Copy
Delen
Tweeten
Doorsturen
25e Jubileum-editie

Bauhaus WK Snertkoken & Stamppotkoken


Bedum - Het BAUHAUS WK Snertkoken en WK Stamppotkoken mag zich in de aanloop naar de 25ste editie verheugen op veel belangstelling. Er hebben zich al verschillende deelnemers aangemeld voor deze Jubileum editie. De wedstrijd wordt gehouden op de prachtige kookunits in de keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen! Met als extra noviteit het onderdeel BUITENKOKEN.

 “ Vrijdag 15 februari komt steeds dichterbij", aldus organisator Auke van der Velde, directeur van Snert en Stamppotevenementen, die in opdracht van Stichting Oud Hollandse Gerechten het geheel organiseert. “ De bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal."


Lees verderop in deze nieuwsbrief meer over deze speciale jubileum-editie!
Lees hier het volledige persbericht over de 25ste editie van het Bauhaus WK Snertkoken & Stamppotkoken

Informatie voor de deelnemers!


Matty Woldring ontvangt het inschrijfformulier waarmee de deelnemers zich aan kunnen melden. De inschrijving is compleet wanneer het inschrijfgeld ook overgeschreven is. Op volgorde van inschrijving en betaling worden de deelnemers genoteerd en de deelnemers krijgen daarna een bevestiging. Matty is ook de vraagbaak voor de deelnemers.
Informatie voor de deelnemers, wat moet je weten:
 • Ieder zorgt voor zijn/haar keukengerei, inclusief pannen. Er wordt gekookt op gas.
 • De snert moet gemaakt worden in een grote pan, ongeveer 5 liter, de snert wordt aan het eind uitgedeeld aan het publiek.
 • De stamppot moet gemaakt worden in een grote pan, de stamppot wordt aan het eind uitgedeeld aan het publiek.
 • Men heeft 3 uur de tijd om het gerecht te bereiden.
 • GEEN voorgesneden groenten gebruiken, alles wordt tijdens de wedstrijd gesneden.
 • Iedereen krijgt een tafeltje toegewezen wanneer de snert-of stamppot klaar is. Het is de bedoeling dat hierop het gerecht zo origineel mogelijk wordt gepresenteerd. Dit telt voor een klein gedeelte mee in de beoordeling van de jury.
 • Deel geen snert- of stamppot uit aan bezoekers voordat de jury de beoordeling heeft gedaan!
 • De bouillon voor de snert mag thuis worden getrokken in verband met de lange tijd die hiervoor staat.
 • Het vlees waar de bouillon van getrokken is mag op de wedstrijddag gebruikt worden
 • Wanneer er hele erwten worden gebruikt mogen deze thuis wellen.
 • Iedereen krijgt van tevoren een bericht over de indeling van de dag, inclusief de vermelding van het tijdstip waarop men wordt verwacht.
 • Na de laatste beoordeling van de jury wordt de snert of stamppot aan de bezoekers uitgedeeld.
 • De recepten dienen in tweevoud te worden meegenomen, een voor de organisatie en een voor de jury bij de kook-unit

BELANGRIJKE MEDEDELING - KLEDING VOORSCHRIFT:
de deelnemers ontvangen bij inschrijving een BAUHAUS -wedstrijdshirt,
een schort en een koksmuts! Deze kleding dient door alle deelnemers tijdens de wedstrijd, maar ook tijdens de prijsuitreiking, promotionele acties en interviews gedragen te worden. In overleg is dit met BAUHAUS afgesproken. Krijgen we er een klacht over dan kan het zijn dat de organisatie de deelnemer diskwalificeert!

 
De JURY:
In de volgende Snert Nieuwsbrief gaan we de jury voorstellen! 
De juryleden gaan op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

 
Koos Staal, van buro Staalduiker in Haren heeft deze prachtige jubileumposter ontworpen voor het WK Snert- en Stamppotkoken. 

Koos Staal heeft ook bijgaande placemat ontworpen. Wilt u deze fleurige placemats opnemen? Dat is mogelijk vanaf 250 stuks.
Mail ons: info@snertenstamppotevenementen.nl
ALFA-college, Kluiverboom
Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland. Het verzorgt middelbare beroepsopleidingen en educatieve trajecten in Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Assen en Leek. Er is bij de onderwijsontwikkeling extra aandacht voor de speerpunten Zorg en Wonen en Sport en Vitaliteit (Healthy Ageing), Ondernemerschap en Energie. Ongeveer 12.000 jongeren en volwassenen volgen bij het Alfa-college een opleiding of cursus. Zo’n 1.000 medewerkers zorgen iedere dag voor onderwijs waarmee onze deelnemers later volop kansen hebben in hun werkzame leven en waarmee volwassenen hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Trots op zesde plaats in Keuzegids mbo 2016
In de in december 2015 gepubliceerde Keuzegids mbo 2016 is het Alfa-college opnieuw gestegen, naar een gedeelde zesde plaats op de lijst met 43 beoordeelde brede mbo-scholen. Met negen topopleidingen kan het Alfa-college zich het beste grote ROC in Noord-Nederland noemen.

 
De opleiding aan Alfa-college, Kluiverboom zijn:
Dienstverlening:
Kappers
Schoonheidsverzorging
Horeca/FD

Welzijnsopleidingen
Pedagogisch Werk
-Kinderopvang
-Onderwijsassistent
Maatschappelijke Zorg
Sociaal Cultureel Werker
 
Zorg opleidingen
Entree Zorg & Dienstverlening
Helpende Zorg Welzijn
Verzorgende-IG
Verpleegkundige
De bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. Het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen. is zeer gunstig gelegen aan de vernieuwde Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid. 
Nationale Snertdag 9 december 2018

Afgelopen zondag was het dan zover. Mijn eerste deelname aan Nationale Snertdag. Onder het motto: “Maak van je snertdag een feestdag!” voelde ik mij geroepen om een bijdrage te leveren. Het doel van dit jaarlijkse evenement is samenzijn met mensen uit je eigen buurt en dat verspreid door heel Nederland. En een kopje snert is natuurlijk het verbindmiddel. En zo gezegd, zo gedaan. Mijn piepkleine woonkamer werd omgetoverd tot een heus restaurant, een snertrestaurant welteverstaan. Deelnemers konden zich inschrijven via een website om een kom snert te bemachtigen. Ik had de dag ervoor al een flinke pan snert gekookt. Want zoals je misschien wel weet smaakt ie een dag later 10 keer beter. En zo werd er zondag (h)eerlijke snert uitgeserveerd. Begeleid door een smeuïg stukje roggebrood met buikspek. Zal ik nog meer vertellen of loopt het water je al in de mond?

Samen met een fijn gezelschap hebben wij gegeten. En hoe leuk is het gastvrouw te zijn met een gecombineerd gezelschap van bekenden en onbekenden. Samen tafelen en heerlijk genieten van een maaltijd. Na of eigenlijk al tijdens het eten worden de (sterke) verhalen verteld en gedeeld in het gezelschap. Van vrolijke tot informatieve versies en zo werd aandachtig  luisteren moeiteloos omgezet naar een bulderende lach.  Zo af en toe vlogen de decibellen ons om de oren. Het was een feestje zoals bedoeld en dus voor herhaling vatbaar.

En zo valt er veel te beleven met het maken en uitserveren van snert. En eten zal altijd een verbindende factor spelen. Hoe zien jullie snertdagen eruit?

Hartelijke snertgroet,
Gerda Uiterwaal 
SNERT Postzegels van PostNL!
Bestel snel, want de postzegels worden in 2019 weer duurder! Deze SNERT PostNL postzegel zijn te gebruiken als normale postzegel bij PostNL. Verkrijgbaar in velletjes van 10 snertzegels. Te bestellen per vel á € 7,90.
Door het bestellen van deze SNERT PostNL postzegel ondersteunt u ons. En maakt u reclame voor het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken.
Bestellen kan door overschrijving van het bedrag op rekeningnummer NL50 SNSB 0705 5500 01 tnv Oud Hollandse Gerechten en/of mailen naar info@snertenstamppotevenementen.nl.
Naam volledig erbij vermelden.
Mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren: 
Copyright © Stichting Oude Hollandse Gerechten Groningen
Nieuwsbrief gerealiseerd door NoordPRoof Prodcuties

Organisatie: SNERT EN STAMPPOTEVENEMENTEN.
Auke van der Velde / snert- en stamppotevenementen
Matty Woldring / secretariaat.
Henk van der Velde / stichting Oude Hollandse Gerechten Groningen
Jan Dales / stichting Oude Hollandse Gerechten Groningen
Pieter Wesseldijk / stichting Oude Hollandse Gerechten
Janet Wesseldijk Bos, ondersteuner en voorzitter jury
Pieter van der Velde, snertfotograaf

Contact:
info@snertenstamppotevenementen.nl

Wil je je voorkeuren voor deze nieuwsbrief wijzigen?
Klik dan hier or schrijf je hier uit.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SNERT EN STAMPPOTEVENEMENTEN · Grotestraat 13 K · Bedum, Gr 9781 HA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp