Copy
View this email in your browser
VOLGEND JUWEELTJE IN DE CONCERTSERIE
ZATERDAGAVOND 1 AUGUSTUS

"Van harte aanbevolen!!", volgens Johannette Zomer:

"Een volgend juweeltje in de concertserie MuziekWerck-t, deze keer een romantisch lied recital waarin de 100 jaar oude Steinway van Kees Boeke ook weer een hoofdrol gaat krijgen.

Op zaterdag 1 augustus brengen sopraan Lotus Klinkspoor en pianiste Hua-Hsuan Lee een programma met werken van Massenet, Schubert en Bridge.
in dit romantische liedrecital zal ook de cello, als stem zonder woorden, een rol toebedeeld krijgen, 'special guest' Jeroen den Herder zal zijn instrument laten meezingen!" 
Zaterdag 1 augustus, aanvang 20.30 uur, Koop hier een kaart voor dit concert.

Verder in de serie in augustus:

8     Cordelia Paw, Jeroen den Herder en Hua-Hsuan Lee - pianotrio: Shostakovich en Beethoven.
Uw kennismaking met een nieuw pianotrio door drie top-musici. Sturm und Drang en ijzingwekkend Shostakovich.
Koop hier een kaart voor dit concert om 19 uur / Koop hier een kaart voor dit concert om 20.30 uur.

15    Josha Zwaan, Ellen Pieterse en Frank Fahner - stem/mezzo sopraan-alt/piano: De Seapictures van Edward Elgar en andere liederen.
Een literair concert in het kader van 75 jaar bevrijding Nederlands-Indië. Op zaterdag 15 augustus 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de bezetting van Nederlands Indië door Japan. Zwaan schreef in de, op haar familiegeschiedenis gebaseerde roman Zeevonk, over de gevolgen van internering in een Jappenkamp en de dwangarbeid aan de Birmaspoorweg. 
Koop hier een kaart voor dit concert om 19 uur / Koop hier een kaart voor dit concert om 20.30 uur.

22    Ruysdael Kwartet, Joris van Rijn, Emi Ohi Resnick, Gijs Kramers en Michaël Müller.
Nog steeds het beste strijkkwartet van Nederland, met Beethovens op.132!
Koop hier een kaart voor dit concert om 19 uur / Koop hier een kaart voor dit concert om 20.30 uur.

29    Norbert Kunst, Siebe Henstra en Jeroen den Herder - blokfluit/klavecimbel/cello.
De Barokke wereld van blokfluit en klavecimbel, Classisisme met Boccherini en een geheime contrabassist...
Koop hier een kaart voor dit concert om 19 uur / Koop hier een kaart voor dit concert om 20.30 uur.

EXPOSITIES
'ZAAD' van Lot Brandt. Solo-expositie in de Galerie van Dat Bolwerck, tot en met 30 augustus.
'Prentkunst in en om Zutphen' moderne en hedendaagse prent- en schilderkunst. Expositie in het Koetshuis van Dat Bolwerck, tot en met 30 augustus.
'In dit licht' van fotografencollectief LUMEN. Expositie in de stadstuin en gewelvenkelder van Dat Bolwerck, tot en met 16 augustus.
EUROPA: ZIG ZAG DOOR HET MIDDEN
Een tweeluik door Bart Keer op dinsdag 22 september en dinsdag 6 oktober, aanvang 19.30 uur.

De roep dat nieuwkomers zich moeten aanpassen aan ‘onze waarden’ wordt steeds luider, maar een toelichting op die waarden verzandt vaak in holle kreten. En als het gaat om het klimaatprobleem, toenemende financiële ongelijkheid, de macht van multinationals, fake-news en de democratische rechtsstaat die onder druk staat, lijkt een heldere Europese visie ver weg. En tegelijk broodnodig.
In twee avonden duikt Bart Keer - docent in het voortgezet onderwijs en trainer, en medeoprichter van Stichting Václav Havel - in een stuk Europese cultuurhistorie. Aan de hand van enkele grote kunstwerken en denkers, in de context van hun tijd geplaatst, verkent hij de ontwikkeling van een ‘Europees burgerschap’ en bijbehorende waarden. Van de vroege Renaissance tot de Romantiek op de eerste avond en van de Romantiek tot in de huidige tijd op de tweede avond. Deze ontwikkeling verschijnt als een weg waarbij de mens, tussen de extremen (en dito zwarte bladzijden), steeds weer het midden probeert te houden. Het eerste deel van beide avonden heeft het karakter van een lezing, het tweede deel is interactief met veel ruimte voor gesprek. 
Klik hier voor meer informatie.

VERTELCONCERT SAND & CHOPIN

Op zondag 27 september speelt pianiste en componiste Heleen Verleur de muzikale theatervoorstelling George Sand & Frédéric Chopin in Dat Bolwerck.

Je bent in Parijs en staat oog in oog met een vrouw in mannenpak en met hoed: de Franse schrijfster George Sand. Ze is even terug, om een misverstand op te helderen. Sand vertelt verhalen over liefde, heimwee, verdriet en blijdschap. Wat zagen zij in elkaar: Frédéric Chopin, de componist met de zwakke gezondheid, en deze stoere, sigaren rokende vrouw? Klik hier voor meer informatie en tickets.

MEDEDOGEN
Cursus 'Mededogen in de Bardos' door Sebo Ebbens op zes dinsdagavonden vanaf 29 september, aanvang 19.30 uur.

Zes avonden over vriendelijkheid en mededogen in de verschillende bardos. De bardos zijn overgangsfasen die zich zowel afspelen tijdens ons leven als tijdens en na ons sterven. Klik hier voor het programma en meer informatie.

Instagram
Facebook
Website
Copyright © 2020 Dat Bolwerck
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp