Copy
Walfridus Voettocht - Fiets- en wandelroute Amsterdamse School - Open Monumentendag
View this email in your browser

Vrijwilligers

Onze VVV vrijwilligers zijn actief om de bezoekers te informeren en telefoontjes te beantwoorden. Bezoekers kunnen onder andere in onze VVV winkel terecht voor VVV Cadeaubonnen, VVV Gift Cards, VVV Dinerbonnen, VVV Weekend weg Cards, Bioscoopbonnen, Podiumkaarten, mooie ansichtkaarten van Bedum en bijzondere streekproducten. Kijk maar eens in de etalage of kom gezellig binnen! Ook Borkumlijn tickets en tickets voor de FLIXBUS zijn bij ons verkrijgbaar.

De openingstijden van de winkel zijn:
maandag en donderdag van 14.00 uur tot 16.30 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur en 14.00 tot 16.30 uur. Regelmatig wordt de etalage van de winkel vernieuwd! Dat nodigt uit om te komen kijken!

WALFRIDUSVOETTOCHT - Zaterdag 3 september

Nog een paar weken en het is zover! De Walfridus Voettocht 2016 wordt dit jaar op zaterdag 3 september gelopen. De wandelcommissie van de Kulturele Kommissie Bedum heeft 5 routes uitgezet. De afstanden zijn 5, 10, 15, 27,5 en 40 km.  Ook dit jaar kan de Walfridusvoettocht weer worden gelopen mede dank zij de vrijwilligers van de VVV Bedum. 

De startlocatie is dit jaar het Trefcentrum aan de Prof. Mekelstraat in Bedum. De starttijden staan vermeld op www.walfridusvoettocht.nl. Omdat we de voettocht jaarlijks op de 1e zaterdag van september lopen hebben we er voor gekozen om, gelet op de mogelijke weersomstandigheden, gebruik te maken van bestaande horeca-gelegenheden.

Alle routes lopen door het landschap van de provincie Groningen, dat varieert in hoogte, door afgraving van klei voor de vele steenfabrieken. De beide lange afstanden gaan via Onderdendam en Winsum naar Garnwerd. De 40km-lopers maken na Winsum een lus via Schaphalsterzijl, om daarna ook naar Garnwerd te lopen.  Deze 40km-lopers hebben de mogelijkheid om een klein deel van de route met het Reitdiepveer af te leggen. De kosten hiervoor zijn € 4,- en dit dient aan de schipper te worden betaald.
Vanaf Schaphalsterzijl is het landschap sterk bepaald en duidelijk herkenbaar in hoogteverschillen, onder invloed van de Hunze en het Reitdiep.  
Vanuit Garnwerd gaat de wandeltocht verder richting de stad Groningen, in het Reitdiepgebied door de Koningslaagte om aan het eind, na een tussenstop in Zuidwolde, uit te komen bij de Walfriduskerk in Bedum.

Op de dijk tussen Garnwerd en Wierumerschouw is het genieten van het uitzicht. Ook een heel bijzondere locatie is Harssens waar het Groninger Landschap koffie, thee en limonade aan de wandelaars verkoopt. Tenslotte brengen we Walfridus een stille groet als er op de Wolddijk gewandeld wordt.

De route van de 15 km gaat naar Onderdendam en dan langs de Oude AE naar Westerdijkshorn om vanaf daar ook bij de Walfriduskerk te finishen. De lopers van de 10 km gaan ook naar Onderdendam om via het betonpad Grote Haver en Ter Laan te finishen bij de Walfriduskerk.
En tenslotte voert de 5 km route de wandelaars via Westerdijkshorn en Oude Dijk naar de Walfriduskerk.

De Wallfridusvoettocht kan ook gelopen worden door Nordic Walkers. Verder hopen we dat veel jongeren in beweging komen en zaterdag 3 september meelopen met de Walfridusvoettocht. Het is niet toegestaan om honden mee te nemen.

Aanmelden kan via de website www.walfridusvoettocht.nl. De inschrijving via de website sluit op 31 augustus om 22.00 uur. Bij de VVV kan men zich tot en met vrijdag 2 september inschrijven en inschrijven op de wandeldag zelf is dit jaar ook nog mogelijk.
 
OPEN MONUMENTENDAG - WANDEL- EN FIETSROUTE AMSTERDAMSE SCHOOL 
VVV Bedum, de POORT naar Noord-Groningen heeft, samen met de dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum, Bouwzaken Gemeente Bedum en grafisch bureau NoordPRoof, een bijzondere wandel- en fietsroute uitgezet in Bedum. Geheel rond het de bouwstijl Amsterdamse School.

Het jaar 2016 staat in het teken van 100 jaar Amsterdamse School. In Amsterdam is hier het hele jaar een speciale tentoonstelling aan gewijd. Ook in Bedum zijn veel bouwwerken in de Amsterdamse Schoolstijl te bewonderen. VVV Bedum, de POORT naar Noord-Groningen heeft ter gelegenheid van '100 jaar Amsterdamse School' een route uitgezet langs een aantal panden in deze bouwstijl. De route kan per fiets of wandelend worden afgelegd. Grafisch bureau NoordPRoof maakt een routefolder voorzien van plattegrond en een aantal quizvragen. Deelnemers kunnen na afloop van de route een attentie ophalen bij het VVV-kantoor in Bedum, bij inlevering van de antwoorden. Deze bijzondere uitgave is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Loket Leefbaarheid. De route is vanaf 7 september verkrijgbaar bij VVV Bedum, Kapelstraat 3 in Bedum.
Bedumer Zomerhoning weer verkrijgbaar bij VVV Bedum
De Bedumer bijenspecialist Henk Ubels heeft weer een aantal Bedumer Zomerhoning in potten afgevuld. Zijn bijen verzamelen de heerlijke honing, vooral in het centrum van Bedum,op het voormalige kwekerij aan de Kamp. Er zijn ontelbare soorten bloemen, planten en bomen waar bijen hun nectar vandaan kunnen halen. De eigenschappen van bloemenhoning hangt sterk af van het jaargetijde en waar de honing vandaan komt. Dit zorgt er voor dat verschillende bloemenhoningsoorten allemaal een verschillende smaak hebben! Het unieke aan bloemenhoning is dat geen enkele honing hetzelfde is. De Bedumer Zomerhoning komt vooral van de bloemen die in de zomer groeien uit de directe omgeving van de voormalige kwekerij. En als je langs Boterdiep W.Z. wandelt of fiets kun je de rijkdom aan bloemen zien! De Bedumer Zomerhoning is vanwege de makkelijke smeerbaarheid vooral geschikt voor op brood. Zowel vloeibare als de crèmeachtige honing kan gebruikt worden in koffie, thee en yoghurt.

De Bedumer Zomerhoning is te koop bij de VVV Bedum aan de Kapelstraat 3.
Met de complimenten aan Henk Ubels en zijn bijen!
 
VVV Bedum, de Poort naar Noord Groningen, heeft steunpunt van een reisbureau!
Deborah Prins, uw persoonlijke reisadviseur, houdt elke donderdagmorgen vanaf 9.00 uur zitting.

Deborah: “Persoonlijk is bij mij ook echt persoonlijk! Dit betekent dat mensen altijd contact kunnen opnemen. Overdag, ‘s avonds of zelfs in het weekend. Ook een ‘last-minute” op bijvoorbeeld zondag, regel ik vaak dezelfde dag nog. Wil de klant een speciale kamer of zijn ze er eerder geweest, dan pleeg ik een telefoontje of mailtje naar bijvoorbeeld Curaçao om deze kamer voor hen te boeken. Persoonlijke service betekent ook dat ik de klant online incheck, stoelnummers reserveer en vervolgens de boardingpassen thuis aflever. Al deze extra’s doe ik graag voor mijn klanten. Ik benader de mensen gewoon zoals ik zelf ook benaderd zou willen worden.”

Elke donderdagmorgen kan men nu terecht bij het reisbureau. “Een mooie uitbreiding van de dienstverlening aan de inwoners van Bedum en omgeving. We zijn er blij mee dat er nu een reisbureau in Bedum aanwezig is. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee een mooie aanvulling krijgen.“ aldus Henk van der Velde, voorzitter st. VVV Bedum, de POORT naar Noord Groningen.


Kaarten voor een dagtocht vanuit de Eemshaven naar Borkum kunt u kopen aan het loket in de Eemshaven, maar u kunt deze kaarten ook in de voorverkoop kopen bij de VVV Bedum. 
We zijn blij dat we geaccepteerd zijn als Salespartner van FlixBus. Laat alle boekingen voor FlixBus dan ook via ons lopen. U kunt gratis parkeren voor de deur en wij zijn blij met elke boeking!
26 -  27  Augustus 
Scheepsjoagen Onderdendam 

27 augustus 2016

Swim Challenge Bedum

31 augustus 2016
Donar - De Groene Uilen
Sporthal de Beemden - 19.30 uur.

03 september 2016

Officiële opening van Carrousel - Burchtplein

03 september 2016
Walfridus Voettocht 2016
Wandelen met Walfridus in het oudste Cultuurlandschap van West-Europa.

09 september 2016

DIO/Bedum Heren 1 tegen landskampioen Lycurgus
Sporthal de Beemden

09 september 2016

Volleybal in Bedum: DIO/Bedum – Abiant-Lycurgus, clinics en een forum

10 september 2016
OPEN MONUMENTENDAG BEDUM 2016

10 september 2016

Start Lichtweek Bedum 2016

16 september
Griezelig Spannende APB - SPOOKTOCHT.

17 september 2016

MOOI BEDUM

24 september 2016
Al 125 Groningse buurten doen mee aan Burendag


 
Heeft u een vraag of wilt u reageren? Stuur een mail naar info@vvvbedum.nl

Copyright © VVV Bedum
Alle rechten voorbehouden


Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief.