Copy
View this email in your browser

OPEN
Op woensdag 3 juni gaat Dat Bolwerck weer open. Natuurlijk met afstand tot elkaar, looproutes, open deuren en maximaal 22 bezoekers tegelijkertijd. Het ontspannen kunnen kijken staat voorop. Om dat verder te waarborgen is het wenselijk en verstandig vooraf te reserveren. De expositie 'Snelheid verstilt' van Pauline Nijenhuis met geborduurde en geschilderde doeken, installaties en foto’s is dan zeker veilig en rustig te bekijken. Bekijk hier een interview in Contact met Pauline van afgelopen woensdag, 20 mei.

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur
Reserveren via xera@datbolwerck.nl
PROGRAMMA EXPOSITIE
Rondleidingen door Pauline Nijenhuis
14 juni, 21 juni en 5 juli
Pauline geeft een aantal rondleidingen over het verhaal achter haar werk, haar werkproces en projecten: ‘Time consuming Landscape’ en ‘HAND@WORK’. Natuurlijk ook over haar nieuwe foto installatie ‘Echo of Suzhou’. Tijd 10 tot 11 uur, vrij entree (max. 10 personen).

Lezing ‘Stof tot nadenken… en doen’ door Mirjam Deckers
28 juni

Voortbordurend op het thema van Pauline gaat Kunsthistoricus Mirjam Deckers (1996) - gespecialiseerd in esthetica en kunstfilosofie - in op de vraag: Wat is de waarde van werken met je handen in een tijd van smartphoneschermpjes, virtuele werelden en machinemode? Schitterende stoffen verweven met een vleugje filosofie en alledaagse huis-tuin-en-keukensituaties.
Bekijk ook: www.mirjamdeckers.nl. Aanvang 15 uur, entree € 10,00 (max. 20 personen). De lezing kan ook live online bijgewoond worden. Mail daarvoor naar xera@datbolwerck.nl.

Lezing en boekpresentatie door Pauline Nijenhuis
4 juli

Op 4 juli verzorgt Pauline een korte lezing getiteld ‘Die andere werkelijkheid die door snelheid zichtbaar wordt!’. Deze middag wordt haar nieuwe boek ‘Ben ik zichtbaar’ Project HAND@WORK gelanceerd, geschreven door Caroline van Dockum. Dit boek vertelt over de battle tussen de borduursters en de borduurmachine, op zoek naar de waarde van een voorwerp gemaakt door handen in plaats van een machine. Het onderzoek werd verricht op een borduurontwerp van Pauline. Het voorwoord is geschreven door Mirjam Deckers. Aanvang 15 uur, vrij entree (max. 20 personen).

Reserveren voor rondleidingen en lezingen is noodzakelijk, via xera@datbolwerck.nl.
Pauline Nijenhuis voor haar installatie  'HAND@WORK'.
DE ZUTPHESE GALERIJ...
In de serie de Zutphense Galerij hangt een project van Ine de Nooijer waarin zij beeld - oliepastelkrijt, potlood en Oost-Indische inkt - en tekst combineert. Het werk nodigt de kijker uit om bij zichzelf te onderzoeken wat er aan gevoelens, emoties en waarnemingen naar boven komen. Kijk hier voor meer informatie.
VERDER
Achter de schermen werken we er hard aan om voor de zomerperiode filosofiebijeenkomsten en een serie hele kleinschalige concerten neer te zetten. Ook zijn we de mogelijkheden om live online lezingen of bijeenkomsten bij te wonen aan het realiseren. Houd de website www.datbolwerck.nl in de gaten voor nieuws en het programma.
Instagram Dat Bolwerck
Facebook Dat Bolwerck
Website Dat Bolwerck
Copyright © 2020 Dat Bolwerck
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp