Copy
View this email in your browser
SHARE POSTMEMORIES

Elisabeth Moritz nodigt je uit om je eigen postmemories* met haar te delen, om foto’s, brieven of andere documenten en verhalen mee te nemen en hier samen met haar naar de te kijken en te bespreken. Deze postmemories zullen de tentoonstelling ‘Postmemory’ laten groeien doordat mensen uit Zutphen en omgeving hun eigen perspectieven delen.
Elisabeth Moritz en Dat Bolwerck hopen zo een platform te creëren voor discussies en overdenkingen, niet alleen over de oorlog die nu 75 jaar achter ons ligt, over de nagelaten sporen, maar ook over onszelf, onze keuzes nu.

Op de volgende dagen en tijden is Elisabeth aanwezig (aanmelden hoeft niet):

8 oktober van 14 tot 17 uur,
22 oktober van 19.30 tot 21.30 uur,
5 november van 19.30 tot 21.30 uur,
12 november van 14 tot 17 uur.

*De term ‘postmemory’ wordt voor het eerst gebruikt door de wetenschappelijk onderzoeker Marianne Hirsch (Colombia University) in haar War- and Holocaust-studies. Vier generaties later zijn er nog sporen aanwezig van de traumatische ervaringen en herinneringen van ouders en verwanten, ook in het land van de achtervolgers, de daders in deze oorlog.

Het idee is om naast het samen bekijken en bespreken van postmemories, ook een installatie te maken met de herinneringen en verhalen van mensen uit Zutphen en omgeving. Materiaal dat getoond en gekopieerd mag worden, krijgt een plaatsje in de expositie.
Tegen het einde van de tentoonstelling eind november, begin december 2020 wordt een open avond georganiseerd voor mensen die ervaringen en gedachten willen delen, meer informatie hierover volgt.
HEDENDAAGSE MUZIEK MET ANNA VOOR DE WIND & MIRIAM OVERLACH
MUZIEKWERCK-T 10 OKTOBER
Anna voor de Wind - basklarinet & Miriam Overlach - harp
Zaterdagavond om 19.00 en 20.30 uur, koop hier online kaarten.

PROGRAMMA
Wilbert Bulsink - voordat… (2013)
Jessie Marino - Rot Blau (2009)
Michael Maierhof - splitting 9 (2006)
Trevor Grahl - Ruka, voor basklarinet en stop-motion film (2020)

Anna voor de Wind speelt vaak en graag hedendaagse muziek, zij bracht vele composities in première en initieert intensieve samenwerkingen tussen makers en uitvoerders. Zij was klarinettiste van het Nieuw Ensemble en is regelmatig te gast bij andere hedendaagse muziekensembles zoals Asko|Schönberg. 
Miriam Overlach treedt op als soliste en kamermusicus, is oprichter van Ensemble Lumaka en Composing for Harp en houdt zich ook intensief bezig met hedendaagse muziek, muziektheater en performance. Sinds 2018 is zij hoofdvakdocente aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en sinds 2020 docente kamermuziek en hedendaagse muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. www.miriamoverlach.com - www.ensemblelumaka.com - www.composingforharp.com
CONCERT MESSIAEN ‘QUATUOR POUR LA FIN DU TEMPS’
14 OKTOBER
Er zijn nog een paar kaarten voor het concert van 19.00 uur op woensdag 14 oktober, klik hier voor meer informatie en online kaarten.
CURSUS OVER DE WEENSE KLASSIEKEN EN DE PIANO
VANAF 29 OKTOBER

In de 19e eeuw is de gewoonte ontwikkeld om Beethoven als de hekkesluiter van de Weense klassieke tijd voor te stellen. Sindsdien gelden Joseph Haydn (1732-1809), Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) en Ludwig van Beethoven (1770-1827) als de drie grote componisten in de Weense klassieke stijl. In de levensdagen van deze componisten onderging de piano – oorspronkelijk pianoforte genoemd – tal van ontwikkelingen, zoals dit aan de pianomuziek van Haydn, Mozart en Beethoven ook te beluisteren valt. In het geval van Beethoven is het niet alleen zo, dat Beethoven niet alleen werd beïnvloed door de piano’s van zijn tijd, maar eveneens dat hij zelf invloed had op pianobouwers in zijn omgeving. Aan de hand van de pianomuziek van de Weense klassieken kan het intrigerende verhaal worden verteld van de opkomst van de piano als het meest gangbare muziekinstrument in de huiskamer.

Dit verhaal zal worden verteld in drie lezingen:

1. Haydn en de piano
2. Mozart en de piano
3. Beethoven en de piano

Marcel S. Zwitser studeerde muziektheorie en muziekwetenschap en promoveerde op een interdisciplinair onderzoek historische theologie en muziekwetenschap naar de invloed van de lutherse pneumatologie op Bach.

Cursus: donderdagen 29 oktober, 5 en 12 november 2020.
Tijd: 19.30 – 22.00 uur, kosten: € 67,50 voor de gehele cursus of € 25,00 per avond.
Inschrijven: klik hier voor inschrijven en betalen.
Locatie: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112.

Instagram
Facebook
Website
Copyright © 2020 Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112 Zutphen
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp