Copy
24e Editie 
Bauhaus WK Snertkoken & Stamppotkoken


Winsum - Het BAUHAUS WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken mag zich verheugen in een grote aanmelding van deelnemers. En sinds 25 januari 2018 zijn alle kookunits BEZET, met andere woorden we zitten VOL. Wil je je nog aanmelden? Dan plaatsen we je op de reservelijst! Het evenement zal plaats vinden op vrijdag 16 februari 2018 in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen. 35 kookunits zijn dan bezet!

"We zijn er klaar voor. Het draaiboek ligt op schema. Bijna alles is geregeld, nog even de laatste puntjes afwerken, en dan.......," aldus Auke van der Velde, directeur van Snert en Stamppotevenementen, die in opdracht van Stichting Oud Hollandse Gerechten de organisatie uitvoert “ De deelnemers en de vele bezoekers worden hartelijk welkom geheten door de studenten van de opleiding Gastheerschap van het Alfa-college, Kluiverboom. De bezoekers kunnen In het restaurant gedeelte de verrichtingen van de deelnemers goed volgen op video schermen. En groep studenten verzorgen de video uitzending. En we kunnen de snert of stamppot van de deelnemers PROEVEN! Daarnaast zal er een winkelplein met verkoop- en informatiestandjes worden ingericht. Waaronder de presentatie van onze nieuwe sponsor Greydanus uit Heerenveen.
Lees hier meer!
SNERTGEDICHT

Onze snertdichter SIM NOORDHOF uit Hoogezand heeft ons eens weer verrast met een actueel SNERTgedicht. Bedankt SIM!SNERTGEDICHT 2018

ER GAAT GEEN
JAAR VOORBIJ OF ER WORDT WEER GEROERD
ONDANKS TRILLINGEN EN GROTE SCHEUREN
TOCH BLIJFT HET SNERT DAT ONS BEROERD
DIT KAN DEN HAAG NU EN NOOIT NIET VERSTEUREN
 
JUIST IN EEN GEBIED VAN ANGST EN ZORG
UIT EENVOUD EN MET PASSIE WORDT GEKOOKT
VOOR SNERT EN STAMPOT STAAT MEN BORG
DEN HAAG MAG WETEN HOE GEURIG HIER DE SCHOORSTEEN ROOKT
 
MET FAKKELS, DUIZENDEN GELIJK GESTEMDEN
SCHREEUWEN OM HULP MET MAAR EEN VRAAG
VAN VISVLIET TOT AAN WESTEREMDEN
UW SNERT PROGRAMMA IS ZO SMAKELOOS DAAR IN DEN HAAG.
 
WIJ MENSEN VAN HET PLATTELAND MET NORMEN HOOG IN T VAAN
DRAGEN EEN TRADITIE UIT, DE ERWT ALS PRONKJUWEEL
ONS KRIJGT U HIER NIET VANDAAN
GEEF ONS WAAR WE RECHT OP HEBBEN, GEWOON EEN EERLIJK DEEL
 
Sim Noordhof

Informatie voor de deelnemers!


Matty Woldring coördineert en stuurt de deelnemers aan. Matty is ook de vraagbaak voor de deelnemers. Vragen als "wat moet meenemen aan pannen?", "Mag ik van vlees vooraf bouillon trekken?" en nog veel meer. Tot op de laatste dag zijn er altijd wel vragen.

Zie onze website voor meer informatie.

 
BELANGRIJKE MEDEDELING - KLEDING VOORSCHRIFT:
de deelnemers ontvangen bij inschrijving een BAUHAUS -wedstrijdshirt,
een schort en een koksmuts! Deze kleding dient door alle deelnemers tijdens de wedstrijd, maar ook tijdens de prijsuitreiking, promotionele acties en interviews gedragen te worden. In overleg is dit met BAUHAUS afgesproken. Krijgen we er een klacht over dan kan het zijn dat de organisatie de deelnemer diskwalificeert!
De JURY:
Opnieuw is de organisatie er in geslaagd om een deskundige jury samen te stellen. En heel bijzonder, voor het eerst zal een buitenlander zitting nemen in de jury. We zijn heel blij met Siegfried Niemeijer uit Osnabruck! In 2009 heeft Siegfried als deelnemer meegedaan! 
De juryleden gaan op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

Janet Wesseldijk uit Bedum, voorzitter jury.
Carolina Verhoeven uit Appelscha, van CULINAIR ACADEMIE en is Culinair expert
Johan Klein Gebbink uit Doorwerth,. Mede--eigenaar van Kookstudio Cookdown in Doorwerth.
Sjoerd Flameling uit Grouw, Chefkok van een gerenommeerd restaurant.
Flang Cupido uit Terschelling. Eigenaar B. & B. op Terschelling en verzorgt kookworkshops

Ger Warink, Loppersum. Zanger en liedjesschrijver.
Siegfried Niemeijer uit Osnabruck , leraar.

 
ALFA-college, Kluiverboom.
Bericht van de studenten:

Sinds november 2017 zijn wij, in het kader van onze opleiding tot Facilitair Leidinggevende bezig met het maken van een draaiboek voor het WK Snert- en Stamppot koken. We doen dit als examenopdracht voor het onderdeel ‘Evenementenorganisatie’. Het maken van een draaiboek voor dit evenement is een hele klus, aan alles moet gedacht worden. We maken gebruik van de diensten van de opleidingen Uniformberoepen en Multimedia, en moeten daarbij zo nauwkeurig mogelijk omschrijven wat we van ze verwachten. Er moeten de nodige dingen geregeld worden met externe partijen (bijvoorbeeld bloemen en kraampjes), maar ook met interne partijen, de school blijft immers voor alle gebruikers gedurende dit evenement gewoon in bedrijf en dit zorgt voor het nodige overleg en geregel.
We hopen ook dit jaar weer te bereiken dat alle deelnemers en betrokkenen het gevoel krijgen dat ze welkom zijn op het Alfa-college en dat iedereen met een tevreden gevoel op deze dag terug kan kijken. Aan ons zal het niet liggen...
De bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. Het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen. is zeer gunstig gelegen aan de vernieuwde Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid. We verwachten veel meer bezoekers, die komen kijken en proeven. En dat alles op de smaakvol ingerichte informatie plein.

Tip van Jan!

Jan heeft regelmatig leuke tips, recepten of weetjes voor de trouwe lezers van onze nieuwsbrief!
Deze keer heeft Jan een tip voor een heerlijk recept!

Regelmatig gaan we in de SNERT- STAMPPOT Nieuwsbrief een recept van Jan Dales weergeven. Jan is een expert op het gebied van kennis over peilvruchten. vanaf het begin van onze WK Snertkoken heeft Jan meegewerkt o.a. als adviseur en jurylid.
Ik wil graag bijdragen aan meer bekendheid door regelmatig een recept door te geven.
Een maaltijd salade:
 
Al is het nog winter, maar het lijkt wel of de zomer er al aan zit te komen.
Een tip voor een warme dag als je geen zin in koken hebt.
Een tip voor een lekkere maaltijd salade, hak heeft mijn tip al opgevolgd. Snij een krop ijsbergsla in mooie kleine stukjes, scheuren mag ook. Snij drie lekkere zongerijpte tomaten in kleine stukjes en doe hetzelfde met een komkommer en een uitje Meng alles door elkaar. Rooster een doosje pijnboompitten licht bruin doe die door gemende salade. Meng door deze salade ook nog wat fetta en je voelt je in een zonnig land. Als dressing kan ik een honing mosterdsaus aanbevelen. Uiteraard zelf gemaakt: 3 eetlepels olijf olie, halve eetlepel grove Groningse mosterd en een eetlepel honing. meng dit door elkaar en voeg het toe aan de salade en lekker mengen. Nu de punt op de i, meng ca. 250 gram dark red kidney bonen( eerst afspoelen) door de salade en je heb een voedzame en bovenal een gezonde salade.

Eet smakelijk!

 
Nieuwe sponsor 

Kruiden voor Thuis

KruidenvoorThuis.nl is het handelsmerk van Setz-Apart Specerijen b.v., een familiebedrijf sinds 1961 die al meer dan 50 jaar alle facetten van de specerijen/kruiden wereld kent en haar producten hoofdzakelijk levert aan grootverbruikers. We heten KruidenvoorThuis welkom als sponsor van het BAUHAUS WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN. 

Al meer dan 50 jaar Smaak ervaring.
Door de voortdurende telefonische aanvragen van de consument om onze producten rechtstreeks te leveren is de online winkel KruidenvoorThuis.nl in 2012 ontstaan. Met deze webshop willen we de consument de gelegenheid geven om onze kruiden en specerijen te bestellen en er van te genieten.

 

Gevarieerd aanbod kruiden voor elke keuken 
Van exotische kruiden zoals garam masala, kerriepoeder madras of falafel kruiden tot meer gangbare soorten zoals tijm, dille en oregano. Het ruime assortiment aan kruiden van KruidenvoorThuis.nl is geschikt voor elk soort keuken. De kruiden zijn verkrijgbaar in gemalen, hele of gebroken variant. In de webshop vindt u ook handige kant-en-klaar mixen, zoals de BBQ mix, om uw vlees van een heerlijke smaak te voorzien, of de patat kruidenmix om de beste frietjes mee klaar te maken.

Glutenvrije kruiden 
Met de speciale glutenvrije kruidenlijn kunt u ook klanten met een allergie een smaakvol gerecht serveren. Steeds meer consumenten zijn bewust met voeding bezig en willen zo min mogelijk E-nummers consumeren. KruidenvoorThuis.nl speelt hier handig op in door speciale kruiden aan te bieden in de webshop die glutenvrij, allergenenvrij of natriumarm zijn of zelfs helemaal geen E-nummers bevatten.  

Vele klanten van KruidenvoorThuis.nl zijn al overtuigd. Ook benieuwd naar onze kruiden? Neem dan vandaag nog een kijkje in de webshop en bestel nu uw kruiden via https://www.kruidenvoorthuis.nl/ 

Tijdelijk met speciale verrassing bij uw bestelling!

Mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren: 
Copyright © Stichting Oude Hollandse Gerechten Groningen
Nieuwsbrief gerealiseerd door NoordPRoof Prodcuties

Organisatie: SNERT EN STAMPPOTEVENEMENTEN.
Auke van der Velde / snert- en stamppotevenementen
Matty Woldring / secretariaat.
Henk van der Velde / stichting Oude Hollandse Gerechten Groningen
Jan Dales / stichting Oude Hollandse Gerechten Groningen
Pieter Wesseldijk / stichting Oude Hollandse Gerechten
Janet Wesseldijk Bos, ondersteuner en voorzitter jury
Pieter van der Velde, snertfotograaf

Contact:
info@snertenstamppotevenementen.nl

Wil je je voorkeuren voor deze nieuwsbrief wijzigen?
Klik dan hier or schrijf je hier uit.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SNERT EN STAMPPOTEVENEMENTEN · Grotestraat 13 K · Bedum, Gr 9781 HA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp