Copy
Delen
Tweeten
Doorsturen
25e Jubileum-editie

Bauhaus WK Snertkoken & Stamppotkoken


GRONINGEN - Groningen - Het BAUHAUS WK Snertkoken en WK Stamppotkoken mag zich verheugen met een grote aanmelding van deelnemers. Alle kookunits zijn BEZET. U kunt zich nog wel aanmelden voor de reservelijst! Klik hier!

Voor onderdeel BUITENKOKEN komt er een speciale hoek op het voorplein. Daar kan men zich nog wel voor aanmelden! Het evenement zal plaats vinden op vrijdag 15 februari 2019 in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen. 35 kookunits zijn dan bezet en daarnaast nog de kookunits in de buitenlucht! Volop reden om deze dag gezellig het evenement te bezoeken!


"We zijn er klaar voor. Het draaiboek ligt op schema. Bijna alles is geregeld, nog even de laatste puntjes afwerken, en dan...," aldus Auke van der Velde, namens de organisatie.De deelnemers en de vele bezoekers worden hartelijk welkom geheten door de studenten van de opleiding Gastheerschap van het Alfa-college, Kluiverboom. De bezoekers kunnen In het restaurant gedeelte de verrichtingen van de deelnemers goed volgen op video schermen. En enkele studenten verzorgen de video uitzending. Dan het moment voor de vele bezoekers snert of stamppot van de deelnemers PROEVEN! Daarnaast zal er een winkelplein worden ingericht. Met informatiestandjes en verkoop van streekproducten - groot assortiment diverse peulvruchten, Groninger droge worst en boerenleverworst en nog meer .

Bijzonder moment zal zijn de bijschrijving in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Deze plechtigheid zal plaats vinden rond tien over twaalf. 
Na de bijschrijving en ondertekening zal het eerste exemplaar van 25 jaar SNERTBOEK met 25 snertrecepten worden overhandigd.
Klik hier voor het volledige persbericht!

Inschrijving is vol!

U kunt zich alleen nog aanmelden voor de reservelijst en het buitenkoken!

Aanmelden kan via deze link:

http://www.oudhollandschegerechten.nl/index.php/aanmelden
 
Informatie voor de deelnemers

Matty Woldring coördineert en stuurt de deelnemers aan. Matty is ook de vraagbaak voor de deelnemers. Tot op de laatste dag zijn er altijd wel weer vragen. Vragen als "wat moet ik meenemen aan pannen", "mag ik van vlees vooraf bouillon trekken ", en nog veel meer. In onze vorige Snert en Stamppot Nieuwsbrief nr. 4 / 2018 25ste editie is de informatie voor de deelnemers op een rijtje gezet. Klik hier om dit nog eens door te lezen.

BELANGRIJK KLEDING-VOORSCHRIFT:
De deelnemers ontvangen bij inschrijving een BAUHAUS -wedstrijdshirt, een schort en een koksmuts! Deze kleding wordt door een ieder
tijdens de wedstrijd, maar ook tijdens de prijsuitreiking, promotionele acties en interviews. gedragen! In overleg is dit met BAUHAUS afgesproken. Krijgen we er een klacht over dan kan het zijn dat de organisatie de deelnemer diskwalificeert!Auke en Matty schrijven de deelnemers in.
HET PROGRAMMA

KLIK HIER

voor het programma van het WK Snertkoken en
WK Stamppotkoken op 15 februari 2019

 
DE JURY

Opnieuw is de organisatie er in geslaagd om een deskundige jury samen te stellen.
En heel bijzonder: We zijn heel blij dat opnieuw Siegfried Niemijer uit Osnabruck deel gaat uitmaken van de jury! In 2009 heeft Siegfried als deelnemer meegedaan! De juryleden gaan op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

Janet Wesseldijk uit Bedum, voorzitter jury. Ondernemer en samen met Pieter Wesseldijk, al 30 jaar eigenaar van Trefcentrum Bedum. ( ook wel het dorpshuis in Bedum genoemd!)

Carolina Verhoeven uit Appelscha, van CULINAIR ACADEMIE en is Culinair expert.
Met ontzettend veel ervaring in oude gerechten en gebruiken. Net terug van een reis door Vietnam, op zoek naar oorspronkelijke ingredienten! De Academie Culinaire Historie wil voor een ruim publiek een ontmoetingsforum zijn, de volkskeuken actualiseren en onder de mensen brengen, en een rol spelen als intermediair tussen specialisten en belangstellenden.

Myrte van der Pol, van de Has in Den Bosch.
Ze doet studie Food en Design en loopt momenteel stage bij CULINAIR ACADEMIE.
 
Johan Klein Gebbink uit Deest voormalig keukenmanager in groot hotel bedrijf in Doorwerth.
Tot en met 2018 chefkok Ned. Elftal momenteel nog steeds chefkok internationaal en trainingskampen Ajax. Van 1998 tot 2018 Ned.Elftal 1995 tot en met heden chefkok Ajax buitenland. Voormalig mede eigenaar Kookstudio Cook Down te Doorwerth
 
Sjoerd Flameling uit Drachten,en was jaren werkzaam in gerenommeerde Horeca bedrijven als Chef-Kok. Thans Leraar (kook) op School Singelland de Venen te Drachten. Als oude deelnemer van het W.K. Snertkoken en later ook als deelnemer W.K. Stamppot koken wist hij diverse prijzen in de wacht te slepen.In 2003 was hij Wereldkampioen W.K. Snertkoken. Ook werden er diverse prijzen met de W.K. Stamppot behaald.Tot zelfs in Australie is hij op de radio geweest als de Dutch winner. Maakt jaarlijks vele liters Snert ( het groene goud ) voor de kinderen van het Teratai Dharma Centre op Bali.

 
WEES WELKOM deelnemers & bezoekers.
GENIET VAN DE WEDSTRIJD en bezoek de kraampjes!

 
Alfa-college Kluiverboom
De locatie van het WK Snertkoken en WK Stamppotkoken


Bericht van de studenten:
Sinds november 2016 zijn wij, in het kader van onze opleiding tot Facilitair Leidinggevende bezig met het maken van een draaiboek voor het WK Snert- en Stamppot koken. We doen dit als examenopdracht voor het onderdeel ‘Evenementenorganisatie’. Het maken van een draaiboek voor dit evenement is een hele klus, aan alles moet gedacht worden. We maken gebruik van de diensten van de opleidingen Uniformberoepen en Multimedia, en moeten daarbij zo nauwkeurig mogelijk omschrijven wat we van ze verwachten. Er moeten de nodige dingen geregeld worden met externe partijen (bijvoorbeeld bloemen en kraampjes), maar ook met interne partijen, de school blijft immers voor alle gebruikers gedurende dit evenement gewoon in bedrijf en dit zorgt voor het nodige overleg en geregel.
We hopen ook dit jaar weer te bereiken dat alle deelnemers en betrokkenen het gevoel krijgen dat ze welkom zijn op het Alfa-college en dat iedereen met een tevreden gevoel op deze dag terug kan kijken. Aan ons zal het niet liggen…


Het Alfa-college is zeer gunstig gelegen aan de vernieuwde Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid.
 
Mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren: 
Copyright © Stichting Oude Hollandse Gerechten Groningen
Nieuwsbrief gerealiseerd door NoordPRoof Prodcuties

Organisatie: SNERT EN STAMPPOTEVENEMENTEN.
Auke van der Velde / snert- en stamppotevenementen
Matty Woldring / secretariaat.
Henk van der Velde / stichting Oude Hollandse Gerechten Groningen
Jan Dales / stichting Oude Hollandse Gerechten Groningen
Pieter Wesseldijk / stichting Oude Hollandse Gerechten
Janet Wesseldijk Bos, ondersteuner en voorzitter jury
Pieter van der Velde, snertfotograaf

Contact:
info@snertenstamppotevenementen.nl

Wil je je voorkeuren voor deze nieuwsbrief wijzigen?
Klik dan hier or schrijf je hier uit.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SNERT EN STAMPPOTEVENEMENTEN · Grotestraat 13 K · Bedum, Gr 9781 HA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp