Copy
”Perfekt måte å lære på og bli inspirert til videre klimajournalistikk”, sådan beskriver en af deltagerne NJC’s klimakursus i januar i Tromsø. 

Kurset for 20 nordiske journalister var første skridt på vejen mod et nyt netværk Nordic Network for Climate Reporting, som vi snart kan fortælle meget mere om. De, der ikke fik plads på Tromsø-kurset, kan søge det næste, der går til Island: Arktis: Klodens nye brændpunkt.

NJC fortsætter 2020 med fuld fart på. Vi har fem nye kurser og seminarer på vej, og du kan læse mere om de to første herunder. Seminaret ”Pressvillkor i dagens Ryssland” handler om det vigtige møde med russiske kolleger: At vi møder hinanden i helt åbne og fordomsfri kollega-til-kollega samtaler for bedre at forstå vilkårene for journalistikken i nabolandet. Og vi har et stærkt, nordisk dreamteam som kursusledere.

Aarhus-kurset 2020 er blevet moderniseret både i form og i indhold. Kurset går blandt andet til Island. 

Velkommen til et spændende år for nordisk journalistik.

Venlig hilsen 
John Frølich
Leder af Nordisk Journalistcenter

Pressvillkor i dagens Ryssland 


Det här är en helt unik chans. Vi har länge velat ha ett stark nordiskt team med ansvar för den viktiga kursen "Pressvillkor i dagens Ryssland". Det har vi nu: Anna-Lena Laurén och Malcolm Dixelius utgör vårt dream team.

Anna-Lena Laurén är mångårig korrespondent i Ryssland för Dagens Nyheter (S) och Hufvudstadsbladet (F). Malcolm Dixelius, är en erfaren journalist, tidigare Moskvakorrespondent, för SVT, filmare och Rysslandsexpert. 

Kursen är ett tredagarsseminarium om pressfrihet och journalistik i Ryssland och om vår egen bevakning av det stora grannlandet. Kursen genomförs i S:t Petersburg, Rysslands näst största stad. Här finns en stor bredd av både statskontrollerade och oberoende medier representerade; nationella, såväl som regionala och lokala.

Kursen är en hjälp för oss i Norden att bättre förstå och tolka den information som kommer till oss från Ryssland. Det gäller både den information som förmedlas av ryska medier och den vi får från utländska korrespondenter som verkar i landet.

Tid: 17 – 20 maj 2020
Sista anmälningsdag: 20 mars 2020
Mer: njc.dk/pressvillkor-i-dagens-ryssland

Foto: Aleksej Mjakisjev 
 

Aarhus-kurset 2020: Ta’ med til Island – ny viden om ’Bæredygtighed i Norden’


Aarhus-kursus 2020 er fornyet i både form og indhold. Kurset er opdelt i tre korte moduler og indholdet er mere målrettet til den enkelte deltager.

Det får deltagerne: 
 • Interviews med toppolitikere fra de nordiske lande og EU
 • Ny viden om klimakrisen og hvordan vi bedst dækker den
 • Opdatering på sikkerhed i Østersøen, Nordatlanten og Arktis
 • Et tæt netværk af kolleger i dine nabolande
 • Konkrete redskaber, bl.a. til explainer videoer, SoMe-overvågning mv.
 • Update på medietrends, fx nicher; ultra-lokalt; konstruktiv; longform; TikTok
 • Markant udvidet kildenet (politiske kilder, medier, erhvervsliv, NGO’er)
 • Råmateriale til konkrete historier inden for fx miljø, turisme, klima, forsvar, indvandring, konkurrence, sport, kunst
Modulerne: 
 • Medierne i 20’erne – og mig. Aarhus: 27. september – 2. oktober 
 • Island og Norden – bæredygtige 20’ere. Reykjavik: 25. – 30. oktober 
 • Europa og Norden i 20’erne – hvordan dog? Bruxelles: 29. november – 4. december 
Bemærk: Ansøgningsfrist 12. juni 2020
Modulerne:  Mere information og tilmelding: njc.dk/aarhus-kurset-2020 

Foto: NJC 
Sidste gang Aarhus-kurset var på Island, besøgte gruppen den islandske præsident Guðni Th. Jóhannesson på Bessastaðir, residens for den siddende islandske præsident. Guðni Th. Jóhannesson står midt for, foran maleriet og til venstre i forreste række (nr. 2) står kursusleder Sigrún Stefánsdóttir, der også bliver kursusleder på dette års Aarhus-kursus i ugen på Island. 

Gdansk 12.-13. marts
Free European Media 2020


De frie, uafhængige medier er under pres i mange europæiske lande. I lande som Polen, Tjekkiet, Ungarn og Serbien er helt grundlæggende værdier under angreb. 

Er du interesseret i at diskutere, hvad vi kan gøre i fællesskab? Så se nærmere på konferencen Free European Media 2020, der afholdes for anden gang i Gdansk, Polen. 

Nordisk Journalistcenter er partner ved konferencen, og Anna Kireeva, medlem af NJC's advisory board og formand for Barents Press Russia, taler om mulighederne for uafhængig journalistik og mediernes vilkår i dagens Rusland. 

Deltagelse i konferencen er gratis. Tilmelding senest 1. marts.

 


Del nyhedsbrevet med din nordiske kollega 

https://twitter.com/nordjour
Facebook
Website

 

KONTAKT
Nordisk Journalistcenter 
Mail: 
kontakt@njc.dk

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list