Copy
KORTING op het boek 'Albert Wiersema, architect in Bedum'!
Bekijk de nieuwsbrief online
Veilig terug van vakantie?
Nog even nagenieten van het mooie weer!
Wandelen - Fietsen in onze mooie omgeving Het HOOGELAND!

Leuk vakantie-feitje: De laatste weken werd de VVV Bedum bezocht door bezoekers uit Duitsland (een fietser, die enkele weken in onze omgeving fietsend heeft doorgebracht) - Belgie - Armenie - Argentinië - China - Australie en uit verschillende plaatsen in Nederland zoals Apeldoorn - Amersfoort - Zwijndrecht - Eindhoven.

Vrijwilligers

Onze VVV vrijwilligers zijn actief om de bezoekers te informeren en telefoontjes te beantwoorden.

Bezoekers kunnen onder andere in onze VVV winkel terecht voor VVV Cadeaubonnen, VVV Gift Cards, VVV Dinerbonnen, VVV Weekend weg Cards, Bioscoopbonnen, Podiumkaarten, mooie ansichtkaarten van Bedum, wandel- en fietskaarten en bijzondere streekproducten.

Kijk maar eens in de etalage of kom gezellig binnen! Ook Borkumlijn tickets en tickets voor de FLIXBUS zijn bij ons verkrijgbaar.

De openingstijden van de winkel zijn:
Maandag en donderdag: 14.00 - 16.30 uur
Dinsdag, woensdag en vrijdag: 9.30 - 12.00 uur en van 14.00 - 16.30 uur.

Regelmatig wordt de etalage van de winkel vernieuwd! Dat nodigt uit om te komen kijken!


Voorintekening boek Albert Wiersema, architect te Bedum

Door onze betrokkenheid bij het samenstellen van een Wandelroute Amsterdamse School in Bedum en de 4 kerken Fietsroute Amsterdamse School brengen we graag dit prachtige boek onder uw aandacht. Geschreven door Bertus Fennema, oud-gedeputeerde en oud-burgemeester.

Auteur Bertus Fennema is liefhebber van architectuur uit de eerste helft van de twintigste eeuw, in Stad en Ommeland. Zodoende was architect Albert Wiersema al eens in beeld gekomen bij hem. Het was vooral de prachtige gereformeerde kerk in Onderdendam die hem nieuwsgierig maakte naar het andere werk van de architect uit Bedum.

Toen de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) de kerk in Onderdendam en ook de andere gereformeerde kerk van Wiersema, die in Westeremden, had overgenomen, werd nogmaals zijn belangstelling voor Wiersema geprikkeld. Bij een open  monumentendag in 2016 ontdekte hij bij een bezoek aan DE KERK in Onderdendam, dat er beperkte en verbrokkelde informatie beschikbaar was over de architect van deze kerk en over zijn oeuvre.

Samen met de plaatselijke commissie van die kerk ging hij aan de slag om het oeuvre van Wiersema in beeld te krijgen. Gelukkig was er een deel van het archief van zijn kantoor beschikbaar. De inventarisatie hiervan en het onderzoek naar de huidige adressen van de gebouwen leverde een lange werkenlijst op, die een uitstekende weergave vormen van zijn oeuvre. Veel van de door hem ontworpen gebouwen zijn fotogeniek door de architectuur van deze interessante architect en mooi om te zien.

Hoewel het om nog relatief jonge bouwwerken gaat, ontstond tijdens het project het gevoel alsof er allerlei verborgen schatten uit het verleden zichtbaar werden. Dit gaf de auteur voldoende stimulansen om dit alles in een boek te verwerken.

Het boek is nu met korting te bestellen bij voorintekening, voor slechts 12,50 euro! Na 8 september is de prijs 15 euro. U kunt een bestelling plaatsen per mail (info@vvvbedum.nl), door op de onderstaande bon te klikken. Of u kunt langskomen bij de VVV Bedum en een bestelbon in vullen en afgeven. Het boek is zeer zeker de moeite waard!
Fotowedstrijd VVV Bedum, 2e kwartaal 2017
Uitslag fotowedstrijd van de VVV Bedum, de Poort naar Noord Groningen.
Thema voor deze periode was: Fietsen op het Hoogeland!
De jury, onder leiding van professionele fotograaf Peter Russchen had weer de taak om uit de inzendingen de mooiste foto’s uit te kiezen.

De winnaar van het 2de kwartaal is geworden:

Miranda Zwarts
 
De jury gaf als haar mening weer:
De jury vind dit een bijzondere foto omdat er sprake is van een verrassende vlakverdeling. De sfeer van het agrarische Hoogeland komt er goed uit en je bent als kijker benieuwd waar de fietsers heen gaan.
Met de dagkaart naar Borkum: gezellig genieten
Een boottocht is puur genieten.
Met de neus in de wind leunt u heerlijk achterover op het grote zonnedek aan boord van de veerboot. Geniet van de gezonde zeelucht en het ruisen van de golven.
Een dag die zo begint, kan alleen maar ontspanning brengen!

Naar BORKUM gaan, dan beleef je een geweldige dag! In 1850 kwamen de eerste 252 gasten vanuit Emden op Borkum aan, deze hadden een zeereis van 18 uur achter de rug. Doordat er steeds meer bezoekers naar het eiland kwamen begon men in 1887 met het aanleggen van een aanlegsteiger en een 7 km lange smalspoorlijn.

Nog dagelijks vaart rederij AG EMS met haar “witte vloot” naar Borkum. De reis vanaf de Eemshaven duurt ca. 55 minuten en vanaf de haven brengt de Borkumer Kleinbahn u dan verder met het treintje of de bus naar het gezellige stadje Borkum.

Agentschap Borkumlijn:

 
Kaarten voor een dagtocht vanuit de Eemshaven naar Borkum kunt u kopen aan het loket in de Eemshaven.
Maar het is natuurlijk veel makkelijker om deze kaarten in de voorverkoop te kopen bij de VVV Bedum.  Zo staat u niet in de rij voor de kassa en kunt u zo de boot op!
 
Deze nieuwsbrief is gerealiseerd door Noordproof Producties

Heeft u een vraag of wilt u reageren? Stuur een mail naar info@vvvbedum.nl

Copyright © VVV Bedum
Alle rechten voorbehouden


Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
VVV Bedum , de POORT naar Noord-Groningen · Kapelstraat 3 · Bedum, 9781 GK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp