Copy
Föreläsningar med Anna Sparre och Dr Cecilia Fürst - Rea! – Vinn Cellexir
View this email in your browser
Bästa 4Health-följare!
Nu är vi mitt i juletider - och frestelser. I det här nyhetsbrevet får du därför några tips på hur du kan hantera julveckan och nyårshelgen. Dessutom får du som prenumerant på nyhetsbrevet ett exklusivt erbjudande på e-böckerna. Du får en chans att vinna kosttillskottet Cellexir som innehåller flera av de ämnen som vi pratat om med Dr Marcus Gitterle i podcasten. Och (!) du blir först med att få reda på att jag och Dr Cecilia Fürst ger oss ut och föreläser tillsammans. Och så ska du såklart få lite sneak peaks på vad som händer med podden.  
Podcastnyheter
Podcaståret 2019 inleds med gäster som Dr Marcus Gitterle, Mattias Ribbing, Markus Greus och Linda Rahbek. Dessutom kommer du att få lyssna på Dr David Brady som varit i Stockholm och utbildat läkare och terapeuter och ytterligare något avsnitt med Liz Lipski, bl.a. om ”läckande tarm”. 
 
Med Dr Gitterle handlar det nästa gång om dina cellers förmåga att hantera skadade proteiner och annat ”cellskräp”, hur det påverkar åldrande, och hur du själv påverkar detta med bl.a. kost och tillskott. 
 
Linda Rahbek kommer att prata om tester av ditt mikrobiom. Och med Markus Greus fortsätter vi serien om värk och kommer i nästa avsnitt prata om värk i armar, armbågar och händer. 
 
Mattias Ribbing berättar om smart föräldraskap och vi jämför dagens föräldraskap med det evolutionära. Som vanligt blir det många konkreta tips.  
 
E-böckerna
Först och främst – tack snälla du som köpt böckerna! Det är ett stort stöd för podcasten. 
 
Du ska som prenumerant få ett erbjudande här. Har du redan köpt böckerna? Misströsta inte, du har lämnat ett mycket uppskattat bidrag till en gratis podcast och min tanke med det här är att du ska kunna använda erbjudandet till att ge bort böckerna till någon annan du bryr dig om! 
 
Det här blir ett sista-minuten-juklappserbjudande och mellandagsrea i ett, där du får alla fem böckerna för 249 kr. Här hittar du erbjudandet som gäller till den 2 januari. http://4health.se/bokerbjudande
Ps. för att ge bort böckerna – fyll i emailadressen till mottagaren (inte till dig själv) när du köper dem. 
 
Anna Sparre & Dr Cecilia Fürst föreläser
I vår ger jag mig ut på en liten föreläsningsturné tillsammans med populära Dr Cecilia Fürst! Planen är att föreläsa i våra största städer; Stockholm, Göteborg och Malmö. Du kan redan nu preliminärboka söndag den 7 april i Malmö. Om du önskar föreläsningen på annan ort och kan hjälpa oss med lokal och arrangemang är det möjligt att det kan bli ytterligare 1-2 tillfällen/städer. Vi tar gärna emot tips på lokaler i hela Sverige. 
Vinn Cellexir
Fem personer vinner ett paket Cellexir var. Cellexir innehåller bl.a. PQQ, coQ10 och acetyl-l-karnitin. För att vara med och tävla; gå till https://www.facebook.com/4health.se och dela avsnittsinformationen om senaste avsnittet; avsnitt 206 om mitokondrier och cellenergi. Du behöver antingen välja att dela det offentligt i inställningarna på Facebook, eller skriva en kommentar till inlägget så att jag säkert ser att du delat det. 
Så klarar du helgdagarna
För det första – gör julbordet till en komplett hälsosam måltid genom att servera grönsaker på julbordet. Gör en stor fräsch sallad (här är ett tips på en riktigt god http://4health.se/tradgardssallad-mitt-personliga-favorittillbehor-som-enkelt-blir-en-hel-maltid) eller ett brysselkål- eller grönkålstillbehör :
http://4health.se/enkla-nyttiga-gronkalstillbehor-pa-julbordet
http://4health.se/janssons-frestelse-–-nyttig
http://4health.se/festligare-brysselkal-i-ugn
 
Medan många ser fram emot julhelgen med nära och kära, ledig tid, och god mat; så fasar en del för denna tid av frestelser. Oavsett om du har svårt att hantera frestelser och sötsaker eller inte, så vill jag ge dig några tips att ta med dig.
 
För det första, kom ihåg att julen är mer än bara mat. Se till att utnyttja lediga dagar till att faktiskt göra saker du tycker om. Träffa personer du vill umgås med, gör saker med familjen som du inte hinner i vardagen. Åk skridskor, gå och bada på badhuset, promenera i skogen, måla en tavla eller åk på utflykt någonstans. Fundera på vad du tycker om att göra.
 
För det andra, bestäm i förväg. Hur vill du göra under jul och nyår? Vilken mat vill du äta på julbordet? Vill du fortsätta äta hälsosamt hela julen eller vilka undantag vill du göra? Du behöver inte förbjuda något, men du behöver besluta i förväg. Gör du det så kan du vara nöjd sen, du gjorde ju som du hade planerat. Min erfarenhet av att ha arbetat med personer som har icke-fungerande relationer till mat, är att tröstätande är det man gör efter att man tagit ett snedsteg. Och att snedsteg är det som händer efter att man missat att planera.
"If you fail to plan, you plan to fail" som jag skrev inför förra julen. 
Bestämmer du dig i förväg att du ska äta ischoklad på julafton, så behöver du inte sitta på juldagen och tröstäta för att det inte blev som du tänkt. Däremot kanske du behöver ha en bra strategi för hur du kommer tillbaka på banan igen efter eventuella undantag. Allt detta bör du fundera ut i förväg. Så avsätt en kvart senast dagen innan och tänk igenom hur du vill ha det – både när det gäller mat och annat.
 
För det tredje, tänk inte att ”ah allt är ändå kört nu, jag får börja om i januari”. Det tankesättet gynnar ingen. Varje hälsosam måltid är näring och omtanke om din kropp. Varje måltid räknas. Varje gång du äter hälsosamt gör du något bra för din kropp. Detta gäller alltså även om den förra måltiden inte blev som du tänkt eller hade önskat. Ju snabbare du är tillbaka på banan igen efter ett undantag, desto bättre!

Med det sagt, njut av ledighet och vila, av att både få och ge en klapp, att umgås med andra, av tända ljus, vällagad mat, och av att ta dig tid att göra det du tycker om. 
 
Tack för det här året! Vi ses på www.facebook.com/4health.se eller instagram @asparre https://www.instagram.com/asparre/. Tipsa gärna någon du känner om podcasten, och så hoppas jag att vi ses IRL på föreläsningarna i vår!
 
Jag önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!
Anna
Copyright © 2018 4Health by Anna Sparre, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp