Copy

FAS-KOMPAS

Onderdeel van het FAS-project
FAS2025 volgt vijf kinderen met Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) op weg naar volwassenheid. In het FAS-kompas zie je hoe Mila, Isiah, Lorenzo, Jasmijn en Marcella hun koers bepalen. Deze keer in de hoofdrol: 
Mila (13) en Jasmijn (11)

Hetzelfde, maar toch anders 

Mila: "Ik heb wel eens gehoord dat Jasmijn echt een stuiterbal is. Nu vind ik dat wel meevallen. Komt dat eigenlijk door de FAS, dat ze zo druk is?"

Jasmijn en Mila wilden elkaar graag ontmoeten. Ze zijn verbaasd dat ze zo anders zijn, maar allebei FAS hebben. Benieuwd naar hun ontmoeting?
Klik hier voor de minidoc!

 

Muisstil

Jasmijn zit op haar hurken naast een omgevallen boom. Als haar paars-roze jas en felrode emmer niet zo zouden opvallen, zou je haar haast niet opmerken. Ze is muisstil terwijl ze de natuur om haar heen observeert. Eenmaal thuis heeft het rustige meisje plaatsgemaakt voor de stuiterbal.
..lees verder

De bosbrigade

Van al die bomen in het bos krijgt Damian zin om te klimmen. Mila niet gezien, die blijft liever met beide voeten op de grond. Als Damian niet meer naar beneden durft, slaat Mila bezorgd haar hand voor haar mond. Daarna haalt ze haar schouders op: "Tja, dan moet je er ook niet in klimmen."
..lees verder

FAS College Tour

Het FAS-project organiseert elk jaar colleges op een groot aantal opleidingen zoals social work, psychologie en verpleegkunde. We tonen veel filmmateriaal, ervaringsdeskundigen delen hun verhaal en interessante casussen worden besproken. In dit filmpje vertellen studenten hoe ze het college hebben ervaren.
 

Wil je dat we dit jaar ook bij jouw opleiding langskomen? Of werk bij een instelling waar een lezing over FAS goed zou passen? Stuur een mailtje naar info@fasproject.nl of bel naar 020-2212960

Eén glaasje mag toch wel?

Of toch niet? Hoe schadelijk is het nu écht als je alcohol drinkt tijdens de zwangerschap? Bekijk de animatie! 
Het Witte Bos

Het FAS-project is een project van stichting Het Witte Bos. Het doel van het FAS-project is om blijvend aandacht te vragen voor FAS, voor meer begrip en erkenning. Dit bereiken we samen met jullie door de ervaringsverhalen met steeds meer mensen te delen.

Help je mee? Voel je vrij dit FAS-kompas door te sturen.


FAS2025 wordt gesteund door het Gehandicapte Kind, Oranje Fonds, Kansfonds en Stichting Boschuysen
Facebook
Twitter
Website
Instagram
Copyright © |2018| |Het Witte Bos| All rights reserved.

Contact
Stichting Het Witte Bos
Schippersgracht 1-3 // 1011 TR Amsterdam
020 221 2960 // info@wittebos.nl // info@fasproject.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Het Witte Bos


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Witte Bos · Schippersgracht 1 · Amsterdam, Noord-Holland 1011 TR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp