Copy
Verschenen: Fiets- en wandelroute Amsterdamse School - B&B Hoogholtje Onderdendam
Bekijk de nieuwsbrief online

Vrijwilligers

Onze VVV vrijwilligers zijn actief om de bezoekers te informeren en telefoontjes te beantwoorden. Bezoekers kunnen onder andere in onze VVV winkel terecht voor VVV Cadeaubonnen, VVV Gift Cards, VVV Dinerbonnen, VVV Weekend weg Cards, Bioscoopbonnen, Podiumkaarten, mooie ansichtkaarten van Bedum en bijzondere streekproducten. Kijk maar eens in de etalage of kom gezellig binnen! Ook Borkumlijn tickets en tickets voor de FLIXBUS zijn bij ons verkrijgbaar.

De openingstijden van de winkel zijn:
maandag en donderdag van 14.00 uur tot 16.30 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur en 14.00 tot 16.30 uur. Regelmatig wordt de etalage van de winkel vernieuwd! Dat nodigt uit om te komen kijken!

Wij stellen voor: B&B Hoogholtje in Onderdendam

In Onderdendam is het prachtige B&B Hoogholtje ingericht. Conny Rietema en Bob Assenberg kochten in 2013 het monumentale huis, die je kunt bereiken via een hoogholtje.
Hoogholtje is het Groningse woord voor een hoge vaste voetbrug, hoog genoeg om schepen onderdoor te laten passeren. Aan beide zijden bevindt zich een steile trap.

Bij deze B&B is het geweldig genieten op een bijzondere locatie!
'Er gaat niets boven Groningen: 14 kilometer ten noorden van de stad Groningen ligt het pittoreske Onderdendam (beschermd dorpsgezicht). Net buiten het dorp, aan de overkant van de Warffumermaar ligt ons rijksmonument met in het voorhuis onze Bed & Breakfast-kamers.'

Aan de waterkant
'De Bed & Breakfast ligt aan de waterkant en heeft een eigen terras. Hiervandaan ziet u in de zomer de plezierboten voorbijgaan en in de winter schaatst u vanaf de steiger naar Middelstum, Warffum, Winsum of Bedum. Bij ons vindt u rust en ruimte in een kwalitatieve goede en sfeervolle omgeving. 
Geen ‘lichtvervuiling’; bij heldere nachten is de sterrenhemel majestueus. In de omgeving kunt u prachtig wandelen en fietsen.'

Voor informatie kunt u contact opnemen:
B&B Hoogholtje
Warffumerweg 16
9959 TG Onderdendam
06 46318305
info@benbhoogholtje.nl
 Zie ook www.benbhoogholtje.nl
 

Fietstocht Happen en Trappen succesvol verlopen!

Zaterdag 1 oktober was er door de vrijwilligers van de VVV Bedum een culinaire fietstocht uitgezet over ongeveer 40 kilometer. Onder ideale weersomstandigheden vertrokken de deelnemers van Hotel 't Gemeentehuis na hun inschrijving en een kop koffie.

VVV vrijwilliger Anita schreef het volgende:  Het was erg leuk, helaas iets minder deelnemers dan we hadden gehoopt: 23 mensen. We kregen erg positieve reacties van de mensen die deelnamen. Ze vonden het een erg leuke tocht en het eten was prima. De meeste mensen fietsten wel vaker in de omgeving, maar ze waren nu over fietspaden gekomen waar ze nog nooit eerder hadden gefietst. Ik heb zelf eerst in Loppersum gezeten, het eten was daar uitstekend verzorgd: soep met brood. "
VVV vrijwilligers Bianca en Betsie hebben pannenkoeken gebakken in Stedum, daarna ben ik nog bij Fraam geweest (daar stond VVV vrijwilliger Geert-Jan) en ook de toetjes waren erg lekker. Als dank kregen de deelnemers een VVV-sleutelhanger. Dus al met al veel positieve reacties. Een geslaagde tocht!

Een reactie van deelnemer Nelly van der Schaaf op Facebook: "We hebben mee gefietst met Happen en Trappen: Prachtige route,  zeer genoten. Erg bedankt aan de organisatie."
Sterren kijken tijdens VVV wandeling in de Nacht van de Nacht

Zaterdag 29 oktober 2016 is de jaarlijkse Nacht van de Nacht. De gezamenlijke natuur- en Milieufederaties en de sterrenkundigen vragen dan aandacht voor de schoonheid van de nacht en... voor de steeds groter wordende lichtvervuiling in ons land. Overal in het land worden evenementen georganiseerd waar de nacht-natuur en nachtelijke verschijnselen bijzondere aandacht krijgen.
Zie ook www.nachtvandenacht.nl.

In de nacht van 29 op 30 oktober gaat trouwens de klok een uur terug en is er dus een uur langer gelegenheid om van de nacht te genieten!
 
De VVV Bedum, de POORT naar Noord Groningen, wil u nader laten kennismaken met de sterrenhemel boven Bedum (en omstreken) tijdens de Nacht van de Nacht.
 
Als het onbewolkt is (dat hopen we dan maar!) is er buiten de bebouwde kom, ver weg van straatlantaarns en andere lichtbronnen veel moois aan de nachthemel te zien. Als je maar weet waar je moet kijken!
 
De VVV Bedum ontvangt de deelnemers graag om 20.30 uur in de ambiance van Boerderij FRAAM aan de Fraamweg te Middelstum.
 
Na ontvangst, met koffie en wat lekkers, zelfgemaakt door FRAAM, zal er een korte uitleg plaatsvinden, waarna de Nachtwandeling gaat over een donkere lokale weg, waar geen verlichting brand en we kunnen genieten van de sterrenhemel! 
 
In verband met de voorbereiding kunnen deelnemers zich aanmelden bij VVV Bedum, de POORT naar Noord Groningen, Kapelstraat 3, Bedum. tijdens openingsuren of bel naar 050 - 301 51 11.
Deelname kost 5 euro en voor donateurs van VVV Bedum 4,50 euro!
 

 

VVV Bedum, de Poort naar Noord Groningen, heeft steunpunt van een reisbureau!
Deborah Prins, uw persoonlijke reisadviseur, houdt elke donderdagmorgen vanaf 9.00 uur zitting.

Deborah: “Persoonlijk is bij mij ook echt persoonlijk! Dit betekent dat mensen altijd contact kunnen opnemen. Overdag, ‘s avonds of zelfs in het weekend. Ook een ‘last-minute” op bijvoorbeeld zondag, regel ik vaak dezelfde dag nog. Wil de klant een speciale kamer of zijn ze er eerder geweest, dan pleeg ik een telefoontje of mailtje naar bijvoorbeeld Curaçao om deze kamer voor hen te boeken. Persoonlijke service betekent ook dat ik de klant online incheck, stoelnummers reserveer en vervolgens de boardingpassen thuis aflever. Al deze extra’s doe ik graag voor mijn klanten. Ik benader de mensen gewoon zoals ik zelf ook benaderd zou willen worden.”

Elke donderdagmorgen kan men nu terecht bij het reisbureau. “Een mooie uitbreiding van de dienstverlening aan de inwoners van Bedum en omgeving. We zijn er blij mee dat er nu een reisbureau in Bedum aanwezig is. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee een mooie aanvulling krijgen.“ aldus Henk van der Velde, voorzitter st. VVV Bedum, de POORT naar Noord Groningen.


Kaarten voor een dagtocht vanuit de Eemshaven naar Borkum kunt u kopen aan het loket in de Eemshaven, maar u kunt deze kaarten ook in de voorverkoop kopen bij de VVV Bedum. 
We zijn blij dat we geaccepteerd zijn als Salespartner van FlixBus. Laat alle boekingen voor FlixBus dan ook via ons lopen. U kunt gratis parkeren voor de deur en wij zijn blij met elke boeking!
5 oktober 2016
Sportinstuif Freerunning - Sporthal Bedum

15 oktober 2016
Orgelconcert Sietse de Vries - Goede Herderkerk

23 oktober 2016
Jamsessie - Trefcentrum

26 oktober 2016
Sportinstuif Hindernisbaan - Sporthal Bedum

29 oktober 2016
Nacht van de Nacht  - VVV Wandeling
 
Deze nieuwsbrief is gerealiseerd door Noordproof Producties

Heeft u een vraag of wilt u reageren? Stuur een mail naar info@vvvbedum.nl

Copyright © VVV Bedum
Alle rechten voorbehouden


Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
VVV Bedum , de POORT naar Noord-Groningen · Kapelstraat 3 · Bedum, 9781 GK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp