Copy
View this email in your browser
Cello & Klarinet concert op zaterdag 16 juni om 20 uur.
Met werk van de componisten: Kaija Saariaho (Fins) , Iannis Xenakis (Grieks) , Igor Stravinsky (Russisch) en Tristan Keuris (Nederland). 
Anna voor de Wind op klarinet en Jeroen den Herder op cello.

Anna voor de Wind (Groningen, 1986) is vaste klarinettist van het Nieuw Ensemble en van Looptail en speelt bij vele orkesten, ensembles en  muziektheatergezelschappen. Waaronder het Asko-Schoenberg, het Ives Ensemble, het Nieuw Ensemble, Veenfabriek en Ensemble Modern.
Anna studeerde klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam bij Hans Colbers en basklarinet bij Erik van Deuren. Ze sloot in 2010 haar Master-opleiding Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, waarna zij ging studeren aan de International Ensemble Modern Academy in Frankfurt. In 2011 behaalde zij haar Master in Modern Music aan de Hochschüle te Frankfurt.

Jeroen den Herder was gedurende vele jaren eerste aanvoerder bij het Cello Octet Amsterdam en vaste cellist bij het in hedendaagse muziek gespecialiseerde Nieuw Ensemble. Hij trad in meer dan 25 landen solistisch of in kamermuziekverband op met musici als Janine Jansen, Isabelle van Keulen en Anner Bijlsma, Tan Dun en Yo-Yo Ma. Jeroen gaf masterclasses in Italië, Israël en Duitsland, en keert regelmatig voor classes terug naar Wit- Rusland, Spanje, Portugal en Taiwan. Als artistiek leider geeft hij invulling aan het Cellofestival en de CelloAcademie in Zutphen.  
 
Kunstroute De rode draad

Van vrijdag 15 t/m zondag 17 juni vindt de Zutphense Kunstroute plaats. Tijdens de route zijn van 43 Zutphense kunstenaars de ateliers te bezoeken. Naast individuele kunstenaars doen ook kunstenaarscollectieven en galeries mee aan de Kunstroute. Het startpunt van de route is de centrale tentoonstelling in de Witte Vleugel aan het Gravenhof. Ook zijn boekjes verkrijgbaar met informatie over de route. 

In Dat Bolwerck is in de Behangkamer werk te zien van Alexandra Weinz
15, 16 en 17 juni is naast de expositie Preuverij in de zijvleugel van Dat Bolwerck werk te zien van Edith Meijering. Er is ook een boeiende en ontroerende film te zien over haar artist in residence verblijf in Noorwegen.
Copyright © 2018 Dat Bolwerck, All rights reserved.


Als je deze nieuwsbrief niet wilt ontvangen:
unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp