500 01
NL8578.07.109.B.01
KvK : 69259321

Organisatie:
Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen
Telefoon: 06 - 22 60 59 31
www.oudhollandsegerechten.nl
info@oudhollandsegerechten.nl

Wil je je voorkeuren voor deze nieuwsbrief wijzigen?
Klik dan hier or schrijf je hier uit.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SNERT EN STAMPPOTEVENEMENTEN · Grotestraat 13 K · Bedum, Gr 9781 HA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp