Copy
Nacht van de Nacht - 28 oktober!
Bekijk de nieuwsbrief online
Kijk maar eens in de etalage of kom gezellig binnen! Ook Borkumlijn tickets zijn bij ons te koop! Zo hoef je niet in de rij te staan!

De openingstijden van de winkel zijn:
Maandag tot en met vrijdag: van 14.00 - 16.30 uur
Donderdagmorgen vanaf 9.30 uur:
Reisbureau The Travelclub - Deborah Prins.


Onze VVV vrijwilligers zijn actief om de bezoekers te informeren, en telefoontjes te beantwoorden. Bezoekers kunnen in onze VVV winkel terecht voor: VVV Cadeaubonnen - VVV Gift Card - VVV Dinerbonnen - VVV Weekend weg Card - Bioscoopbonnen - Podiumkaarten - Borkumlijn-tickets. En natuurlijk voor wandel- en fietskaarten en mooie ansichtkaarten. Ook hebben wij een prachtig assortiment streekproducten te koop. Kijk maar eens in de etalage!


Regelmatig wordt de etalage van de winkel vernieuwd! Dat nodigt uit om te komen kijken! Zoek de letters in de etalage en maak er een woord van! Ga naar binnen en schrijf het woord op! Uit de ingeleverde antwoorden wordt een prijsje getrokken!
 

Afscheid van twee vrijwilligers bij VVV Bedum

Tijdens een gezellige bijeenkomst van de vrijwilligers van de VVV Bedum, de POORT naar Noord Groningen werd afscheid genomen van twee VVV - vrijwilligers.

Dukke Jellema was vanaf 1997 werkzaam bij de VVV. Dukke heeft meer dan 20 jaar volop meegewerkt, vooral met het regelen en uitzetten van mooie fiets- en wandelroutes op het Groninger Hoogeland. En Nicolien Huizinga was ruim 6 jaar als vrijwilliger werkzaam bij de VVV.

Henk van der Velde en Nelly Raspe, voorzitter en penningmeester van Stichting VVV Bedum, de POORT naar Noord Groningen waren aanwezig om afscheid te nemen. Henk van der Velde bedankte hen voor hun langdurige grote inzet! "Heel bijzonder om zo lang als vrijwilliger mee te helpen. Jullie hebben binnen verschillende VVV organisaties, waartoe VVV Bedum behoorde, meegewerkt in het mooie werk om toeristische informatie te delen met de bezoekers. Of te helpen bij VVV evenementen, zoals bij de wandel- en fietstochten. Het bestuur heeft dat zeer gewaardeerd." Nelly Wieringa, coördinator van de VVV vrijwilligers bedankte hen namens alle vrijwilligers en overhandigde hen een bon met bos bloemen. Ze riep op om te zoeken naar nieuwe vrijwilligers.

 
NIEUWE VVV bonnen

Vanaf 1 november zal er een vernieuwde uitvoering komen van de VVV cadeaubonnen. De nieuwe VVV Cadeaukaart zal dan worden opgewaardeerd, op dezelfde manier als de andere VVV kaarten. Dat betekend een uitbreiding van de cadeaukaarten. Lees de berichten hierover.
NACHT VAN DE NACHT wandeling.
Loop mee en geef je op!


Sterren kijken met Prof. dr. Peter Barthel tijdens VVV wandeling,
in de Nacht van de Nacht 28 oktober.


Zaterdag 28 oktober 2017 is er de jaarlijkse Nacht van de Nacht. De gezamenlijke natuur- en Milieufederaties en de sterrenkundigen vragen dan aandacht voor de schoonheid van de nacht, en... voor de steeds groter wordende lichtvervuiling in ons land. Overal in het land worden evenementen georganiseerd waar de nacht-natuur en nachtelijke verschijnselen bijzondere aandacht krijgen. Zie ook www.nachtvandenacht.nl.

In de nacht van 28 op 29 oktober gaat trouwens de klok een uur terug en is er dus een uur langer gelegenheid om van de nacht te genieten!

VVV Bedum, de POORT naar Noord Groningen, heeft Prof Dr. Peter Barthel, sterrendeskundige van de Universiteir van Groningen bereid gevonden om ons uitleg te geven over en nader te laten kennismaken met de sterrenhemel boven Bedum (en omstreken) tijdens de Nacht van de Nacht.
Als het onbewolkt is (dat hopen we dan maar!) is er buiten de bebouwde kom, ver weg van straatlantaarns en andere lichtbronnen veel moois aan de nachthemel te zien - als je maar weet waar je moet kijken!

VVV Bedum ontvangt de deelnemers graag om 20.30 uur in de ambiance van Zorgboerderij De Golden Raand, Wolddijk 65, Bedum.
Na ontvangst, met koffie en wat lekkers zal Prof Peter Barthel uitleg geven, waarna de Nachtwandeling over een donkere lokale weg gaat, zonder straatverlichting en we kunnen genieten van de sterrenhemel! 

In verband met de voorbereiding kunnen deelnemers zich aanmelden bij VVV Bedum, de POORT naar Noord Groningen, Kapelstraat 3, Bedum tijdens openingsuren of telefonisch: 050 3015111. Deelname 5,00 euro en donateurs van VVV Bedum 4,50 euro! U kunt zich ook aanmelden per mail: info@vvvbedum.nl. Bevestiging volgt met wijze van betaling.
 

Veel aandacht voor het pas verschenen boek Albert Wiersema!

"Wiersema was één van de architecten die een belangrijke bijdrage leverde aan de architectuur van de AMSTERDAMSE SCHOOL in de provincie Groningen."

Onder andere in het Nederlands Dagblad en het Dagblad van het Noorden zijn prachtige artikelen verschenen over dit mooie boek!


Door onze betrokkenheid bij het samenstellen van een Wandelroute Amsterdamse School in Bedum en de 4 kerken Fietsroute Amsterdamse School brengen we graag dit prachtige boek onder uw aandacht. Geschreven door Bertus Fennema, oud -gedeputeerde en oud- burgemeester.

Bestel het boek via de VVV Bedum door op onderstaande bestelbon te klikken! U kunt uw bestelling ook mailen naar info@vvvbedum.nl

Leuk kado voor de komende feestdagen!

 
Deze nieuwsbrief is gerealiseerd door Noordproof Producties

Heeft u een vraag of wilt u reageren? Stuur een mail naar info@vvvbedum.nl

Copyright © VVV Bedum
Alle rechten voorbehouden


Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
VVV Bedum , de POORT naar Noord-Groningen · Kapelstraat 3 · Bedum, 9781 GK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp