NieuwsFLITS!
11 sep 2021
In deze NieuwsFlits:
  • Trefpunt lezing 16-09-2021
  • Herstart Alzheimer café Valkenswaard
  • Start leesclub PVGE-AWV en mogelijke start van een schildersclub
  • Beweging voor ouderen nieuwe sporten.
Op donderdag 16 september pakken wij de draad weer op, die door het coronatijdperk werd verbroken. Er is weer een trefpuntlezinglezing georganiseerd.
Plaats: AgnusDeï kerk, Julianalaan 12 Waalre. Aanvang 14.00 uur. Toegang via de hoofdingang.
Wegens Corona is deze lezing alleen toegankelijk voor ieder die een bewijs van herstel, negatieve test (niet ouder dan 24 uur) of vaccinatie kan tonen.
De lezing wordt gehouden door mevrouw Erna Charbon met als onderwerp de Franse Revolutie.

De Franse Revolutie (1789) geldt als een van de belangrijkste historische gebeurtenissen uit de sociale en politieke wereldgeschiedenis. De absolute monarchie die Frankrijk ongeveer twee
eeuwen had geregeerd werd afgeschaft en de Eerste Franse Republiek werd opgericht.
De oude ideeën van absolutisme, aristocratie en de macht van de Kerk werden vervangen door principes die werden vervat onder de slogan  liberté,égalité, fraternité , oftewel vrijheid, gelijkheid  en broederschap. Allerlei negentiende-eeuwse emancipatiebewegingen zoals het socialisme en feminismevonden hun inspiratie in deze slogan. 
De toegangsprijs is € 4,-, dit is inclusief een kopje koffie bij binnenkomst en een drankje bij de nazit tot 16.30uur                                        
Herstart Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre


 
Vanwege Corona ligt het Alzheimer Café al meer dan een jaar stil. Maar Alzheimer Nederland gaf onlangs groen licht en   we kunnen weer van start gaan. Op dinsdag 28 september kunnen mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere geïnteresseerden elkaar weer ontmoeten in het Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre.                                                                Ons thema zal dan zijn ‘Tijdens en na corona’.
“We hebben onze vaste bezoekers echt gemist,” aldus Annemieke van Dinter, één van de gespreksleiders van het Alzheimer Café. Samen met een groep vrijwilligers zit zij al jaren in de organisatie van het Café. “Natuurlijk organiseren    we alles volgens de RIVM-maatregelen, de ruimte leent zich hier goed voor. We kunnen heel goed looproutes en een  aparte in- en uitgang organiseren. Ook is er voldoende ruimte om afstand van elkaar te houden. We doen het deze eerste keer sinds Corona wel een beetje anders. Er is geen inhoudelijk thema over dementie. We gaan met elkaar in gesprek, even horen hoe het met iedereen gaat. Om met elkaar uit te wisselen hoe men deze periode beleefd heeft. We hebben wel onze vertrouwde muzikanten. 
Om een en ander veilig te laten verlopen, zijn er enkele belangrijke regels die we allemaal dienen te volgen. Bij verkoudheidsklachten blijft u thuis. U mag maximaal met 2 personen samen komen. Aanmelden vooraf is verplicht.
Wij heten u van harte welkom op dinsdag 28 september van 19.30 tot 21.00 uur. (Inloop vanaf 19.00 uur.) De avond vindt zoals gewoonlijk plaats in café zaal De Dommelstroom, Bergstraat 32 in Dommelen. 
Aanmelden kan via een mailtje naar shanaraes@cordaadwelzijn.nl  of bel tel. 06-19373374
Nieuw bij PVGE -AWV!!!!!

PVGE-leesclub gestart.!!! 
 
We zijn erg blij te kunnen melden dat we met ingang van dit seizoen zijn gestart met een PVGE-leesclub. Om de 6 weken wordt er een boekbespreking gehouden met behulp en ondersteuning van de “senia leeswijzer”. (Zie www.senia.nl
We zijn gestart met 5 deelnemers en we zouden graag zien dat er zich nog een paar deelnemers aanmelden, zodat we een gevarieerde discussie kunnen krijgen. 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marian de Leng  wcpdeleng@onsbrabantnet.nl
 
Schildersclub?
Wij hebben het initiatief genomen om een PVGE-schilders club te gaan starten en hebben Rob Roag (www.robroag.com) bereid gevonden om les te geven.
Rob geeft al 50 jaar schilder en tekenles in Waalre. Bij voldoende deelname wordt de cursus Tekenen & Schilderen gegeven op:

vrijdagmiddag van 13:00-1500 uur in het atelier van het Klooster in Waalre.

Iedereen is welkom, zowel beginners als gevorderden.
Heb je  interesse of wil je nog meer informatie mail dan naar ton.kivits1951@gmail.com
Of bel 0611436353.
 
Doe mee met de gratis proeflessen Walking Football en Walking Hockey
 
Walking Football en Walking Hockey                                                                                                                                                                              

Walking Football en Walking Hockey zijn nieuwe buitensporten voor ouderen. Voor beide sporten is géén voetbal- of hockeyervaring nodig. Het zijn veilige trainingsvormen die geschikt zijn voor elke leeftijd en voor iedere lichamelijke conditie. Kunnen lopen zonder hulpmiddelen is wel een vereiste. De trainingen zijn op een  klein veld, in wandeltempo. Rennen mag niet en de bal of stick mogen niet boven heuphoogte komen. Beide sporten zijn voor mannen én voor vrouwen: er zijn gemengde groepen. Bij Walking Football en Walking Hockey gaat het om ‘bewegen met beleid’. Grenzen worden gerespecteerd en plezier in bewegen staat voorop.
Datums en tijden
Nieuwsgierig geworden? Tijdens de Nationale Sportweek kun je gratis kennismaken met beide sporten.
  • De proefles Walking Hockey is op maandag 20 september van 15.00 tot 16.00 uur (Sportpark Aalstervelden, Arembergstraat 14a). De begeleiding is in handen van allround hockey trainster Hedy van Woesik, zelf een zeventiger met heel veel trainerservaring en nog steeds actief op het hockeyveld. Aanmelden kan bij de technische commissie van DVS Hockey via emailadres: tc@dvshockey.nl
  • De proefles Walking Football is op woensdag 22 september van 10.00 tot 11.00 uur (Sportpark Aalstervelden, Sophiastraat 13a). De trainer is Harry Lubse (1951), een bekende voetballer en oud-international. Hij speelde van 1968 tot en met 1985 voor o.a. PSV, Helmond Sport en Vitesse. Harry heeft flinke ervaring met het opzetten van Walking Football. Aanmelden kan bij Marion Didden van DVS Voetbal via emailadres: secretaris@dvs-voetbal.nl
DVS Voetbal en DVS Hockey organiseren de proeflessen in het kader van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Deze is van vrijdag 17 tot en met zondag 26 september. Een overzicht van de andere activiteiten in deze week in Waalre vind je op https://www.facebook.com/sporteninwaalre

 

 

 
 
 
Deze NieuwsFLITS! verschijnt per e-mail op onregelmatige momenten en bevat berichten die niet meer op tijd in onze reguliere papieren Nieuwsbrief geplaatst konden worden.
De NieuwsFLITS! wordt gestuurd naar alle leden van wie wij een e-mailadres hebben.
Mocht u de NieuwsFLITS! niet (meer) willen ontvangen dan kunt u ons dat laten weten via
secretariaat@pvge-awv.nl.
facebook PVGE koepel
Website PVGE Aalst-Waalre & Valkenswaard
Copyright © 2021 PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard, Alle rechten voorbehouden.
Uw contactgegevens komen uit de centrale PVGE database. Aanpassingen graag via ledenadministratie@pvge-awv.nl

Contact gegevens:
PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard
Peter Oolbekkink, secretariaat PVGE-AWV
Gebr. de Koningplantsoen 25, 5583 EM Waalre
e-mail secretariaat:   secretariaat@pvge-awv.nl
e-mail ledenadministratie:  ledenadministratie@pvge-awv.nl
website:  www.pvge-awv.nl

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen?
Laat ons dat per e-mail weten via deze link


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard · secretariaat · Gebr. de Koningplantsoen 25 · 5583 EM Waalre, NL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp