NieuwsFLITS!
#38
25 februari 2021
In deze NieuwsFLITS!:
  • Samen voor een eerlijk pensioen: teken de petitie
  • uitzicht op de volgende Nieuwsbrief
mededeling van de PVGE Koepel
 

Samen voor een EERLIJK pensioen: teken de petitie


Zeven belangenbehartigers met een achterban van een half miljoen Nederlanders gaan samenwerken om een vuist te maken tegen het pensioenbeleid van de overheid. De partijen werken samen onder de naam 'Samen voor een eerlijk pensioen'. Zij willen dat wordt gestopt met het verder uithollen van het pensioenstelsel.
De samenwerking is een initiatief van ConsumentenClaim, Vereniging Woekerpolis.nl, Stichting Woekerpolisproces, seniorenvereniging KBO-Brabant, Stichting Pensioenbehoud, Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen en het Landelijk Actiecomité 'Red het pensioenstelsel'.
Volgens deze organisaties hebben pensioenfondsen genoeg geld in kas en maken ze jaarlijks voldoende rendement om de pensioenen van werkenden en gepensioneerden te laten meestijgen met de kosten van levensonderhoud.
Ook kunnen eerder niet-doorgevoerde indexeringen alsnog uitbetaald worden. Fondsen mogen niet indexeren wegens de eisen die de overheid sinds 2007 aan fondsen stelt. Deze eisen bestonden vroeger niet en andere EU-landen stellen deze eisen ook niet aan hun fondsen, aldus de initiatiefnemers.
 
Dit is de link naar de gezamenlijke website:  https://samenvooreeneerlijkpensioen.nl
Daar kunt u meer informatie vinden en meedoen aan een protest middels het invullen van een petitie.

Bron:  Nieuwsbrief Ons Aktueel van KBO-Brabant februari 2021
mededeling van de redactie
 

Uitzicht op de volgende Nieuwsbrief, helpt u mee?Ook tijdens de steeds weer verlengde lockdown zit de redactie van de Nieuwsbrief niet stil. Er wordt al weer hard gewerkt aan de volgende Nieuwsbrief die eind maart bij u in de brievenbus valt. Hopelijk wordt het weer een mooie publicatie vol 'perspectief', maar we hebben daar uw hulp bij nodig!

Er is nog plek voor een aantal persoonlijke verhalen waarin u vertelt over een bijzondere gebeurtenis, over iets wat u erg bezig houdt, een hobby, een plan of een interessant initiatief. Misschien wilt u dit delen met de ruim 1100 PVGE leden uit Aalst-Waalre en Valkenswaard.

Vorig jaar zijn we gestart met de rubriek Vraag & Aanbod. Inmiddels heeft vrijwel alles een nieuwe eigenaar gevonden, dus er is weer ruimte voor nieuwe inzendingen voor die rubriek. Misschien heeft u nog wat moois en bruikbaars staan waarmee u een ander PVGE-lid blij wilt maken?

Dus, heeft een persoonlijk verhaal (liefst in ongeveer 300 woorden) of een nieuwe bijdrage voor Vraag & Aanbod? Neem even de tijd om er rustig over na te denken en stuur die ons dan uiterlijk donderdag 4 maart toe via redactie@pvge-awv.nl
 
Deze NieuwsFLITS! verschijnt per e-mail op onregelmatige momenten en bevat berichten die niet meer op tijd in onze reguliere papieren Nieuwsbrief geplaatst konden worden.
De NieuwsFLITS! wordt gestuurd naar alle leden van wie wij een e-mailadres hebben.
Mocht u de NieuwsFLITS! niet (meer) willen ontvangen dan kunt u ons dat laten weten via
secretariaat@pvge-awv.nl.
facebook PVGE koepel
Website PVGE Aalst-Waalre & Valkenswaard
Copyright © 2021 PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard, Alle rechten voorbehouden.
Uw contactgegevens komen uit de centrale PVGE database. Aanpassingen graag via ledenadministratie@pvge-awv.nl

Contact gegevens:
PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard
Eric Ideler, secretariaat PVGE-AWV
De Vrieshof 6, 5581 TW Waalre
e-mail secretariaat:   secretariaat@pvge-awv.nl
e-mail ledenadministratie:  ledenadministratie@pvge-awv.nl
website:  www.pvge-awv.nl

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen?
Laat ons dat per e-mail weten via deze link


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard · secretariaat · De Vrieshof 6 · 5581 TW Waalre, NL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp